Senica

Primátor Senice odporučil základným školám minimalizovať návštevy zo stredných škôl

Primátor Senice Martin Džačovský odporučil základným školám v meste minimalizovať na najnižšiu mieru návštevy zo stredných škôl za účelom propagácie strednej školy. Vyplýva to z odpovede, ktorú vypracovalo mesto pre poslanca Mestského zastupiteľstva v Senici Romana Sovu.

„Na základe zasadnutia Rady školy Strednej odbornej škole v Senici sa pýtam, či táto stredná škola má zakázanú svoju vlastnú prezentáciu a propagáciu medzi žiakmi končiacich ročníkov základných škôl, ktorých zriaďovateľom je mesto Senica,“ smeroval poslanec Sova interpeláciu na primátora.

Mesto v odpovedi, okrem iného uviedlo, že nevydalo žiadny zákaz prezentácie a propagácie Strednej odbornej školy v Senici medzi žiakmi končiacich ročníkov základných škôl, ktorých zriaďovateľom je mesto Senica. „Na odporúčanie primátora mesta Senica Martina Džačovského bolo základným školám v meste doporučené minimalizovať na najnižšiu mieru návštevy všetkých stredných škôl za účelom propagácie strednej školy počas školského roka a vyučovania, tak aby nebol narušený výchovno – vzdelávací proces na základných školách,“ vysvetlil v odpovedi za mesto Martin Dudáš.

Ako ďalej mesto doplnilo, je na konkrétnom riaditeľovi základnej školy, aby si prípadnú prezentáciu a propagáciu stredných škôl na pôde svojej základnej školy zorganizoval v čase na to určenom – napríklad Deň otvorených dverí ZŠ a pod. „Na účel prezentácie stredných škôl mesto poskytuje priestor v spolupráci so zriaďovateľom stredných škôl počas roka na podujatiach so širokou platformou pre žiakov základných škôl i pre verejnosť, kde majú možnosť propagovať svoju školu všetky stredné školy nielen z nášho mesta,“ vysvetlilo mesto.

Angelika Kmecová

Recent Posts

Slávnostná vojenská prísaha uzatvorí vjazd k Mohyle Štefánika

Súčasťou spomienkovej udalosti pri príležitosti 105. výročia úmrtia generála Milana Rastislava Štefánika bude aj slávnostná…

6 hodín ago

Cez víkend budú tradičné Kvetinové dni Kátov

Obec Kátov sa aj tento rok chystá privítať jar vo veľkom štýle. XXII. ročník Kvetinových…

8 hodín ago

Tragická nehoda motocyklistu na Záhorí

Z poslednej jazdy sa už nevráti. Dopravní policajti zo Senice vyšetrujú včerajšiu tragickú dopravnú nehodu,…

9 hodín ago

Ekocentrum Stupava: Vzťah koňa a človeka, alebo aký je život s koňmi

Aký je život s koňmi? Dozvedieť sa to môžete už túto sobotu 11. mája 2024…

10 hodín ago

Myjava: Zlúčenie dvoch základných škôl pod jeden subjekt

V pondelok 29. apríla 2024 sa po druhýkrát v mesiaci stretli na mestskom úrade poslanci…

11 hodín ago

Prezidentka je na rozlúčkovej návšteve Ukrajiny

Prezidentka SR Zuzana Čaputová dnes (10.5.2024) pricestovala na rozlúčkovú návštevu Ukrajiny, pred ukončením svojho mandátu.…

12 hodín ago