Categories: Skalica

Proti Prešovu sa v drese HK Skalica predstavil aj Adrián Sloboda, fanúšikov pozýva na zápas s Martinom

V zápase 3 kola 1. hokejovej ligy vystužil zadné rady záhoráckeho klubu Adrián Sloboda, ktorý pred touto sezónou odišiel z HK Skalica do tipsportligovej Nitry.

Aj z tohto dôvodu prvá otázka smerovala k tomu, ako sa objavil v drese Záhorákov. „Som kmeňovým hráčom Nitry, v Skalici som na striedavý štart. Vyskytla sa možnosť zahrať si za Skalicu a ja som ju rád využil,“ dal veci na pravú mieru rodák zo Skalice.

Zatiaľ je ťažko predpovedať, ako to bude z jeho štartom v Skalici, či sa z toho stane pravidlo alebo to bude len na krátkodobý záskok. „Čo bude ďalej je v tejto chvíli ešte ťažko predpovedať,“ poznamenal k možnej budúcnosti samotný hráč.

Po jeho odchode nastali v kabíne výraznejšie zmeny. „Niektorých chalanov som videl prvýkrát až pred stretnutím, čiže celkovo o partii sa mi je ťažké vyjadrovať. Ale z toho, čo som pochytil v súboji s Prešovom, môžem súdiť, že partia počas stretnutia ťahala za jeden povraz, čo je dobré znamenie,“ poskytol svoj pohľad na kabínu 22-ročný obranca.

Proti Prešovu absolvoval Adrián prvý súťažný duel v sezóne. „Pocity je po prvom stretnutí ťažko hodnotiť. Ale či hrám za Skalicu alebo Nitru, vždy sa snažím na ľade podať maximálny výkon, zahrať najlepšie ako viem a vydať zo seba maximum,“ nechcel moc hodnotiť vlastný výkon. Ten ohodnotil po stretnutí tréner Michal Ružička, ktorý pochválil Slobodu za kolektívny výkon.

Vo Zvolene, kde sa duel proti Prešovu odohral, Záhoráci dlho hľadali kľúč na prekonanie spoľahlivo chytajúceho gólmana Borisa Babika. „Boris nás trápil celý zápas, chytal naozaj výborne. Napriek tomu si myslím, že sme s pokojom išli za našim cieľom. Bol som presvedčený, že prvý gól je len otázka času. Som rád, že som sa nemýlil,“ dodal Sloboda k faktu, že odkliať nepriestrelnosť brankára Prešova sa podarilo až v tretej časti.

V zápase zažil víťaznú súťažnú premiéru americký gólman Landon Trutt. K čistému kontu mu napokon chýbalo 44 sekúnd, keď inkasoval 4 sekundy po tom, čo Skalica prežila netradičné oslabenie 3 proti 6, keďže pri dvojnásobnej početnej výhode Východniari odvolali brankára „Škoda toho inkasovaného gólu… Landon chytal výborne a na to, že som ho videl prvýkrát, pôsobil na mňa ako super chalan, vyžarovala z neho pokora. Ale myslím, že aj keď nebola nula, víťazstvo ho v premiére potešilo rovnako,“ zhodnotil nového gólmana Skalice 183 cm vysoký obranca.

V piatok je na programe domáci duel, ktorý sa začína o 17.00 h a na domácom ľade Záhoráci privítajú lídra tabuľky z Martina. „Ja síce ešte neviem, či nastúpim za Nitru alebo sa predstavím tu v Skalici, ale ak nastúpim na záhoráckom ľade, určite urobím všetko preto, aby fanúšikovia boli s mojim výkonom spokojní a aby sme v zápase získali tri body a prispeli k dobrej nálade v meste, keďže práve v piatok začínajú Skalické dni,“ s úsmevom doplnil odchovanec skalického hokeja, ktorého si v drafte KHL v roku 2013 vybral Slovan Bratislava.

Vlado Miček

Recent Posts

📷 📺 Sobotište bolo „Mekkou“ habánov viac ako 200 rokov

Na Záhorí v Sobotišti v Trnavskom samosprávnom kraji vzniklo v zrekonštruovanom mlyne múzeum, ktoré pripomína…

2 hodiny ago

Aktuálne: V tuneli Sitina zrážka viacerých áut smerom na Záhorie

Na diaľnici D2 v Tuneli Sitina smerom do Lamača sa v ľavom pruhu zrazilo viacero…

4 hodiny ago

Sviatočný deň aj parným rušňom Mazutka k Plaveckému hradu

Vlak s historickým parným rušňom Mazutka bude vypravený v Bratislave. Trasa povedie Záhorím cez Zohor, Lozorno,…

10 hodín ago

Myjava: Na hasičskom dni predstavia zrekonštruovanú Tatru 2630

Dobrovoľný hasičský zbor (DHZ) Jána Mihálika Myjava, OZ Myjavská hasičská história, ostatné dobrovoľné hasičské zbory…

11 hodín ago

Aktuálne: Opakovaná hrozba výbušninou uzatvorila školu v Marianke

Aktualizácia: Počet bombových hrozieb rastie, NAKA preveruje viac ako 1300. O obsahu mailu informoval portál…

12 hodín ago

Študent skalického gymnázia v tíme Petra Sagana

Študent IV.B triedy skalického gymnázia Samuel Skladan sa stal členom nového slovenského prokontinentálneho cyklistického tímu…

1 deň ago