Categories: Skalica

Problém s koncentráciou Skaličania zvládli, v zápase bez vylúčení strelili 13 gólov

Na Skaličanov čakalo béčko Nových Zámkov. To patrí medzi mužstvá, ktoré vie zaskočiť príjemne aj nepríjemne. Tentokrát však na Záhorie pricestovalo v značne oklieštenej zostave.

Koncentrovalo sa ťažšie, ale hráči to zvládli

Mužstvo z južného Slovenska malo na súpiske iba 15 hráčov do poľa a tak sa skôr čakalo, ako dokáže trénerské duo Michal Rúžička a Michal Holaza namotivovať svojich hráčov. „Nie sú to jednoduché zápasy. Ťažko sa koncentruje hráčov na takéto stretnutia. Ťažko sa ich udržuje v pozornosti, systéme, aby hrali to čo majú,“ potvrdil asistent hlavného trénera Holaza a doplnil: „V dnešnom súboji to zvládli a tak je výsledok k našej spokojnosti.“

Rozdiel v koncentrácii proti mužstvám z čela tabuľky a tým na nižších priečkach priznal aj skúsený útočník Valerij Kňazev: „Keď sa hrá proti mužstvám ako Michalovce či Prešov sa koncentruje podstatne jednoduchšie. Naopak, keď sa hrá proti takýmto súperom je to ťažšie. Tréner nás však upozorňoval, že súper bude kúsať, tak sme sa to snažili nepodceniť, zvlášť doma.

Možnosť podcenenia spomenul aj Peter Horváth: „Stretnutia s takýmito súpermi bývajú náročné. Hlavne na ich začiatkoch si treba dať pozor. Ak by sme inkasovali v úvode lacný gól, hralo by sa nám podstatne ťažšie. Nám našťastie úvod vyšiel ideálne a potom sme už stretnutie kontrolovali počas celého priebehu.

Rozdiel v príprave na stretnutie s Novými Zámkami alebo so súpermi z vrchných priečok videl Kristián Kučera takto. „Nebol to jednoduchý duel z pohľadu motivácie. Predsa len je iné nastupovať na zápas proti súperovi ako sú Nové Zámky alebo na druhej strane Prešov. Našťastie nám vyšiel úvod, strelili sme rýchle góly a potom sa to už ukľudnilo. Mali sme tam síce hluchšiu pasáž, keď sme dvakrát inkasovali, ale dúfam, že sa z toho poučíme do ďalších stretnutí.

Krátke poľavenie nemalo vplyv na zápas

Ku krátkemu poľaveniu, v ktorom mužstvo HK Skalica dvakrát inkasovalo asistent trénera Holaza poznamenal: „Možno nás tri rýchle góly až príliš uspokojili. Zrazu prišiel jeden gól, potom druhý. Ale potom sa chalani rýchlo spamätali, zabrali a bez problémov dotiahli duel do jednoznačného výsledku.

Podobný názor mal aj pilier defenzívy Horváth: „Bol tam krátky výpadok, dostali sme dva lacné góly, ale potom sme opäť zabrali a nedovolili sme súperovi žiadnu šancu na zvrat.

O kvalitnom prístupe svedčí aj 13 gólov v sieti súpera. „Z pohľadu našej stránky sa duel hodnotí dobre, čo je vidieť aj na výške skóre. Odmakali sme stretnutie naplno, súpera sme nepodcenili. Musíme uznať, že súper sa snažil, ale dnes im to v oklieštenej zostave nešlo. Nám to tam popadalo takmer všetko,“ netajil spokojnosť Valerij Kňazev.

Gólové momenty

O 13 zásahov do siete béčka Nových Zámkov sa postaralo deväť hráčov. Hetrik si na svoje konto pripísal Kristián Kučera. Bol to pre neho už druhý v sezóne, zhodou okolností aj ten prvý dosiahol do siete tohto mužstva. Ako videl svoje zásahy v dnešnom stretnutí. „Prvý bol po buly, keď som len tečoval puk po strele Pala Pavešica. Druhý mi Alex (Kotzman) hodil do priestoru. Puk mi síce ušiel, , ale brankár sa presúval a padlo mu to medzi betóny. Tretí bola predovšetkým práca chalanov, ktorí si „vyťukali“ súperov a mne už puk ponúkli iba na zakončenie. Za čo im ďakujem.

