Categories: Senica

PK Záhorák za medailami do Prahy cez Brno

V piatok 13. apríla 2018 plavci z PK Záhorák vyrazili na cesty.

Cieľ bol jasný. Praha už volá… V sobotu 14. apríla sa tu totiž konal 14. ročník Jarní cena Prahy, kde sa PK Záhorák zúčastňuje pravidelne ako jediný zahraničný klub. Plavcom zo Záhoria sa aj tento rok dostalo priateľského uvítania zo strany organizátora. Navyše Záhoráci tu predviedli naozaj dobrú formu, dokonca traja z nich sa postavili aj na stupne víťazov v tej istej disciplíne a to 200 m motýlik. Žofia Žúrková bronzová (03:11,54), Lucia Serdahelyová strieborná (02:45,51) a Samuel Žúrek rovnako ako jeho sestra Žofia získal bronz (02:37,11). Tréner Ing. Bernard Vaca bol na svojich zverencov právom hrdý. Okrem medailovej trojice podali veľmi pekné výkony aj Ninka Jankovýchová, Karin Vašíčková, Aneta Bíliková, Hana Hrúzová, Matúš Vašíček a Michal Serdahely.

V nedeľu 15. apríla 2018 plavecké zápolenie pokračovalo. V 50 metrovom bazéne sa konali Majstrovstvá Českej republiky v diaľkovom plávaní. Ani tu nechýbal na 5 kilometrovej trati nominant z PK Záhorák – Adam Pipíška.

Týždeň pred Prahou, v sobotu 7. apríla 2018,  strávili plavci spolu s trénerom Ing. Stanislavom Mihálkom v Brne, kde sa spolu s ďalšími 35 klubmi zúčastnili na 24. ročníku plaveckej súťaže Cena brněnského draka. Ranné vstávanie, ako aj systematická tréningová drina, sa vyplatili. Medailový hatrick v pätdesiatkovom bazéne získal Samuel Žúrek v zložení 2 zlaté a jedna bronzová medaila. Zlato vyplával v motýlikových disciplínach na 200 m s časom 02:38,78 a 100 m s časom 01:10,66.  Disciplína 200 m znak mu priniesla bronzovú medailu, ktorú získal vďaka údaju z časomiery 02:31,85.

Ďalším medailistom sa stal Michal Serdahely, ktorý zahviezdil v prsiarskych disciplínach. V disciplíne 200 m získal zlato s časom 02:39,22 a v disciplíne 100 m získal druhú priečku. Striebornú medailu si prevzal za čas 01:13,51.

V Brne sa ďalej predstavili Lucia Serdahelyová, Tamara Pastuchová a Matúš Vašíček, ktorý vo všetkých disciplínach zaplával osobné časy.

zdroj: PK Záhorák

 

Angelika Kmecová

Recent Posts

Upozornenie: Vodičov čaká týždeň obmedzení od Kútov na D2

Na diaľnici D2 od Záhoria za Kútmi v smere do Bratislavy bude počas budúceho týždňa…

2 hodiny ago

V stredu pochod Sobotištská 15-ka

V stredu sa uskutoční tradičný, tento rok už 40. ročník, turistického pochodu Sobotištská pätnástka. Informujú…

4 hodiny ago

Upozornenie: Hraničný most na Záhorí bude uzatvorený

Slovenská správa ciest (SSC) informuje o uzávierke hraničného mosta cez rieku Morava medzi Slovenskom a…

6 hodín ago

Aktuálne: Obmedzenie dopravy pre nehodu na Pezinskej Babe

V klesaní z Pezinskej Baby v smere od Perneku na Pezinok dopravná nehoda v zákrute,…

9 hodín ago

📷 📺 Desatoro turistu a tipy na výlet

Na čo všetko by ste mali myslieť, v rámci plánovania turistických výletov, pre vás pripravila redakcia…

13 hodín ago

📷 📺 Expozícia M.R. Štefánika Generál – osloboditeľ v jeho rodisku na Košariskách

Nová expozícia SNM – Múzea Slovenských národných rád – Múzea M. R. Štefánika v jeho…

1 deň ago