Categories: Holíč

OOCR Záhorie: Holíč je s turistickou sezónou spokojný

Mesto Holíč je s turistickou sezónou spokojné. Vrátili sa organizované skupiny.

Turistickú sezónnu si v Holíči pochvaľujú. Návštevnosť v meste má už dlhodobo vzrastajúcu tendenciu a bolo tomu tak aj tento rok.

Po minuloročnom menšom výpadku rezervácií zo strany organizovaných skupín, ktoré súviselo so situáciou ohľadom ochorenia COVID-19, sa väčšie skupiny začali do Holíča vracať. „Minuloročná sezóna bola, čo sa týka návštevnosti najúspešnejšou za posledné obdobie. Avšak s istotou si dovolíme tvrdiť, že tá 2021 za ňou výraznejšie nezaostala,“ uviedla Veronika Chňupková z Turisticko-informačného centra (TIC) v Holíči.

Návštevníci mali možnosť absolvovať prehliadky Holíčskeho zámku so sprievodcom. Za približne 45 minút si prezreli mestské múzeum a pokračovali do pôvodných miestností zámku. Najviac návštevníkov upútali Čínska sála a kaplnka. Prehliadka sa končila v pivniciach a podzemných chodbách. 

Súčasťou Holíčskeho zámku sú aj výstavné priestory Mestskej galérie, kde počas celého roka prebiehalo niekoľko zaujímavých výstav. „Spomeňme napríklad výstavu k výročiu železnice Holíč – Hodonín, výstavu Artmisia Storočím Umeleckej besedy slovenskej 1921 – 2021 či výstavu Kov a drôt v súčasnom umení,“ doplnila Chňupková.

„Veľkej obľube sa tešilo člnkovanie okolo bastiónovej pevnosti. Aktivita sa stala vyhľadávanou atrakciou pre ľudí z celého západného Slovenska. Dobré počasie umožnilo turistom, ale aj našim Holíčanom navštíviť bylinkovú záhradu, kde si mohli posedieť a oddýchnuť. Novinkou bola možnosť zakúpiť si bylinky, či handmade výrobky z levandule,“ doplnil primátor mesta a zároveň predseda Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Záhorie Zdenko Čambal.

Napriek tomu, že tento rok bola významná pamiatka – Veterný mlyn z dôvodu rekonštrukcie zatvorená, turisti si k nej cestu našli. „Novým cieľom návštev sa stala Rozhľadňa na Hrebeni, v blízkosti Veterného mlyna. Ponúka zaujímavé pohľady nielen na Holíč, aj do jeho okolia,“ doplnil výkonný riaditeľ OOCR Záhorie Martin Lidaj.

V roku 2021 pripravilo mesto nové propagačné materiály o Holíčskom zámku, bylinkovej záhrade, Veternom mlyne a rozhľadni. „Vytvorili sme aj leták s názvom Potulky Holíčom. Ten návštevníkom predstaví 16 najvýznamnejších objektov mesta,“ prezradila na záver Chňupková z holíčského TIC-u.

 

Tlačová správa

Recent Posts

Košariská-Brezová: Prezidentka prijme prasynovca Štefánika

Prezidentka Zuzana Čaputová prijme v piatok 3. mája 2024 predpoludním prasynovca Milana Rastislava Štefánika Petra…

17 hodín ago

📷 Na Záhorí je nové zariadenie podporovaného bývania

Koncom apríla Bratislavský samosprávny kraj (BSK) rozšíril ponuku sociálnych služieb. Otvoril totiž nové zariadenie podporovaného…

19 hodín ago

📷 📺 Skalická nemocnica má nový špičkový mamograf

Mamografické vyšetrenie je v súčasnosti jediná metóda, vďaka ktorej je možné zachytiť už včasné štádium…

20 hodín ago

Záhorácka Veterán Rallye a Svätodušný jarmok v Petrovej Vsi

Obec Petrova Ves sa aj tento rok stane dejiskom obľúbenej Záhoráckej Veterán Rallye a Svätodušného…

1 deň ago

📷 Prvomájové retro oslavy v obci Dojč

Obec Dojč v okrese Senica sa stala známa svojou tradíciou humorných spomienok na prvomájové sprievody…

2 dni ago

Máj v Holíči: Mesiac plný podujatí a zábavy

Mesto Holíč sa v máji premení na centrum kultúry, zábavy a športu. Počas celého mesiaca…

2 dni ago