Dva presné zásahy si na svoje konto pripísal aj menej tradičný strelec. Peter Horváth má za úlohu predovšetkým gólom zabraňovať, tentokrát si však vylepšil aj ofenzívne štatistiky. K svojim zásahom skromne poznamenal: „Kto strelí gól nie je zas tak podstatné. Za presné zásahy ďakujem spoluhráčom, ktorí ma ideálne našli. Dôležité sú tri body do tabuľky.“

Dlhé čakanie na gól prelomil Valerij Kňazev. Po návrate do Skalice musel čakať šikovný útočník na zápis do listiny strelcov až 17 duelov. Podaril sa mu to tri sekundy pred prvou sirénou, keď zvyšoval na 6:2. „Trápim sa už dlhšiu dobu. Nedá sa nič robiť, treba naďalej makať,“ priznal český útočník s ruskými koreňmi a už optimistickejšie dodal: „Hlavné je, aby som išiel do každého stretnutia s hlavou nahor a naplno. Vždy sa snažím priniesť čo najviac pre mužstvo.

Aj Skalica v oklieštenej zostave a zápas v priateľskej atmosfére

Nielen Nové Zámky hrali v oslabenej zostave. Aj Skalica nastúpila na ľad iba na tri útoky. „Sme oslabení o hráčov, ktorí musia vypomôcť cez víkend juniorke, takže nám to v tomto stretnutí vyšlo na tri útoky,“ vysvetlil situáciu v mužstve Holaza.

Hlavný rozhodca Michal Mĺkvy, ale aj čiaroví Jozef Valo a Juraj Šefčík si počas stretnutia pokojne mohli odskočiť na kávu a nikto by si to ani nevšimol. Asi by nielen oni museli dlho loviť v pamäti, kedy naposledy odpískali duel bez jediného vylúčeného. Hosťom slúži ku cti, že napriek tomu, že v niektorých momentoch na skúsenejšieho súpera nestíhali, neuchyľovali sa k zbytočným faulom. Na strane druhej hlavný rozhodca videl záujem oboch mužstiev hrať hokej a ak sa vyskytla sporná situácia, nechal hre voľný spád.

Na podobný duel si nespomenul ani Kristián Kučera: „Nepamätám si takéto stretnutia. Chýbali v ňom osobné súboje. Bolo tam síce pár náznakov faulov, ale rozhodca nechal plynúť hru. Ale asi je lepšie hrať takýto duel v rovnovážnom stave,“ a vzápätí doplnil: „Je to smutné, že aj takéto zápasy sú v našej lige. Ale to to je už otázka na kompetentných.“

Pred zápasom vyhlásili Hráčov mesiaca HK Skalica

Pred zápasom sa na ľade odohralo už tradičné vyhlasovanie Hráčov mesiaca HK Skalica. Z mládežníkov si výbornými výkonmi v bránke mladších žiakov 5. ročníka vyslúžil ocenenie Matyas Kovalovský, u mužov to bol najskúsenejší hráč Martin Hujsa.

 

Vlado Miček

Recent Posts

📷 Poznáte studničku v Mokrom Háji? Podľa povesti má zázračné účinky

V obci Mokrý Háj v okrese Skalica sa nachádza málo známa studnička, ktorá v minulosti…

6 hodín ago

Malacky: Lezenie po vlaku skončilo pre dve osoby nešťastím

Zásah elektrickým prúdom: V piatok (26.04.2024) krátko po 19.00 hod boli policajti železničnej polície KR…

8 hodín ago

Tragédia v Rohožníku: Pomoc malo zavolať dieťa

Tragédia v Rohožníku: Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby informuje o vyslaní ambulancie RLP a RZP…

8 hodín ago

Prvomájové cyklopotulky Záhorím

Komisia pre kultúru, šport a vzdelávanie vo Veľkých Levároch pozýva v stredu 1. mája 2024…

9 hodín ago

Aktuálne: Nález tela muža a zranení dvaja maloletí a žena v Rohožníku

Policajti bratislavskej krajskej kriminálky v súčasnosti preverujú okolnosti nálezu tela muža a zranenej ženy v…

10 hodín ago

Ekocentrum Stupava: Atraktívny májový program

Aj v máji pripravilo Ekocentrum Stupava atraktívny program, naplno sa už rozbehnú aj výpravy do…

11 hodín ago