Categories: Senica

Senica sa udržala vo Fortuna lige

Futbalisti Senice si zahrajú v najvyššej slovenskej súťaži Fortuna lige aj v sezóne 2018/2019.

FK Senica – MFK Skalica 1:0 (0:0)

                prvý zápas 1:2

FK Senica: D. Holec – Podhorin, Práznovský, Villarraga – Ranko – Zezinho (55. Ďungel), J. Herrera, Suchan (79. Krč), L. Lupták – Castaňeda, Celis (55. Kitambala)

MFK Skalica: A. Fišan – Švrček, Pavol Majerník, Szőcs, Lipták – L. Opiela, D. Šebesta – Sombat (87. Tomovič), Haša (81. Majtán), Hlavatovič – Dolný (80. Jakubek)

Gól: 69. Kitambala

ŽK: 50. Villarraga, 90.+ J. Herrera – 37. Lipták, 85. Szőcs, 90. Jakubek

Rozhodcovia: Ziemba – Peter Kováč, Chládek

Diváci: 1752 divákov

Záhorácke mužstvá sa v novodobej Fortuna lige zišli premiérovo v baráži. V prvom stretnutí sa z víťazstva radovali Skaličania a tak do Senice prišli s väčším sebavedomím. Tak vyznel aj úvod stretnutia, ktorý patril hosťom, keď boli kompaktnejší. Hneď v 1. minúte vyskúšal pozornosť brankára Holeca Haša, senický gólman loptu vyrazil. Na druhej strane sa v zakončení z rohového kopu ocitol Villarraga, našiel však len pripraveného Fišana. Hra sa postupne vyrovnala, ale vyložené gólové šance v prvom polčase vidieť nebolo. Takmer do zakončenia sa dostal v 27. minúte domáci Celis, v rozohrávke sa však pošmykol. V 30. minúte skúšal strelecké šťastie Skaličan Dolný, našiel len pripraveného Holeca. Seničania sa ešte dostali do zakončenia v 35. minúte, keď po rohu Herreru hlavičkoval stopér Práznovský, no brankár Fišan loptu vyškriabal na roh.

V druhom polčase sa hral síce futbal s nasadením, ktorý diváci ocenili potleskom, ale na obidvoch stranách chýbali lepšie strelecké pozície. Seničania sa v útočnej fáze trápili, dlho sa nevedeli dostať do gólovej pozície. V 58. minúte strieľal Dolný z priameho kopu z 23 metrov, nepríjemný pokus Holec vyrazil na roh. O minútu mal sľubnú možnosť Haša, ale prestrelil. Eufóriu radosti v Senici priniesla 69. minúta. Po Herrerovom centri sa hlavou presadil striedajúci Kitambala, ktorý strelil jediný gól zápasu. Ten pre Seničanov znamenal nielen víťazstvo, ale hlavne udržanie sa vo Fortuna lige. V záverečných minútach si už ani jeden celok nedokázal vypracovať gólovú šancu.

Ohlasy trénerov

Ton Caanen, tréner FK Senica: Rešpektujem, akým spôsobom a ako hral súper futbal, ale nepodarilo sa im v prvom zápase streliť tretí gól. Dnes sme hrali proti súperovi, ktorý by mal tiež hrať vo Fortuna lige. Cez polčas sme si povedali, že aj keď je to 0:0, tak stále sme v hre, pretože naozaj stačí jeden gól. Posledných 25. minút nás fantasticky podporili fanúšikovia a presne toto sme potrebovali. Som šťastný aj za ludí, ktorí v tomto klube pracujú, pretože pracujú veľmi tvrdo a som šťastný, čo sme dnes dosiahli s chlapcami.

Jozef Kostelník, tréner MFK Skalica: V prvom rade chcem Senici pogratulovať k zotrvaní vo Fortuna lige a myslím si, že to bol pre divákov veľmi zaujímavý, atraktívny a napínavý zápas až do poslednej sekundy a nakoniec sa ukázalo, že rozhodol ten prvý zápas. V zápase sme dobre bránili, nepúšťali sme súpera až do toho gólu k nejakej vážnej šanci, mali sme z protiútoku niekoľko dobrých šancí, ale nezvládli sme to. Minulý rok sme nepostúpili o jeden bod, tento rok o jeden gól. 

Tlačová správa

Recent Posts

Košariská-Brezová: Prezidentka prijme prasynovca Štefánika

Prezidentka Zuzana Čaputová prijme v piatok 3. mája 2024 predpoludním prasynovca Milana Rastislava Štefánika Petra…

8 hodín ago

📷 Na Záhorí je nové zariadenie podporovaného bývania

Koncom apríla Bratislavský samosprávny kraj (BSK) rozšíril ponuku sociálnych služieb. Otvoril totiž nové zariadenie podporovaného…

10 hodín ago

📷 📺 Skalická nemocnica má nový špičkový mamograf

Mamografické vyšetrenie je v súčasnosti jediná metóda, vďaka ktorej je možné zachytiť už včasné štádium…

11 hodín ago

Záhorácka Veterán Rallye a Svätodušný jarmok v Petrovej Vsi

Obec Petrova Ves sa aj tento rok stane dejiskom obľúbenej Záhoráckej Veterán Rallye a Svätodušného…

19 hodín ago

📷 Prvomájové retro oslavy v obci Dojč

Obec Dojč v okrese Senica sa stala známa svojou tradíciou humorných spomienok na prvomájové sprievody…

1 deň ago

Máj v Holíči: Mesiac plný podujatí a zábavy

Mesto Holíč sa v máji premení na centrum kultúry, zábavy a športu. Počas celého mesiaca…

2 dni ago