Categories: Skalica

Pokračuje projekt Regenerácia vnútrobloku na ulici Mallého v Skalici

Skalica pokračuje v projekte revitalizácie vnútrobloku na ul. Mallého. Projekt je spolufinancovaný Európskou úniu v rámci Integrovaného operačného programu. Informuje o tom Mesto Skalica.

Realizácia projektu začala ešte minulý rok. V mesiaci marec 2020 však museli byť práce prerušené, a to z dôvodu opatrení pre ochorenie COVID-19. Aktuálne práce už pokračujú. 

Mestu Skalica bola v rámci Integrovaného regionálneho operačného programu (štrukturálne fondy EÚ) schválená v roku 2018 dotácia vo výške 181.514,66 EUR. Názov projektu je: “Regenerácia vnútrobloku sídliska na ul. Mallého.”

Zmluvu  na nenávratný finančný príspevok podpísal vtedajší primátor Ľudovít Barát. Mesto projekt spolufinancuje piatimi percentami v celkovej sume 9553,40 eur. 

Táto dotácia bola mestu Skalica schválená na účel zveľadenia prostredia. Cieľom je obnoviť v danej lokalite nielen detské ihriská, ale aj poškodené asfaltové komunikácie, vegetáciu, či chodníky.  

,V rámci projektu bude v tejto lokalite obnovených až 5 ihrísk určených na pohybové hry pre mladšie i staršie deti. Okrem toho na ihriskách nájdu Skaličania aj nové hojdačky, asfaltové ihrisko, či moderné prvky, ktoré sú atraktívne najmä pre najmenšie deti. Nové ihriská budú slúžiť aj deťom z priľahlej materskej škôlky,“ povedal po  schválení dotácie vo februári 2018 Milan Roman, vtedajší viceprimátor mesta Skalica. 

“V prvej fáze bude pokračovať spevňovanie pevných plôch a chodníkov. Následne budeme pokračovať v revitalizácii zelene a detské ihrisko. Predpokladané ukončenie prác je naplánované na máj tohto roku,” informuje aktuálne primátorka Skalice Anna Mierna.

Viac o projekte TU:  http://www.nazahori.sk/index.php/skalica/item/376-skalica-ziskala-dotaciu-na-sidlisko-malleho 

Redakcia

Recent Posts

Košariská-Brezová: Prezidentka prijme prasynovca Štefánika

Prezidentka Zuzana Čaputová prijme v piatok 3. mája 2024 predpoludním prasynovca Milana Rastislava Štefánika Petra…

9 hodín ago

📷 Na Záhorí je nové zariadenie podporovaného bývania

Koncom apríla Bratislavský samosprávny kraj (BSK) rozšíril ponuku sociálnych služieb. Otvoril totiž nové zariadenie podporovaného…

11 hodín ago

📷 📺 Skalická nemocnica má nový špičkový mamograf

Mamografické vyšetrenie je v súčasnosti jediná metóda, vďaka ktorej je možné zachytiť už včasné štádium…

12 hodín ago

Záhorácka Veterán Rallye a Svätodušný jarmok v Petrovej Vsi

Obec Petrova Ves sa aj tento rok stane dejiskom obľúbenej Záhoráckej Veterán Rallye a Svätodušného…

19 hodín ago

📷 Prvomájové retro oslavy v obci Dojč

Obec Dojč v okrese Senica sa stala známa svojou tradíciou humorných spomienok na prvomájové sprievody…

1 deň ago

Máj v Holíči: Mesiac plný podujatí a zábavy

Mesto Holíč sa v máji premení na centrum kultúry, zábavy a športu. Počas celého mesiaca…

2 dni ago