Categories: Senica

Poslanci MsZ v Senici schválili predĺženie platnosti parkovacích kariet

Na zasadnutí mestského zastupiteľstva (MsZ) v Senici poslanci schválili predĺženie platnosti ročných a mesačných parkovacích kariet do konca januára 2021. NaZahori.sk o tom informovala hovorkyňa mesta Tatiana Moravcová.

Takýto návrh uznesením legislatívne odobrilo všetkých 24 prítomných poslancov Mestského zastupiteľstva Senica, ktorí v pondelok 28. decembra 2020 zasadli online prostredníctvom videokonferencie.

Predaj nových parkovacích kariet na rok 2021 bol spustený 7. decembra v pokladniach Mestského úradu Senica a v Turisticko-informačnej kancelárii Infosen so sídlom na Námestí oslobodenia v dome kultúry. Obe predajné miesta však boli reálne pre potreby občanov z rôznych dôvodov (COVID-19, karanténa, lockdown) otvorené len v obmedzenej miere a od 21. decembra sú obe uzatvorené.

„Počas tohto obdobia sme vydali len necelú tisícku parkovacích kariet, čo je v porovnaní s údajmi z minulého roka približne o dve tretiny menej. Aby sme ľuďom uľahčili vzniknutú situáciu, navrhli sme predĺženie platnosti parkovacích kariet. Oceňujem, že ju dnes jednomyseľne podporilo všetkých 24 prítomných poslancov,“ uviedol po rokovaní zastupiteľstva primátor Senice Martin Džačovský.

Na základe prijatého uznesenia sa do konca januára budúceho roka predlžuje platnosť ročných parkovacích kariet vydaných v meste Senica na rok 2020, mesačných parkovacích kariet vydaných v decembri 2020 a mesačných kariet, ktorých platnosť uplynie v období od 19. do 31. decembra 2020.

Pre tých občanov, ktorí nemali na rok 2020 zakúpený žiaden typ parkovacej karty, ale zároveň majú záujem o jej kúpu na rok 2021, dávame do pozornosti tieto kontakty, na ktoré sa treba obracať s individuálnymi požiadavkami: miroslava.saibelova@senica.sk, 034/ 698 76 31 a robert.mozolic@senica.sk, 034/651 22 73,” informovala Moravcová.

Redakcia

Recent Posts

Aktuálne: V tuneli Sitina zrážka viacerých áut smerom na Záhorie

Na diaľnici D2 v Tuneli Sitina smerom do Lamača sa v ľavom pruhu zrazilo viacero…

1 hodinu ago

Sviatočný deň aj parným rušňom Mazutka k Plaveckému hradu

Vlak s historickým parným rušňom Mazutka bude vypravený v Bratislave. Trasa povedie Záhorím cez Zohor, Lozorno,…

7 hodín ago

Myjava: Na hasičskom dni predstavia zrekonštruovanú Tatru 2630

Dobrovoľný hasičský zbor (DHZ) Jána Mihálika Myjava, OZ Myjavská hasičská história, ostatné dobrovoľné hasičské zbory…

8 hodín ago

Aktuálne: Opakovaná hrozba výbušninou uzatvorila školu v Marianke

Bombové hrozby sa týkajú aj škôl v Malackách. Policajti Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave preverujú…

9 hodín ago

Študent skalického gymnázia v tíme Petra Sagana

Študent IV.B triedy skalického gymnázia Samuel Skladan sa stal členom nového slovenského prokontinentálneho cyklistického tímu…

23 hodín ago

Záhorie a Kopanice: Cez noc prehánky a výdatný dážď

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMU) vydal na túto noc do utorka 7.5.2024 doobeda, výstrahu 1. stupňa…

1 deň ago