Skalica

Prioritou primátorky Skalice je zjednotiť poslancov aj pracovníkov úradu za spoločnú myšlienku

V pondelok 21. novembra 2022 sa ujala svojej funkcie nová primátorka kráľovského mesta Skalica Oľga Luptáková. Ako uviedla pre NaZahori.sk, jej prioritou je zjednotiť poslancov aj pracovníkov úradu za spoločnú myšlienku.

„Je pre mňa záväzok, že mi vo voľbách prejavilo dôveru viac ako 2000 ľudí, ale úlohou primátora je, že zastupuje nielen tých, ktorí ma volili, ale aj tých ktorí ma nevolili, takže mám zodpovednosť aj voči týmto obyvateľom nášho mesta,“ povedala novozvolená primátorka.

Medzi najvýznamnejšie priority v novom volebnom období novej primátorky bude patriť parkovacia politika. „Už vo volebnom programe som spomínala viac zelene. Na dopravnom ihrisku by sa mohol vybudovať multifunkčný park, záležať bude na tom, či bude vypísaná výzva na zelené projekty. V tom prípade by sme sa určite uchádzali o financie na tento projekt. Nemožno zabúdať ani na čistotu v meste ale aj nájomné bývanie,“ doplnila Luptáková.

Ako zdôraznila, jej snahou bude presadzovať aj nápady, s ktorými prídu samotní poslanci. „Mám záujem, aby boli poslanci aktívni a aby prichádzali s vlastnými návrhmi. Takisto chcem ísť cestou energetickej sebestačnosti. Ak sa bude dať, použiť najmä fotovoltiku najmä na zariadeniach v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta, či už ide o školské zariadenia a zariadenie pre seniorov. Na mestskom úrade táto možnosť neprichádza do úvahy, keďže sme v centrálnej pamiatkovej zóne,“ načrtla ďalšie plány primátorka.

„Čo sa týka ľudskej stránky, chcem priniesť viac pokoja do každodenného procesu. Budem sa snažiť zlepšiť internú komunikáciu a prinavrátiť kultúru do mestského zastupiteľstva,“ ozrejmila ďalší svoj cieľ primátorka, ktorá posledných 20 rokov pôsobila ako riaditeľka materskej školy.

Ako doplnila, materiály, ktoré budú smerovať do zastupiteľstva a najmä témy, ktoré rezonujú vo verejnosti a vyžadujú si diskusiu, boli komunikované dostatočne včas a otvorene. „Plánujem tiež prehodnotiť celkovú komunikačnú stratégiu a nevylučujem, že sa niektoré postupy zmenia, aby nedochádzalo k situáciám, že ľudia majú pocit, že stoja stranou,“ naznačil primátorka, že chce úrad viac otvoriť verejnosti a aj zlepšiť komunikáciu s obyvateľmi mesta.

https://www.nazahori.sk/2022/11/21/online-dnes-prve-zasadnutie-noveho-poslaneckeho-zboru-mesta-skalica/
Angelika Kmecová

View Comments

  • Samozrejme, nič ešte nespravila, ale plat zvýšia. Skúste si ísť vy požiadať vo firme o zvýšenie platu, tí čo vykonávate produktivnu činnosť, alebo sa staráte o chorých a bezmocných.
    Pri takejto inflácii a zdrazovani, keď samosprávy zdvihli poplatky za všetko a všetkým, dôchodcov nevynímajúc, jej navrhnú a schvália zvýšenie platu o tretinu. Yasné, veď svoloč a poddaní zaplatia.
    Volili ju ľudia v nádeji, že sa niečo zmení, ale nezmenila sa ani len farba účesu a nie ešte životu dôležité veci.
    Je to vážne na zamyslenie. Odhliadnuc ešte od vyhlášok, čo sa na tom úrade prijímajú.

Recent Posts

Záhorácka Veterán Rallye a Svätodušný jarmok v Petrovej Vsi

Obec Petrova Ves sa aj tento rok stane dejiskom obľúbenej Záhoráckej Veterán Rallye a Svätodušného…

2 hodiny ago

📷 Prvomájové retro oslavy v obci Dojč

Obec Dojč v okrese Senica sa stala známa svojou tradíciou humorných spomienok na prvomájové sprievody…

13 hodín ago

Máj v Holíči: Mesiac plný podujatí a zábavy

Mesto Holíč sa v máji premení na centrum kultúry, zábavy a športu. Počas celého mesiaca…

1 deň ago

Na Záhorácku stenu slávy pribudne meno Vladimír Sedlák

Zajtra v rámci prvomájových osláv v Senici pribudne na Záhoráckej stene slávy ďalšie ozubené koliesko. Patriť…

2 dni ago

Vyhlásené pátranie po mužovi z Moravského Svätého Jána

Polícia prosí o pomoc pri pátraní. Senickí pátrači hľadajú nezvestného, 53-ročného Jacka Švandrlíka, z okresu…

2 dni ago

AKTUÁLNE: Dopravné obmedzenie na diaľnici D2

Obmedzenie na D2: Bratislavskí dopravní policajti od ranných hodín asistujú pri udalosti v cestnej premávke, ku…

2 dni ago