Categories: Skalica

Roman Petrík si nulu schovával až na play-off, ďakuje skalickým fanúšikom za atmosféru

Vo štvrťfinálových dueloch bol oporou medzi tromi žrďami Skalice Roman Petrík. V prvom stretnutí inkasoval dva góly, v druhom jeden a v treťom zápase sa dočkal svojej prvej nuly v sezóne.

Skaličania po dvoch víťazstvách na domácom ľade využili hneď prvý mečbal a zabezpečili si postup do semifinálových bojov. Záhoráci si postrážili úvod stretnutia a prvýkrát v sérii nemuseli doťahovať skóre. „Myslím si, že sme tento zápas zvládli výborne. Všetci hráči podali kolektívny výkon. Som rád, že sa nám sériu podarilo ukončiť v čo najkratšom čase. Teraz sa už musíme čo najlepšie pripraviť na semifinále,“ netajil spokojnosť s výsledkom Petrík.

Brankárska jednotka Skaličanov naznačila, že víťazstvo s Považskou Bystricou je len prvým krokom vo vyraďovacích bojoch. V nich Skalicu pravdepodobne čakajú Topoľčany, s ktorými by to bola repríza minuloročného štvrťfinále. „Je to nepríjemný súper, čo sme si mohli vyskúšať už v minulej sezóne. V nej sme však uspeli a ja verím, že to tento rok potvrdíme,“ netajil optimizmus 23-ročný gólman.

Počas sezóny rodák zo Zvolena niekoľkokrát siahal po čistom konte, ale ani raz sa mu to nepodarilo. Až v 10 dueloch inkasoval jeden gól, v niektorých v samom závere stretnutí. Nebral to tragicky, tvrdil, že si čisté kontá necháva na play-off. „Som rád, že konečne prišlo. Bolo to dlhé čakanie a verím, že ďalšie prídu čo najskôr,“ s úsmevom dodal gólman.

Do Považskej Bystrice vycestovala aj početná skupina skalických fanúšikov, ktorí pripravili Záhorákom výborné prostredie. „Vnímal som ich veľmi intenzívne. Máme skvelých fanúšikov, ktorí nás povzbudzujú celú sezónu. Je super, že nás prišli povzbudiť v takom počte, vytvorili nám domácu atmosféru a to bola pre nás veľká výhoda,“ zložil poklonu skalickým fanúšikom Roman Petrík.

Vlado Miček

Recent Posts

Košariská-Brezová: Prezidentka prijme prasynovca Štefánika

Prezidentka Zuzana Čaputová prijme v piatok 3. mája 2024 predpoludním prasynovca Milana Rastislava Štefánika Petra…

13 hodín ago

📷 Na Záhorí je nové zariadenie podporovaného bývania

Koncom apríla Bratislavský samosprávny kraj (BSK) rozšíril ponuku sociálnych služieb. Otvoril totiž nové zariadenie podporovaného…

15 hodín ago

📷 📺 Skalická nemocnica má nový špičkový mamograf

Mamografické vyšetrenie je v súčasnosti jediná metóda, vďaka ktorej je možné zachytiť už včasné štádium…

16 hodín ago

Záhorácka Veterán Rallye a Svätodušný jarmok v Petrovej Vsi

Obec Petrova Ves sa aj tento rok stane dejiskom obľúbenej Záhoráckej Veterán Rallye a Svätodušného…

23 hodín ago

📷 Prvomájové retro oslavy v obci Dojč

Obec Dojč v okrese Senica sa stala známa svojou tradíciou humorných spomienok na prvomájové sprievody…

1 deň ago

Máj v Holíči: Mesiac plný podujatí a zábavy

Mesto Holíč sa v máji premení na centrum kultúry, zábavy a športu. Počas celého mesiaca…

2 dni ago