Skalica

Šéfredaktorka Skalického pressu: Noviny pripravujeme podľa najlepšieho vedomia a svedomia

Podľa hodnotenia Transparency International Slovensko (TIS) je Skalický press 5. najhorším mestským periodikom na Slovensku a od posledného hodnotenia sa výrazne prepadol.

„Skalický press je informačným periodikom, ktoré informuje o spoločenskom, kultúrnom a športovom dianí v meste, a tak isto o činnosti samosprávy,“ uviedla pre NaZahori.sk šéfredaktorka mesačníka Skalický press Sára Surová.

O vyjadrenie sme ešte 15. februára 2022 požiadali všetky hodnotené záhorácke mestá. Vyjadrenia z Holíča, Senice a Malaciek prišli v podstate okamžite, odpoveď zo Skalice takmer po mesiaci. Z mesta Stupava sme doteraz odpoveď nedostali.

Skalický press – pokles o 15 priečok

Ešte v roku 2018 jej patrila 65. priečka s celkovým ohodnotením 42,48 %, keď bolo hodnotených 86 novín. Je to pokles o 15 priečok a viac ako 7,5 percentuálneho bodu. „Redakčná rada berie na vedomie hodnotenie Skalického pressu zo strany Transparency International Slovensko. Jednotlivé výhrady vnímame ako objektívnu kritiku, ktorá sa dá veľmi jednoducho zapracovať v záujme skvalitnenia periodika,“ informovala Surová.

Hodnotenie Transparency International

„Periodikum Skalický Press prináša iba oficiálny názor politického vedenia, diskusia úplne chýba. Poskytuje občanom veľa informácií o aktivitách radnice a jej vedenia, nie je dobrým zdrojom informácií o budúcich rozhodnutiach, podstatná časť článkov o politike radnice je anonymná, bez osobnej zodpovednosti za obsah, vedenie radnice je prezentované v rozumnej miere a obsahovom kontexte a plocha periodika je zneužívaná na prezentáciu vedenia samosprávy,“ zdôvodnilo hodnotenie Transparency International o novinách mesta, v ktorom je primátorka Anna Mierna (Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽANO), SaS, NOVA).

„Každé vydanie pripravuje redakčná rada podľa svojho najlepšieho vedomia a svedomia. Neustále pracujeme na zlepšovaní obsahu, a podnety na zlepšenie napríklad zo strany občanov pravidelne zapracovávame,“ doplnila šéfredaktorka mestského periodika.

Reakcie na hodnotenia TIS z Holíča, Malaciek a Senice

https://www.nazahori.sk/2022/02/15/video-skalicky-press-s-vyraznym-prepadom-5-najhorsi-v-hodnoteni-transparency-international/
Angelika Kmecová

Recent Posts

Oprava mostov medzi Lábom a Zohorom aj na Pezinskej Babe

Správca župných komunikácií II. a III. triedy v Bratislavskom samosprávnom kraji (BSK) kraji na základe vykonanej diagnostiky…

2 hodiny ago

Na Záhorí nehoda mladíkov, úradovať mal alkohol, jeden je v kritickom stave

Dopravní policajti dnes 3.5.2024, v skorých ranných hodinách, riešili dopravnú nehodu medzi obcami v okrese…

3 hodiny ago

Košariská-Brezová: Prezidentka prijme prasynovca Štefánika

Prezidentka Zuzana Čaputová prijme v piatok 3. mája 2024 predpoludním prasynovca Milana Rastislava Štefánika Petra…

23 hodín ago

📷 Na Záhorí je nové zariadenie podporovaného bývania

Koncom apríla Bratislavský samosprávny kraj (BSK) rozšíril ponuku sociálnych služieb. Otvoril totiž nové zariadenie podporovaného…

1 deň ago

📷 📺 Skalická nemocnica má nový špičkový mamograf

Mamografické vyšetrenie je v súčasnosti jediná metóda, vďaka ktorej je možné zachytiť už včasné štádium…

1 deň ago

Záhorácka Veterán Rallye a Svätodušný jarmok v Petrovej Vsi

Obec Petrova Ves sa aj tento rok stane dejiskom obľúbenej Záhoráckej Veterán Rallye a Svätodušného…

1 deň ago