Categories: Senica

Policajná razia Trávnikár: Obvinil konateľov z daňových podvodov

Pri policajnej razii zadržali trnavskí policajti s pracovníkmi Kriminálneho úradu Finančnej správy až 6 osôb, vykonali 7 domových prehliadok a súčasne 5 prehliadok iných priestorov.

NaZahori.sk o tom informuje KR PZ v Trnave. 

Rozsiahla akcia s krycím názvom Trávnikár bola na podnet a v úzkej spolupráci policajtov Odboru kriminálnej polície KR PZ Trnava s Kriminálnym úradom Finančnej správy.  

Akciu spoločne pripravovali niekoľko mesiacov a na základe operatívnych informácií vykonali v pondelok, 19. 7. v skorých ranných hodinách vstupy do obydlí a iných priestorov. Policajné tímy operovali v rovnakom čase na území Trnavského, Trenčianskeho a Bratislavského kraja.  

Počas akcie skončilo v putách 6 mužov vo veku od 35 až 50 rokov. Prevažnej väčšine išlo o konateľov firiem alebo o osoby, ktoré konali v mene spoločností. Formou organizovanej skupiny mali spoločne, najmenej od roku 2017 až doposiaľ, vyvíjať podozrivé finančné transakcie, ktoré ich mali zvýhodňovať rôznym spôsobom na daniach a to napr. predstieraním rôznych fiktívnych operácií, vystavovaním faktúr za nezrealizované služby, pričom si v zdaňovacom období uplatnili cez daňový úrad nadmerný odpočet DPH.  

Policajtom sa počas akcie podarilo zaistiť účtovné doklady, výpočtovú techniku a hotovosť vo výške 250 tis. eur, ktoré ich usvedčujú z páchanej trestnej činnosti.  

Na základe dôkazov vyšetrovateľ vzniesol obvinenie 2 osobám za zločin daňového podvodu, ktorý spáchali formou organizovanej skupiny, 1 osobe za zločin daňového podvodu spáchaný formou organizovanej skupiny a zločinu skrátenie dane a poistného, 2 osobám za zločin skrátenia dane a poistného, 2 osobám za zločin skrátenie dane a poistného a prečin daňového podvodu.  

Z dôvodu obavy, že by mohli štyria z nich pokračovať v trestnej činnosti, vyšetrovateľ podal prokurátorovi návrh, aby boli osoby stíhané väzobne. Okresný súd Trnava vzal jedného z obvinených do väzby a troch obvinených prepustil. 

Prokurátor podal voči rozhodnutiu súdu sťažnosť. Slovenskej republike mali spôsobiť škody za takmer 160 tis. Eur. V zmysle zákona môže hroziť osobám strata slobody až na 12 rokov. 

Policajné správy

Recent Posts

Na Záhorí skolaboval pretekár, vrtuľník ho prevážal v kritickom stave

V sobotu (27.4.2024) sa konal jediný Spartan Honor race v celej Európe v lokalite Záhoria.…

10 hodín ago

Hádzaná: Záhoráci trojgólové vedenie neudržali

Hráči HC Záhoráci Stupava/Malacky siahali v 2. kole Ligového pohára o 5. až 8. miesto Niké Handball…

11 hodín ago

📷 Poznáte studničku v Mokrom Háji? Podľa povesti má zázračné účinky

V obci Mokrý Háj v okrese Skalica sa nachádza málo známa studnička, ktorá v minulosti…

21 hodín ago

Malacky: Lezenie po vlaku skončilo pre dve osoby nešťastím

Zásah elektrickým prúdom: V piatok (26.04.2024) krátko po 19.00 hod boli policajti železničnej polície KR…

22 hodín ago

Tragédia v Rohožníku: Pomoc malo zavolať dieťa

Tragédia v Rohožníku: Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby informuje o vyslaní ambulancie RLP a RZP…

22 hodín ago

Prvomájové cyklopotulky Záhorím

Komisia pre kultúru, šport a vzdelávanie vo Veľkých Levároch pozýva v stredu 1. mája 2024…

23 hodín ago