Categories: Skalica

Prvá prehra MFK Skalica v novej sezóne, v Komárne nestačil na domáce KFC

Futbalisti MFK Skalica prehrali prvý duel po viac ako troch mesiacoch, keď nestačili v Komárne na domáce KFC.

KFC Komárno – MFK Skalica 3:1 (1:0)

Gól: 43. Domonkos, 61. Matić (11 m), 73. Mészáros – 57. Opiela (11 m)

Žltá karta: 46. Zemko, 48. Nurković – 37. Švrček, 45. Tomovič, 60. Szocs, rozhodovali: Kružliak – Somoláni, Hancko, 1400 divákov.

KFC Komárno: Slávik – Popovič, Ondruš, Szikonya, Šurnovský, Domonkos, Zemko, Mikeš (89. Ajrulahu), Matić (86. Kollár), Mészáros (79. Duda), Nurković

MFK Skalica: Junas – Švrček, Szocs, Hlavatovič, Abrahám – Tomovič (67. Mášik), Opiela, Nagy, Dolný (77. Jakubek) – Haša, Šebesta (77. Pospíšil).

Po úvodnom oťukávaní sa k prvej šanci dostali Skaličania. Dolný sa ocitol v nádejnej pozícii v šestnástke domácich, kde ho našiel Opiela, ale ofenzívny pilier Záhorákov mieril nad. V 10. minúte získal loptu Haša, ale jeho strele spoza šestnástky chýbala prudkosť. Po štvrťhodine hry sa prvýkrát pripomenuli domáci, ale akcia v šestnástke hostí skončila rukou domáceho Mikesa. V 18. minúte vysunul Haša Švrčka, ale jeho strelecký pokus obrana Komárna zblokovala na rohový kop, po ktorom sa Hlavatovič k hlavičke nedostal. V 23. minúte sa po centri Matića dostal k hlavičke Nurković, ale chýbala jej prudkosť aj presnosť. Vzápätí sa do šance dostával Tomovič, ale Slávik bol pri lopte skôr. V 26. minúte sa individuálne presadil Matić, ale jeho strela išla mimo brány. V 29. minúte sa do výbornej príležitosti dostal Nurković, ale jeho hlavička mierila nad. Po polhodine hry sa už domáci tešili z vedúceho gólu, ale postranný rozhodca Hancko správne postrehol, že domáci kapitán bol v postavení mimo hry. V 43. minúte sa už domáci tešili po regulárnom góle. Matić zacentroval do šestnástky, kde Nagy nešťastne prisunul loptu Nurkovićovi, ktorý ju napálil ešte len do žrde, ale odrazenú loptu už do odkrytej brány dostal Domonkos.

Druhá časť začala dvomi žltými kartami pre domácich futbalistov a stretnutie strácalo na tempe častými prerušeniami. Skaličania sa však napokon dočkali vyrovnania, keď si do šestnástky výborne nabehol Dolný a domáci obranca ho zastavil len za cenu faulu. Pokutový kop s prehľadom premenil kapitán Opiela, keď domáceho gólmana poslal do opačného rohu. Lenže Záhoráci sa z vyrovnania tešili iba chvíľu, keď sa pokutový kop kopal aj na druhej strane. Laci Szocs naskočil na Nurkovića a rozhodca Kružliak pískal. Z jedenástky Matić nedal šancu Junasovi a dostal Komárno opäť do vedenia.V 73 minúte sa domácim podarilo navýšiť náskok na dva góly. Szikonya hodil dlhý aut do šestnástky, kde sa k lopte dostal Mészáros a z otočky prestrelil Junasa. V 78. minúte zabojoval striedajúci Jakubek, našiel Opielu, ale jeho strele chýbala prudkosť. V 80. minúte išiel dravo za loptou Jakubek, pretlačil ju aj cez brankára Slávika, ale dobiehajúci Pospíšil nedokázal dostať loptu do siete. Po tejto príležitosti Skalica na pár okamihov ožila, ale do ďalšej vyloženej šance sa nedostávala. Až v 93. minúte sa v rýchlostnom súboji presadil Mášik, ale mieril mimo.

Hlasy po zápase

Jozef Olejník, tréner KFC Komárno: “Bolo to vyrovnané stretnutie. musím priznať, že Skaličania boli futbalovejší, ale my sme boli dôraznejší v zakončení. Rozhodujúcim okamihom bol tretí gól. Pripravujeme sa zodpovedne na každé jedno stretnutie.

Jozef Dojčan, tréner MFK Skalica: “Pred výbornou diváckou kulisou na katastrofálnom ihrisku sme videli kvalitný duel. nečakali sme, že celú súťaž prejdeme bez prehry. Domácim gratulujem k víťazstvu. Dôležité bolo, že sme hneď inkasovali po vyrovnávajúcom góle. My sme nepredviedli výkon, ktorého sme schopní a preto sme nebodovali.

Vlado Miček

Recent Posts

Upozornenie: Vodičov čaká týždeň obmedzení od Kútov na D2

Na diaľnici D2 od Záhoria za Kútmi v smere do Bratislavy bude počas budúceho týždňa…

10 hodín ago

V stredu pochod Sobotištská 15-ka

V stredu sa uskutoční tradičný, tento rok už 40. ročník, turistického pochodu Sobotištská pätnástka. Informujú…

13 hodín ago

Upozornenie: Hraničný most na Záhorí bude uzatvorený

Slovenská správa ciest (SSC) informuje o uzávierke hraničného mosta cez rieku Morava medzi Slovenskom a…

14 hodín ago

Aktuálne: Obmedzenie dopravy pre nehodu na Pezinskej Babe

V klesaní z Pezinskej Baby v smere od Perneku na Pezinok dopravná nehoda v zákrute,…

17 hodín ago

📷 📺 Desatoro turistu a tipy na výlet

Na čo všetko by ste mali myslieť, v rámci plánovania turistických výletov, pre vás pripravila redakcia…

21 hodín ago

📷 📺 Expozícia M.R. Štefánika Generál – osloboditeľ v jeho rodisku na Košariskách

Nová expozícia SNM – Múzea Slovenských národných rád – Múzea M. R. Štefánika v jeho…

1 deň ago