Categories: Senica

Principál Záhoráckeho divadla chcel dať na protest otestovať somára

Principál Záhoráckeho divadla Ivan A. Fodor sa rozhodol na protest proti celoplošnému testovania dnes otestovať v Senici somára, ktorý je súčasťou divadla. Nakoniec mu to nebolo umožnené.

„My sme sa tu ocitli s našim somárikom v Senici s tým, že chceme spraviť recesistickú akciu. Chceme aby ho pretestovali, lebo časy, ktoré zažívame sú zlomové a myslím si, že tak skoro neprestanú. V podstate keď si nikto neotvorí ústa, skončíme ako národ veľmi zle,“ uviedol Fodor pre prítomné médiá.

„Dovoľujem si týmto vlastným spôsobom protestovať, keďže som umelec. Protest spočíval v tom, že sme nastúpili na odberné miesto, aby nám pretestovali aj nášho somárika, keďže mi sme už pretestovaní a aby aj on bol bezpečný a nikoho nenakazil na našom hospodárskom dvore,“ pokračoval principál divadla.

Druhá vec je podľa neho fakt, že táto zdravotnícka tematika bola spolitizovaná a teraz je zneužívaná. „Sme tu preto, aby sa o to niekto zaujímal, čím väčšiu publicitu spôsobíme, tým viac ľudí si to snáď všimne a pochopia, že nie je všetko s kostolným poriadkom, čo sa deje. Ľudia sú dvakrát donútení ísť na nezmyselné testy. Pretože ja som bol na PCR teste, ktorý je presnejší, ale oni chcú odo mňa modrý papierik. Z testovacieho problému spravili nástroj na rozdelenie ľudí. Z ľudí, ktorí chcú chodiť do práce spravili kriminálnikov, lebo nemajú modrý papierik. Sme všetci nútení k tomu zaujať nejaký postoj. Nemôžeme zostať k tomu vlažní, lebo spravili z dobrovoľného testovania povinné, lebo ak sa ho človek nezúčastní, siahajú mu na prácu. Vláda spravila pri tomto strašne veľa prešľapov,“ vysvetlil Fodor.

foto: NaZahori.sk

Protestujúceho umelca chcela predviesť Mestská polícia v Senici na výsluch, nakoniec od toho upustila. „Po dvanástej hodine riešila hliadka mestskej polície (MsP) občana, ktorý sa pohyboval v centre mesta bez rúška. Bol upozornený na to, že v čase núdzového stavu nerešpektuje uznesenie vlády a následne vyzvaný, aby si rúško nasadil, čo odmietol. MsP Senica eviduje túto udalosť ako priestupok v zmysle zákona o civilnej ochrane, ktorý bude postúpený na príslušný správny orgán, ktorým je Okresný úrad v Senici,“ informovala hovorkyňa mesta Senica Tatiana Moravcová.

ÚSMEVNÁ KURIOZITA V SENICI: MUŽ PRIŠIEL NA ODBERNÉ MIESTO AJ SO SVOJIM OSLÍKOM. Napísala na FB  Polícia SR – Trnavský kraj.

“Na pravé poludnie dnes zavítal na námestie v Senici aj muž s oslíkom s požiadavkou na test. S úsmevom na tvári mu na odbernom mieste vysvetlili, že zvieratá sa bohužiaľ netestuju. Táto situácia vyčarila každému zúčastnenému na odbernom mieste úsmev na tvári. Poďte sa otestovať na odberné miesta aj vy! Okrem toho, že ochránite seba aj ostatných a zmiernite nápor na slovenské nemocnice možno zažijete aj nejaké dobrodružstvo ,” vyjadrila sa k prípadu polícia na sociálnej sieti.

Redakcia

Recent Posts

Na Záhorí skolaboval pretekár, vrtuľník ho prevážal v kritickom stave

V sobotu (27.4.2024) sa konal jediný Spartan Honor race v celej Európe v lokalite Záhoria.…

4 hodiny ago

Hádzaná: Záhoráci trojgólové vedenie neudržali

Hráči HC Záhoráci Stupava/Malacky siahali v 2. kole Ligového pohára o 5. až 8. miesto Niké Handball…

4 hodiny ago

📷 Poznáte studničku v Mokrom Háji? Podľa povesti má zázračné účinky

V obci Mokrý Háj v okrese Skalica sa nachádza málo známa studnička, ktorá v minulosti…

14 hodín ago

Malacky: Lezenie po vlaku skončilo pre dve osoby nešťastím

Zásah elektrickým prúdom: V piatok (26.04.2024) krátko po 19.00 hod boli policajti železničnej polície KR…

15 hodín ago

Tragédia v Rohožníku: Pomoc malo zavolať dieťa

Tragédia v Rohožníku: Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby informuje o vyslaní ambulancie RLP a RZP…

16 hodín ago

Prvomájové cyklopotulky Záhorím

Komisia pre kultúru, šport a vzdelávanie vo Veľkých Levároch pozýva v stredu 1. mája 2024…

17 hodín ago