Categories: Senica

Seničania rok 2020 privítajú novoročným pyromuzikálnym ohňostrojom

Nový rok 2020 Seničania privítajú spoločne na Námestí oslobodenia 1. januára o 18:00 hodine Novoročným ohňostrojom. Informuje o tom Mesto Senica.

Bude výnimočný – pyromuzikálny a spustený bude z priestoru za kostolom. Mesto sa snažilo urobiť kompromis. Ohňostroj skrátilo, čo však neuberie na jeho kvalite, časť ušetrených prostriedkov poslalo do Prešova a na väčšiu časť zvyšnej sumy za ohňostroj prispeli sponzori. Vďaka nim tak peniaze ušetrí nielen mesto, ale aj občania. 

“Výbuch plynu v Prešove nenechal ľahostajné ani mesto Senica. Pre obyvateľov zničeného paneláka sme mestu Prešov na rokovaní mestského zastupiteľstva poskytli 3 500 €. Mesto Senica zvážilo okolnosti a rozhodlo sa plánovaný ohňostroj 1. januára 2020 urobiť vzhľadom na skutočnosť, že na ohňostroj výraznou mierou prispievajú sponzori.

Vzhľadom na potrebu ochrany životného prostredia a zvierat bude ohňostroj kratší (v roku 2019 bol viac ako 12 minútový). Takisto z bezpečnostného hľadiska je ohňostroj spoľahlivý, na základe súťaže ho bude robiť firma AR pyrotechnika zo Špačiniec. Mesto apeluje na obyvateľov, aby pokiaľ možno nepoužívali veľké množstvo pyrotechniky. Jedným ohňostrojom by sme spoločne prispeli k prevencii pred možnými zraneniami a správali sa ekologicky.

Seničania, príďme opäť spoločne privítať nový rok 2020 novoročným ohňostrojom 1. januára o 18. hod. na Námestie oslobodenia! Obyvatelia sa majú na čo tešiť, lebo bude opäť výnimočný – pyromuzikálny v trvaní 7 minút. Pyrotechnická šou bude odpálená z priestoru za kostolom.

Dátum 1. január sa mestu Senica osvedčil. Vítanie nového roka v celom svete je výnimočná udalosť, na ktorej sa schádzajú obyvatelia bez rozdielu veku, teda aj tí najmladší, aby si mohli vychutnať divadlo na oblohe. Mesto Senica pozýva občanov na tento tradičný začiatok roka, tu ohňostrojom odštartujeme nový rok a pripomenieme si tiež 27. výročie vzniku Slovenskej republiky,” informovala Viera Barošková, hovorkyňa mesta Senica.

 

Redakcia

Recent Posts

Upozornenie: Vodičov čaká týždeň obmedzení od Kútov na D2

Na diaľnici D2 od Záhoria za Kútmi v smere do Bratislavy bude počas budúceho týždňa…

4 hodiny ago

V stredu pochod Sobotištská 15-ka

V stredu sa uskutoční tradičný, tento rok už 40. ročník, turistického pochodu Sobotištská pätnástka. Informujú…

6 hodín ago

Upozornenie: Hraničný most na Záhorí bude uzatvorený

Slovenská správa ciest (SSC) informuje o uzávierke hraničného mosta cez rieku Morava medzi Slovenskom a…

8 hodín ago

Aktuálne: Obmedzenie dopravy pre nehodu na Pezinskej Babe

V klesaní z Pezinskej Baby v smere od Perneku na Pezinok dopravná nehoda v zákrute,…

11 hodín ago

📷 📺 Desatoro turistu a tipy na výlet

Na čo všetko by ste mali myslieť, v rámci plánovania turistických výletov, pre vás pripravila redakcia…

15 hodín ago

📷 📺 Expozícia M.R. Štefánika Generál – osloboditeľ v jeho rodisku na Košariskách

Nová expozícia SNM – Múzea Slovenských národných rád – Múzea M. R. Štefánika v jeho…

1 deň ago