Categories: Senica

Senica: Primátor ani nachystaní dobrovoľníci červeného kríža, polícia či vojaci sa cez víkend repatriantov v Kunove nedočkali

Od soboty 11.4.2020 malo byť v Chate nad plážou pri Kunovskej priehrade v Senici ubytovaných približne 60 Slovákov, ktorí prišli zo zahraničia a majú štátom nariadenú karanténu.

Informovala o tom hovorkyňa mesta Senica Tatiana Moravcová.

Napokon sa po niekoľkokrát posúvanom čase, sobotňajší príchod repatriantov do Kunova nekonal, z nám zatiaľ neznámych dôvodov ani v nedeľu. Pričom boli cez sviatky na tento účel nachystaní aj v pohotovosti vojaci, polícia aj  senický Slovenský Červený kríž s dobrovoľníkmi. Žeby dôvodom bolo premiérom v sobotu podvečer avizované na brífingu otvorenie účelového zariadenia Kancelárie Národnej rady (NR) SR Častá – Papiernička pre  služby repatriantom počas pandémie COVID-19 ?

Repatrianti mali v Chate nad plážou pri Kunovskej priehrade absolvovať povinnú 14-dňovú karanténu alebo zostanú ubytovaní len do vykonania testovania na nový koronavírus a jeho negatívneho vyhodnotenia. Do mestskej chaty s kapacitou približne 75 miest sa mali repatrianti presunúť za asistencie policajných zložiek. 

“Situáciu sme riešili, odkedy sme sa dozvedeli, že senický Slovenský Červený kríž (SČK) bol oslovený Ministerstvom vnútra SR so žiadosťou o pomoc pri zabezpečení dobrovoľníkov so zdravotníckym vzdelaním na pomoc pri registrácii repatriantov. Lokalizácia tohto zariadenia, ktoré sa nachádza v neobývanej rekreačnej oblasti, je výhodnejšia ako internát v centre mesta. Mesto bude pre ubytovaných zabezpečovať aj dodávku stravy v jednorazových obaloch,” povedal primátor Senice Martin Džačovský.

Stredoškolský internát na Štúrovej ulici by mal na základe dohody mesta so samosprávnym krajom poslúžiť ako pobytové alebo karanténne zariadenie pre ľudí pracujúcich v prvej línii. Teda pre zdravotníkov, policajtov, hasičov a podobne, ak budú mať obavu sa vracať po službe domov, aby neohrozili svoje rodiny. 

Od soboty mali byť umiestňovaní repatrianti aj v ubytovacích kapacitách Trnavského samosprávneho kraja v Moravskom Svätom Jáne a Trnave.

zdroj: Mesto Senica FB

 

Redakcia

Recent Posts

Záhorácka Veterán Rallye a Svätodušný jarmok v Petrovej Vsi

Obec Petrova Ves sa aj tento rok stane dejiskom obľúbenej Záhoráckej Veterán Rallye a Svätodušného…

4 hodiny ago

📷 Prvomájové retro oslavy v obci Dojč

Obec Dojč v okrese Senica sa stala známa svojou tradíciou humorných spomienok na prvomájové sprievody…

15 hodín ago

Máj v Holíči: Mesiac plný podujatí a zábavy

Mesto Holíč sa v máji premení na centrum kultúry, zábavy a športu. Počas celého mesiaca…

1 deň ago

Na Záhorácku stenu slávy pribudne meno Vladimír Sedlák

Zajtra v rámci prvomájových osláv v Senici pribudne na Záhoráckej stene slávy ďalšie ozubené koliesko. Patriť…

2 dni ago

Vyhlásené pátranie po mužovi z Moravského Svätého Jána

Polícia prosí o pomoc pri pátraní. Senickí pátrači hľadajú nezvestného, 53-ročného Jacka Švandrlíka, z okresu…

2 dni ago

AKTUÁLNE: Dopravné obmedzenie na diaľnici D2

Obmedzenie na D2: Bratislavskí dopravní policajti od ranných hodín asistujú pri udalosti v cestnej premávke, ku…

2 dni ago