Categories: Senica

Senica pripravuje sobotňajšie testovanie pred potenciálnym otvorením škôl

Pred možnou alternatívou otvorenia materských a základných škôl od 17. februára organizuje mesto Senica antigénové testovanie v sobotu 13. februára prostredníctvom štyroch vlastných odberných miest. NaZahori.sk o tom informovala hovorkyňa mesta Tatiana Moravcová.

Ide najmä ako službu pre rodičov predškolákov a žiakov prvého stupňa ZŠ. Verdikt, či sa školy budú otvárať, môže padnúť už v piatok 12. februára na rokovaní mestského krízového štábu,“ uviedla Moravcová.

V sobotu 13. februára budú otvorené štyri mestské mobilné odberné miesta: v Čáčove, Kunove, mestskej plavárni a centre voľného času. MOM budú fungovať od 8:00 do 20:00 s prestávkami medzi 12:00 a 13:00 a medzi 17:00 a 17:30 hodinou.

Opätovne je spustený registračný systém mesta na adrese: https://rezervaciasenica.sk, pričom registrácia je vyhradená len pre obyvateľov s trvalým pobytom v meste Senica.

Pre občanov bez internetu, ktorí majú záujem o zaregistrovanie sa na presný čas, je zriadená telefonická linka na mobile 0917 828 611, ktorá bude k dispozícii v piatok 12. februára v čase od 08:00 do 15:00 hodiny,“ informovala hovorkyňa mesta.

Pre bežné potreby antigénového testovania fungujú v Senici od 8. februára celkom až štyri trvalé mobilné odberné miesta (Denné centrum, zimný štadión, býv. pohostinstvo Desperado, Arli pasáž). “Uvádzané MOM berú záujemcov o testovanie na základe objednávky cez štátny rezervačný systém korona.gov.sk, výnimkou je MOM v Arli pasáži, kde sa zatiaľ záujemci otestujú bez povinnosti registrácie. Mesto upriamuje pozornosť občanov práve na tieto MOM, ktoré je potrebné naučiť sa využívať,” doplnila Moravcová.

Tlačová správa

Recent Posts

Košariská-Brezová: Prezidentka prijme prasynovca Štefánika

Prezidentka Zuzana Čaputová prijme v piatok 3. mája 2024 predpoludním prasynovca Milana Rastislava Štefánika Petra…

17 hodín ago

📷 Na Záhorí je nové zariadenie podporovaného bývania

Koncom apríla Bratislavský samosprávny kraj (BSK) rozšíril ponuku sociálnych služieb. Otvoril totiž nové zariadenie podporovaného…

19 hodín ago

📷 📺 Skalická nemocnica má nový špičkový mamograf

Mamografické vyšetrenie je v súčasnosti jediná metóda, vďaka ktorej je možné zachytiť už včasné štádium…

20 hodín ago

Záhorácka Veterán Rallye a Svätodušný jarmok v Petrovej Vsi

Obec Petrova Ves sa aj tento rok stane dejiskom obľúbenej Záhoráckej Veterán Rallye a Svätodušného…

1 deň ago

📷 Prvomájové retro oslavy v obci Dojč

Obec Dojč v okrese Senica sa stala známa svojou tradíciou humorných spomienok na prvomájové sprievody…

2 dni ago

Máj v Holíči: Mesiac plný podujatí a zábavy

Mesto Holíč sa v máji premení na centrum kultúry, zábavy a športu. Počas celého mesiaca…

2 dni ago