Senica

Oslabený FK Senica nestačil doma na Liptovský Mikuláš

Seničania po výpovediach ôsmich hráčov a realizačného tímu nastúpili na zápas s dorasteneckým výberom, ktorý doplnili štyria futbalisti z A-kádra Mihál, Mašulovič, Anaba a Duda.

FK Senica – MFK Tatran Liptovský Mikuláš 0:3 (0:1)

Góly: 32., 60. Andrič, 61. Voško. Rozhodovali: Kráľovič – Štofik, Halíček, bez kariet, 13 divákov

FK Senica: Čermák – Koprna (86. Barcaj), Mašulovič, Mihal – Prelec (66. Stachovič), Duda, Škodáček, Bíly (74. Osvald), Anaba – Kudláč (65. Vrablic), Macho (86. Ravas)

MFK Tatran Liptovský Mikuláš: Sváček (84. Mikušiak) – Krčík, Šindelář, Nagy, Pavúk – Bielák – Pinte (63. Káčerík), Staš, Filinský (46. Voško), Flak (63. Švec) – Andrič (84. Diviš)

Prvý polčas

Hostia boli proti oslabenej Senici favoritom zápasu. Od začiatku držali loptu vo svojej moci. Mladí Seničania bojovali, pozorne bránili, ale do šancí sa dostali iba hostia. V 10. minúte lopta po Andričovej hlavičke išla nad, o minútu po centi Krčíka mal výbornú pozíciu Staš, no hlavou mieril vedľa. S Filinského strelou v 23. minúte si brankár Čermák poradil a zatiaľ jediný gól padol v 32. minúte, kedy po centri Pavúka nepostrážili Andriča a ten hlavou usmernil loptu k ľavej žrdi.

Druhý polčas

Po prestávke bolo viac vzruchu pred oboma bránami. V 47. minúte bol v gólovej šanci Andrič, branár Čermák loptu kryl. O päť minút si senický mladý brankár poradil aj s delovkou Staša. Hostia dokázali udrieť dvakrát v priebehu dvoch minút a definitívne rozhodli o osude stretnutia. V 60. minúte po centi Pinteho skóroval druhýkrát hlavičkou Andrič, o minútu strelu Flaka brankár Čermák iba vyrazil a loptu do prázdnej brány usmernil Voško. Potom sa osmelili aj mladí Seničania a mohli dokonca streliť gól. V 77. minúte vystrelili prvýkrát na bránu, keď Koprnovu strelu brankár kryl, ten istý hráč bol pri chuti a jeho ďalšiu jedovku brankár Sváček iba s námahou vyrazil na roh. Hneď po jeho  zahratí sa dostal do gólovky Stachovič, ktorý nastrelil brvno hosťujúcej brány. V 84. minúte mohli ešte skórovať hostia, kedy chybu obrancu Senice pred Stašom výborným zákrokom zachránil  Čermák.

Hlasy po zápase

Vladimír Včelka, asistent trénera FK Senica: “My mládežnícki tréneri sme boli nominovaní na tento zápas, aby sme pomohli klubu. Naši mladí chlapci odviedli na ihrisku všetko, hrali na svoje maximum. Súperovi gratulujem k zaslúženému víťazstvu. My sme si iný výsledok ani nezaslúžili.

Marek Petruš, tréner L. Mikuláša: “Tešíme sa z víťazstva, bol to pre nás zlomový zápas. Zaujímala ma aj súpiska domácich, ich chlapcom musím dať pochvalu za výkon. Náš možno nebol najlepší, ale zvládli sme zápas napriek viacerým zraneniam.

Fortuna liga, skupina o udržanie

Zdroj: FK Senica

Tlačová správa

Recent Posts

Svetový deň slobody tlače: Slobodné médiá sú súčasťou demokracie

Svetový deň slobody tlače: Zachovanie slobodných, nezávislých a pluralitných médií je kľúčové pre odolné a zdravé demokracie. Ochrana…

5 hodín ago

V predvečer 105. výročia smrti Štefánika prijala jeho prasynovca prezidentka

Prezidentka SR Zuzana Čaputová prijala dnes 3. mája 2024 prasynovca Milana Rastislava Štefánika Petra Kaňku.…

7 hodín ago

Oprava mostov medzi Lábom a Zohorom aj na Pezinskej Babe

Správca župných komunikácií II. a III. triedy v Bratislavskom samosprávnom kraji (BSK) kraji na základe vykonanej diagnostiky…

11 hodín ago

Na Záhorí nehoda mladíkov, úradovať mal alkohol, jeden je v kritickom stave

Dopravní policajti dnes 3.5.2024, v skorých ranných hodinách, riešili dopravnú nehodu medzi obcami v okrese…

12 hodín ago

Košariská-Brezová: Prezidentka prijme prasynovca Štefánika

Prezidentka Zuzana Čaputová prijme v piatok 3. mája 2024 predpoludním prasynovca Milana Rastislava Štefánika Petra…

1 deň ago

📷 Na Záhorí je nové zariadenie podporovaného bývania

Koncom apríla Bratislavský samosprávny kraj (BSK) rozšíril ponuku sociálnych služieb. Otvoril totiž nové zariadenie podporovaného…

1 deň ago