Categories: Senica

Seničania dnes odchádzajú na sústredenia do Turecka, letí 21 hráčov

Futbalisti Senice síce zimujú na poslednej priečke Fortuna ligy, ale určite s týmto umiestnením nie sú spokojní a urobia všetko preto, aby na Záhorí zostala najvyššia súťaž aj v budúcej sezóne.

Jednoznačne na to ukazuje aj aktivita klubu. Po tom, čo do klubu vstúpil nový investor, ktorého zastupuje holandský manažér Ton Caanen, začali kabínu postupne plniť noví hráči.

V poli sa už začína vytvárať zdravá konkurencia. A to napriek odchodu Amira Ben Shimona, ktorý neakceptoval podmienky klubu na predĺženie zmluvy. Je to trochu škoda, lebo klub mu dal v závere jesene šancu, aby sa dal po kondičnej aj hernej stránky dohromady, ale izraelský futbalista mal prehnané podmienky na zotrvanie v kádri.

Do klubu prišla silná juhoamerická enkláva priamo z klubov v Južnej Amerike, ktorých doplnil „žilinský“ Juhoameričan Jaramillo Herrera. O neho bol v klube záujem už pred štartom tohto ročníka najvyššej súťaže, ale jeho príchod sa realizoval až teraz.

Zo slovenských hráčov prišiel posilniť pravú stranu Peter Ďungel z Pohronia. Podľa štatistík by mal byť výraznou posilou Jakub Brašeň, ktorý v minulej sezóne obliekal dres maďarského prvoligistu Mezőkövesd. Na svojom konte má 28-ročný univerzál 214 štartov v slovenskej súťaži, v ktorých strelil 15 gólov na rovnaký počet asistencií. Tréner Ladislav Hudec ho v prvom prípravnom zápase skúšal na ľavej strane obrany, uvidíme, kde bude pre mužstvo najplatnejší. V hre je ešte aj posila z plzeňskej Viktórie Jan Suchán. 

Klub niekoľko futbalistov aj opustilo, medzi nimi dvojica brankárov Fero Plach a Mišo Šulla, za ktorých ešte neprišla adekvátna náhrada. Avizovaný talentovaný Trenčan Adrián Chovan s najväčšou pravdepodobnosťou nepríde a Martinovi Krnáčovi sa črtá ponuka z Čiech. 

Zoznam posíl nemusí byť ešte konečný. Potvrdzujú to aj nasledujúce slová Ladislava Hudeca pre klubový web: „Do kádra by počas sústredenia mali pribudnúť ešte nejakí zahraniční hráči na skúšku, uvidíme akí budú a na aké pozície, niečo by sme chceli z toho poskladať, tak aby sme boli na jar úspešní.”

„Do mužstva prišlo počas prípravy veľa nových hráčov, prvé dva týždne to bolo hlavne o tréningu a ich adaptácii v klube. V Turecku nás čakajú lepšie podmienky, po sústredení budeme vedieť ako sme na tom,“ poznamenal smerom k sústredeniu skúsený tréner.

Do Turecka tak po zmenách v kádri odcestovalo 21 hráčov a 11 členov realizačného tímu. Výprava bude ubytovaná v Sensimar Side Resort & Spa (Manavgat/Antalya). „Chceli sme tento rok skúsiť niečo nové,” poznamenal k miestu pobytu športový sekretár klubu Ivan Tobiáš, keďže v predchádzajúcich rokoch navštevovali Seničania letovisko v Beleku. Počas sústredenia odohrajú hráči FK Senica aj tri prípravné stretnutia.

Hráči na sústredenie do Turecka

Brankári: Vojtech Milošovič, Adam Kováč

Hráči do poľa: Erik Otrísal, Jakub Brašeň, Jakub Krč, Hans Nunoo Sarpei, Denis Duga, Alan Kováč, Lukáš Lupták, Samuel Šefčík, Ronaldo Daniel Chacón Zambrano, Frank Andersson Castañeda Vélez, Dávid Richtárech, Joan Sebastián Jaramillo Herrera, Jan Suchan, Diego Alejandro Cuadros Velásquez, Oliver Podhorin, Michal Ranko, Blažej Vaščák, Peter Ďungel, Richard Enrique Celis Sánchez

Realizačný tím: Ladislav Hudec (tréner), Michal Ščasný (asistent trénera), Miroslav Mentel (tréner brankárov), Martin Šnegoň (vedúci mužstva), Tomáš Vacula (kondičný tréner), Radovan Hyža (lekár), Ján Šimek (masér), Jozef Veteška (kameraman), Milan Suchý (športový riaditeľ mládeže), Ivan Tobiáš (športový sekretár), Ton Caanen (zástupca sponzorov)

Prípravné zápasy

26.1.2018: FK Senica – FC Avangard Kursk (RUS)

30.1.2018: FK Senica – FK Spartak Subotica (SRB)

1.2.2018: FK Senica – FK Sebail (AZE)

Vlado Miček

Recent Posts

📷 Poznáte studničku v Mokrom Háji? Podľa povesti má zázračné účinky

V obci Mokrý Háj v okrese Skalica sa nachádza málo známa studnička, ktorá v minulosti…

8 hodín ago

Malacky: Lezenie po vlaku skončilo pre dve osoby nešťastím

Zásah elektrickým prúdom: V piatok (26.04.2024) krátko po 19.00 hod boli policajti železničnej polície KR…

9 hodín ago

Tragédia v Rohožníku: Pomoc malo zavolať dieťa

Tragédia v Rohožníku: Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby informuje o vyslaní ambulancie RLP a RZP…

9 hodín ago

Prvomájové cyklopotulky Záhorím

Komisia pre kultúru, šport a vzdelávanie vo Veľkých Levároch pozýva v stredu 1. mája 2024…

10 hodín ago

Aktuálne: Nález tela muža a zranení dvaja maloletí a žena v Rohožníku

Policajti bratislavskej krajskej kriminálky v súčasnosti preverujú okolnosti nálezu tela muža a zranenej ženy v…

11 hodín ago

Ekocentrum Stupava: Atraktívny májový program

Aj v máji pripravilo Ekocentrum Stupava atraktívny program, naplno sa už rozbehnú aj výpravy do…

13 hodín ago