Malacky

Primátor Malaciek: Zbytočná panika pre nič okolo rušenia zastávky

„Z dôvodu stavebných prác na výstavbe cyklotrasy na Radlinského ulici v Malackách pristúpilo mesto Malacky od utorka 7. februára 2023 k zrušeniu zastávky Malacky, Pomník padlých, trvalo a bez náhrady,“ informoval o tom v piatok 3. februára 2023 Integrovaný dopravný systém v Bratislavskom kraji (IDS BK).

https://www.nazahori.sk/2023/02/06/rusi-sa-autobusova-zastavka-pomnik-padlych-malacky/

Na túto informáciu, ktorú sme zverejnili NaZahori.sk, vznikla búrlivá diskusia na sociálnej sieti. Dnes 6. februára 2023 sa k situácii okolo rušenia danej autobusovej zastávky vyjadril primátor Malaciek Juraj Říha.

ZBYTOČNÁ PANIKA PRE NIČ

„Priatelia, viacerí ste sa na mňa obrátili, že mesto ruší autobusovú zastávku pri sporiteľni. Preveril som aktuálny stav a je pravda, že mesto oznámilo, že musí už pristúpiť k zmluvnému odovzdaniu staveniska pre začínajúcu rekonštrukciu Radlinského ulice. Považujem však prinajmenšom za zvláštne, že integrátor dopravy urobil vlastné rozhodnutie a komunikoval takúto vec predčasne a bez rokovania s mestom a dopravcom, ktoré sa má uskutočniť tento týždeň,“ informuje primátor Malaciek.

Mesto si dočasne počas rekonštrukcie zabezpečilo zmenu trasovania liniek autobusov MHD k okresnému súdu a ZŠ Dr. Dérera, rovnakú úpravu navrhli aj iným dopravcom. „S dodávateľom stavby sa komunikuje úprava, ktorá ma nastať počas realizácie. Ešte v roku 2017 mesto prezentovalo 4 návrhy presunu zastávky na tejto ulici. Všetky boli zamietnuté políciou. Tomuto celému by sa predišlo, ak by sa nám v tom čase nekládli prekážky. Napriek tomu som požiadal kolegov, že zachovanie zastávky považujem ako primátor za dôležité a celý proces majú dotiahnuť do konca. Priatelia, ďakujem za pochopenie a verím, že sa vec vyrieši v pokoji a v prospech cestujúcich. Naša podpora verejnej dopravy je dlhodobo známa a netreba ju spochybňovať ,“ doplnil J. Říha.

Redakcia

Recent Posts

📷 📺 Expozícia M.R. Štefánika Generál – osloboditeľ v jeho rodisku na Košariskách

Nová expozícia SNM – Múzea Slovenských národných rád – Múzea M. R. Štefánika v jeho…

9 hodín ago

Hádzaná: Záhoráci doma nestačili na Nové Zámky

Ani v treťom zápase Ligového pohára Niké Handball extraligy sa Záhoráci bodov nedočkali, keď na domácej…

10 hodín ago

📺 História Mohyly M. R. Štefánika na Bradle

Mohyla M. R. Štefánika bola slávnostne odhalená na Bradle v nedeľu 23. septembra 1928. O…

18 hodín ago

Svetový deň slobody tlače: Slobodné médiá sú súčasťou demokracie

Svetový deň slobody tlače: Zachovanie slobodných, nezávislých a pluralitných médií je kľúčové pre odolné a zdravé demokracie. Ochrana…

1 deň ago

V predvečer 105. výročia smrti Štefánika prijala jeho prasynovca prezidentka

Prezidentka SR Zuzana Čaputová prijala dnes 3. mája 2024 prasynovca Milana Rastislava Štefánika Petra Kaňku.…

1 deň ago

Oprava mostov medzi Lábom a Zohorom aj na Pezinskej Babe

Správca župných komunikácií II. a III. triedy v Bratislavskom samosprávnom kraji (BSK) kraji na základe vykonanej diagnostiky…

2 dni ago