Categories: Šaštín - Stráže

Pápež Šaštín: Registrácia zaočkovaných končí nedeľou, do OTP sektorov je už uzavretá

Prípravný tím návštevy pápeža Františka na Slovensku z kapacitných dôvodov kvôli epidemiologickým nariadeniam uzavrel registráciu do OTP sektorov na verejné podujatia spojené s návštevou pápeža Františka.

Oficiálnu registráciu účastníkov ukončia o polnoci z nedele 12. na pondelok 13. septembra 2021. Zverejnil to na stránke navstevapapeza.sk.

Celkovo sa prihlásilo 6 749 ľudí. Záujemcovia sa mohli prihlásiť do Šaštína (3 115), Prešova (1 724) a Košíc (Lokomotíva štadión – 1809 / Luník IX 101). Pre návštevníkov v režime OTP budú na podujatiach v Prešove, Košiciach a Šaštíne vytvorené vlastné sektory s vlastnými vstupmi.

Každý zaregistrovaný účastník do OTP sektoru dostane emailom vstupenku s QR-kódom: vstupenku si musí vytlačiť a priniesť na podujatie. Pri vstupe do sektoru OTP sa návštevníci preukážu vstupenkou, dokladom totožnosti a negatívnym testom alebo potvrdením o prekonaní covidu v ostatných 180 dňoch.

Upozornenie pre osoby, ktoré budú chcieť vstúpiť do sektorov v režime OTP s negatívnym výsledkom RT-PCR alebo LAMP testu (nie starším ako 72 hodín) alebo negatívnym výsledkom antigénového testu (nie starším ako 48 hodín), že test si treba dať spraviť pred príchodom na podujatie v mieste svojho bydliska.

Ak by predsa chcel niekto očkovaný prísť do sektoru OTP, MUSÍ predložiť JEDINE platný EU DIGITAL COVID CERTIFICATE s QR-kódom, nie hocaké iné potvrdenie, aj keby malo QR-kód. Ak bol zaočkovaný dvojdávkovou vakcínou, je nevyhnutné priniesť certifikát 2/2, pretože 1/2 nebude stačiť. 

Dôrazne sa odporúča očkovaným proti ochoreniu covid-19, aby sa registrovali v časti pre očkovaných, a jedine ak musia sprevádzať neočkovanú osobu, tak sa registrovali v časti pre OTP.

Oficiálnu registráciu účastníkov na verejné podujatia spojené s návštevou pápeža Františka ukončia o polnoci z nedele 12. na pondelok 13. septembra 2021.Ide o registráciu pre plne zaočkované osoby. Prihlásiť sa je možné do Šaštína, Prešova a Košíc. 

Bez registrácie sa záujemcovia na verejné podujatia spojené s návštevou pápeža Františka nedostanú.

Bližšie informácie o registrácii je možné získať na infolinke +421 2 2220 0075 (pon – pia 08:30 – 16:30) a e-mailovej adrese: registracia@navstevapapeza.sk.  

zdroj:  www.navstevapapeza.sk 

ŠAŠTÍN – STRÁŽE
Trnavský samosprávny kraj (TTSK) sa pripravuje na návštevu Svätého Otca v Šaštíne, kde bude slúžiť svätú omšu v stredu 15.septembra 2021 o 10. hodine.
ŠAŠTÍN – STRÁŽE

Kvôli pápežovi uzavrie polícia aj D2

Policajné správy september 08, 2021
V súvislosti s návštevou Svätého Otca Františka v Slovenskej republike bude potrebné počítať s určitými dopravnými obmedzeniami v Šaštíne – Strážach. Informovala o tom polícia.
ŠAŠTÍN – STRÁŽE
Pri príležitosti návštevy pápeža Františka v meste Šaštín-Stráže dňa 15. septembra mu daruje mesto dielo s názvom Bazilika sedembolestnej panny Márie – Šaštín-Stráže.
ŠAŠTÍN – STRÁŽE
Fakultná nemocnica AGEL Skalica sa pripravuje na zabezpečenie služieb zdravotnej starostlivosti a ochrany zdravia návštevníkov na hromadnej akcii v Šaštíne-Strážoch počas návštevy pápeža Františka I. na Slovensku.
ŠAŠTÍN – STRÁŽE
Pápež František príde do Šaštína 15. septembra 2021 – v deň sviatku Sedembolestnej Panny Márie, ktorej je zasvätená aj tamojšia národná svätyňa. V jej blízkosti bude Svätý Otec František sláviť…
ŠAŠTÍN – STRÁŽE
Dnes sa uskutočnil brífing na mieste prebiehajúcich prípravných prác, kde bude Svätý Otec sláviť svätú omšu v Šaštíne (mesto Šaštín-Stráže).
ŠAŠTÍN – STRÁŽE
Šaštín-Stráže: 15. septembra 2021 pápež František spolu s prítomnými kardinálmi, biskupmi a kňazmi bude o 10:00 h sláviť na voľnom priestranstve v Šaštíne záverečnú svätú omšu.
ŠAŠTÍN – STRÁŽE
Šaštín: Svätá Omša, ktorú bude sláviť Svätý Otec František spolu s prítomnými kardinálmi, biskupmi a kňazmi na voľnom priestranstve v Šaštíne 15.9.2021 sa začína o 10:00 hodine.
ŠAŠTÍN – STRÁŽE
Mesto Šaštín-Stráže ako investor stavby „Rekonštrukcia miestnych komunikácií ul. Kláštorné nám., Pri rybníku, Do Gazárky a Nádražná ul. “ oznamuje občanom, fyzickým i právnickým osobám, že zhotoviteľ stavby začal v…
ŠAŠTÍN – STRÁŽE
Mesto Šaštín-Stráže získalo na rekonštrukciu ciest a chodníkov pred návštevou pápeža 427.000 eur, ďalších 25.000 eur získalo na zabezpečenie mobiliáru a odškodnenie poľnohospodárov, ktorým vznikne škoda na plodinách.
Redakcia

Recent Posts

Svetový deň slobody tlače: Slobodné médiá sú súčasťou demokracie

Svetový deň slobody tlače: Zachovanie slobodných, nezávislých a pluralitných médií je kľúčové pre odolné a zdravé demokracie. Ochrana…

8 hodín ago

V predvečer 105. výročia smrti Štefánika prijala jeho prasynovca prezidentka

Prezidentka SR Zuzana Čaputová prijala dnes 3. mája 2024 prasynovca Milana Rastislava Štefánika Petra Kaňku.…

10 hodín ago

Oprava mostov medzi Lábom a Zohorom aj na Pezinskej Babe

Správca župných komunikácií II. a III. triedy v Bratislavskom samosprávnom kraji (BSK) kraji na základe vykonanej diagnostiky…

14 hodín ago

Na Záhorí nehoda mladíkov, úradovať mal alkohol, jeden je v kritickom stave

Dopravní policajti dnes 3.5.2024, v skorých ranných hodinách, riešili dopravnú nehodu medzi obcami v okrese…

16 hodín ago

Košariská-Brezová: Prezidentka prijme prasynovca Štefánika

Prezidentka Zuzana Čaputová prijme v piatok 3. mája 2024 predpoludním prasynovca Milana Rastislava Štefánika Petra…

1 deň ago

📷 Na Záhorí je nové zariadenie podporovaného bývania

Koncom apríla Bratislavský samosprávny kraj (BSK) rozšíril ponuku sociálnych služieb. Otvoril totiž nové zariadenie podporovaného…

2 dni ago