Categories: Skalica

Poltucet Skaličanov, góly Salajku a Martinusíka a 4 asistencie Janáča prispeli k víťazstvu nad Českom

Hokejbalová reprezentácia Slovenska po sobotňajšej prehre po samostatných nájazdoch oplatila českej reprezentácii prehru a pripísala si na svoje konto víťazstvo 5:2. K víťazstvu prispela aj výrazná enkláva Záhorákov, keď v najcennejšom drese nastúpila trojica obrancov Michal Salajka, Radovan Zelenka a Milan Sobol, v útoku sa predstavilo trio Jaroslav Martinusík, Denis Vadík a Patrik Janáč.

Česko – Slovensko 2:5 (1:1, 0:2, 1:2)

Góly: 10. Singer (Zajíček), 38. Singer (Zajíček, Bílý) – 7. Minárik (Janáč, Tomkovič), 28. Martinusík (Janáč, Minárik), 31. Salajka (Martinusík, Janáč), 39. Tomkovič (Janáč, Martinusík), 40. Bilik (Šalka, Fumač). Rozhodovali: Cícha – Danylec, vylúčení: 5:6, presilovky 2:2, oslabenia: 0:0.

Slovensko: Bolibruch – Minárik, Salajka, Bušovský, Študenc, M. Gajdoš, I. Gajdoš, Zelenka, Sobol – Tomkovič, Janáč, Martinusík – Bilik, Šalka, Fumač – Vozár, Vadík, Balga – Minko, Simon, Hlaváč

V úvode stretnutia bol duel otvorený. Po tom, čo sme ustáli presilovú hru súpera, pri našej početnej výhode našiel Janáč Minárika a otvoril skóre. Ďalšiu šancu na gól mal Simon, ale v dobre pozícii netrafil bránku. Česi potom vyrovnali v presilovej hre, presne mieril Šinger.

V druhej tretine pokračoval kvaltiný hokejbal, šance mali obe mužstvá. Pred jej koncom však prišiel druhý gól Slovákov. Po výborne zahranej presilovke sa dostal k loptičke Martinusík a zvýšil na 2:1. Predtým mal dobrú šancu Vozár, ale v dobrej pozícii nenamieril presne.

Tretiu tretinu začali Slováci výborne. Už po niekoľkých sekundách sa opäť presadil prvý útok a Michal Salajka strelil svoj prvý reprezentačný gól. Česi však onedlho využili presilovku a znížili na 2:3. Už o pár sekúnd neskôr ďalší gólový premiant Tomkovič strelil štvrtý gól. Hladké víťazstvo napokon Slováci uzavreli po brejku Šalku s Bilikom.

Hlasy po zápase

Mojmír Hojer, tréner SR: „Čakali sme, že tým, že sme včera boli lepší v úvode, tak dnes to budú práve Česi, ktorí na nás vyletia. Ale napokon to bolo vyrovnané a využili sme v úvode presilovku, čo nás dostalo na koňa. Česi sa vrátili do zápasu, keď tiež využili presilovku, ale do pohody nás dostal gól do šatne. Pred treťou tretinou sme si povedali, že budeme naďalej aktívni a napokon to vyústilo ešte do troch gólov. Potom sme si už zápas postrážili.

Radek Mašík, tréner ČR: „Dostali sme lekciu z produktivity. Boli sme o niečo lepší, boli sme častejšie na loptičke, boli sme častejšie v útočnom pásme. Ale Slováci nás trestali po brejkoch. V tretej tretine sme chceli otočiť zápas, ale dostali  sme góly a to sa už ťažko niečo robí. Mali sme dobré veci, hrali sme čo sme chceli, ale v zakončení bol lepší náš súper.”

Zdroj: Slovenská hokejbalová únia

Redakcia

Recent Posts

Košariská-Brezová: Prezidentka prijme prasynovca Štefánika

Prezidentka Zuzana Čaputová prijme v piatok 3. mája 2024 predpoludním prasynovca Milana Rastislava Štefánika Petra…

2 hodiny ago

📷 Na Záhorí je nové zariadenie podporovaného bývania

Koncom apríla Bratislavský samosprávny kraj (BSK) rozšíril ponuku sociálnych služieb. Otvoril totiž nové zariadenie podporovaného…

4 hodiny ago

📷 📺 Skalická nemocnica má nový špičkový mamograf

Mamografické vyšetrenie je v súčasnosti jediná metóda, vďaka ktorej je možné zachytiť už včasné štádium…

5 hodín ago

Záhorácka Veterán Rallye a Svätodušný jarmok v Petrovej Vsi

Obec Petrova Ves sa aj tento rok stane dejiskom obľúbenej Záhoráckej Veterán Rallye a Svätodušného…

12 hodín ago

📷 Prvomájové retro oslavy v obci Dojč

Obec Dojč v okrese Senica sa stala známa svojou tradíciou humorných spomienok na prvomájové sprievody…

23 hodín ago

Máj v Holíči: Mesiac plný podujatí a zábavy

Mesto Holíč sa v máji premení na centrum kultúry, zábavy a športu. Počas celého mesiaca…

1 deň ago