Categories: Senica

Senica: Diskusia o parkovaní pri rozostavanom bytovom dome Fontána

Otázka parkovania bola témou stretnutia primátora mesta Senica Martina Džačovského s občanmi dotknutej lokality pri rozostavanom bytovom dome Fontána 12. marca 2019 na mestskom úrade.

Rozostavaný bytový dom Fontána dlhodobo trápi obyvateľov Senice, hlavne tých, ktorí bývajú v jeho blízkosti na Robotníckej ulici. Podmienkou na skolaudovanie domu je zabezpečené parkovanie pre budúcich obyvateľov.

 „Pozval som vás preto, lebo je pre  mňa veľmi dôležité poznať váš názor na danú problematiku, chcem poznať vaše budúce potreby a želám si, aby sme našli východiskové riešenie,“ povedal primátor na úvod stretnutia s občanmi z bytových domov v okolí rozostavaného domu.

Džačovský zdôraznil, že rovnaký prístup samospráva uplatňuje pre investora bytového domu Fontána aj pre obyvateľov a  apeloval na prítomných približne 30 ľudí, aby na domových schôdzach prerokovali možnosti riešenia, prípadne navrhli iné možnosti.

Primátor očakáva, že do jedného mesiaca poskytnú samospráve mesta svoj postoj podporený podpismi. „Mesto Senica potom zaujme stanovisko a budeme o ňom informovať investora,“ doplnil primátor.

Primátor Martin Džačovský prezentoval obyvateľom aj možnosti riešenia situácie. Ak by sa bytový dom nedostaval, hrozí, že sa na tento rozostavaný dom budú pozerať (nielen) obyvatelia mesta ešte dlhé roky, čo prináša so sebou ďalšie riziká, napr. prespávania a zhromažďovania rôznych ľudí. 

Ak sa bytový dom dostavia, tak v zmysle zákona musí mať zabezpečené  parkovanie v určitom dosahu. Podľa primátora možností ako toto riešiť je viac a občania môžu dať aj vlastný návrh. Návrhy občanov budú posúdené z odborného hľadiska a z hľadiska bezpečnosti cestnej premávky.

Situácia s parkovaním v tejto lokalite je zložitá už teraz, preto by občania mali pri rozhodovaní o ďalšom riešení zvážiť aj možnosť vybudovania parkovacích plôch pre potrebu súčasných obyvateľov. Prítomní občania  na stretnutí prezentovali, že sú za zachovanie zelene vo vnútrobloku.

Stavebné povolenie na bytový dom Fontána bolo vydané v roku 2010 a podľa neho mala byť stavba ukončená do 5 rokov. Už predtým sa občania bránili voči tejto stavbe petíciou.

Prvý výkop bol urobený v roku 2012. Za tie roky sa zmenil investor, pôvodné stavebné povolenie na parkovacie miesta stratilo platnosť, zeleň sa rozrástla.

zdroj: Mesto Senica – senica.sk/bar

Primátor Senice sa pýtal na názor obyvateľov, či tam parkovacie miesta chcú

TV SEN Zverejnené: 18. 3. 2019
Redakcia

Recent Posts

📷 Prvomájové retro oslavy v obci Dojč

Obec Dojč v okrese Senica sa stala známa svojou tradíciou humorných spomienok na prvomájové sprievody…

6 hodín ago

Máj v Holíči: Mesiac plný podujatí a zábavy

Mesto Holíč sa v máji premení na centrum kultúry, zábavy a športu. Počas celého mesiaca…

19 hodín ago

Na Záhorácku stenu slávy pribudne meno Vladimír Sedlák

Zajtra v rámci prvomájových osláv v Senici pribudne na Záhoráckej stene slávy ďalšie ozubené koliesko. Patriť…

1 deň ago

Vyhlásené pátranie po mužovi z Moravského Svätého Jána

Polícia prosí o pomoc pri pátraní. Senickí pátrači hľadajú nezvestného, 53-ročného Jacka Švandrlíka, z okresu…

1 deň ago

AKTUÁLNE: Dopravné obmedzenie na diaľnici D2

Obmedzenie na D2: Bratislavskí dopravní policajti od ranných hodín asistujú pri udalosti v cestnej premávke, ku…

2 dni ago

1. máj sviatok práce

Sviatok práce alebo aj 1. máj je medzinárodný sviatok pracujúcich. História sviatku sa začala písať pred 137 rokmi,…

2 dni ago