Senica

OOCR Záhorie: Veľkonočné sviatky ponúkajú na Záhorí trhy, výlety aj motokros

Počas predĺženého víkendu aj na Záhorí dominujú podujatia spojené s Veľkonočnými sviatkami, ale na programe sú aj výstavy, športové podujatia či možnosti na turistické výlety. Informoval o tom výkonný riaditeľ Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Záhorie Martin Lidaj.

Už v sobotu 16. apríla 2022 môžu v miestnej časti Senica Čáčov záujemcovia o Veľkonočné zvyky prísť na podujatie Príprava na Veľkonočný pondelok pri Škodáčkovom mlyne, ktoré začína o 13.30 h. „Pre deti aj dospelých je pripravené pletenie korbáčov, maľovanie kraslíc a spestrením bude nepochybne výstava dobových kočíkov,“ uviedol Lidaj.

https://www.krasyzahoria.sk/event/priprava-na-velkonocny-pondelok-cacov/

Klub slovenských turistov (KST) organizuje v sobotu Veľkonočný pochod k Rehušom. Turisti sa stretnú v hradišti pod Vrátnom o 8.30 h, odkiaľ sa cez Prietrž a Hlboké dostanú do Senice. V rámci výletu navštívia dom s múzejnou expozíciou, rozhľadňa Lipovec a múzeum roľníctva.

V nedeľu 17.4.2022 je v kaštieľskom parku v Stupave pripravená Veľkonočná pátračka, pri ktorej bude na deti od 14.00 h čakať 1000 ukrytých vajíčok. Podujatie bude spojené aj s prednáškou, pri ktorej sa deti dozvedia viac o zvyku pri hľadaní vajíčok.

https://www.krasyzahoria.sk/event/velkonocna-patracka-stupava/

V ten istý deň sa v Šafránkovom gazdovstve, ktoré sa nachádza medzi obcami Lakšárska Nová Ves, Studienka a chatovou oblasťou Tomky, uskutočnia Veľkonočné farmárske trhy.

https://www.krasyzahoria.sk/event/velkonocne-farmarske-trhy-na-safrankovom-gazdovstve/

Až dve zaujímavé akcie čakajú počas nedele na mesto Gbely. Milovníci adrenalínu sa môžu tešiť na Medzinárodné majstrovstvá Slovenska v motocrosse. V dome kultúry sa pre zmenu zídu milovníci vína na Veľkonočnej výstave vín, ktorá je spojená s tanečnou zábavou.

https://www.krasyzahoria.sk/event/velkonocna-vystava-vin-gbely/

V meste Brezová pod Bradlom, ktoré je od minulého roka členom OOCR Záhorie, bude od piatka 15. apríla do pondelka 18. apríla 2022 premávať z námestia na Bradlo a späť vláčik Brezováčik.

https://www.nazahori.sk/2022/04/12/vlacik-brezovacik-bude-premavat-na-bradlo-aj-pocas-velkonocnych-sviatkov/

Priamo na Veľkonočný pondelok 18.4.2022 pripravil turistický pochod KST Tubrka Brezová pod Bradlom. Štart pochodu bude o 8.00 h na námestí v Brezovej pod Bradlom a trasa povedie cez Komárovú a Výtek späť na námestie v Brezovej pod Bradlom, kde je plánovaný príchod o 15.00 h.

Angelika Kmecová

Recent Posts

Oprava mostov medzi Lábom a Zohorom aj na Pezinskej Babe

Správca župných komunikácií II. a III. triedy v Bratislavskom samosprávnom kraji (BSK) kraji na základe vykonanej diagnostiky…

2 hodiny ago

Na Záhorí nehoda mladíkov, úradovať mal alkohol, jeden je v kritickom stave

Dopravní policajti dnes 3.5.2024, v skorých ranných hodinách, riešili dopravnú nehodu medzi obcami v okrese…

3 hodiny ago

Košariská-Brezová: Prezidentka prijme prasynovca Štefánika

Prezidentka Zuzana Čaputová prijme v piatok 3. mája 2024 predpoludním prasynovca Milana Rastislava Štefánika Petra…

23 hodín ago

📷 Na Záhorí je nové zariadenie podporovaného bývania

Koncom apríla Bratislavský samosprávny kraj (BSK) rozšíril ponuku sociálnych služieb. Otvoril totiž nové zariadenie podporovaného…

1 deň ago

📷 📺 Skalická nemocnica má nový špičkový mamograf

Mamografické vyšetrenie je v súčasnosti jediná metóda, vďaka ktorej je možné zachytiť už včasné štádium…

1 deň ago

Záhorácka Veterán Rallye a Svätodušný jarmok v Petrovej Vsi

Obec Petrova Ves sa aj tento rok stane dejiskom obľúbenej Záhoráckej Veterán Rallye a Svätodušného…

1 deň ago