Categories: Skalica

Skalica covid -19: K aktuálnej epidemiologickej situácii sa vyjadrilo vedenie skalickej nemocnice

K zhoršenej epidemiologickej situácii v súvislosti s rozšírením ochorenia COVID-19 sa v piatok 18.9.2020 vyjadril pre NaZahori.sk Ivan Uhliarik, predseda predstavenstva FNsP Skalica, a.s.

” K zhoršenej epidemiologickej situácii v súvislosti s rozšírením ochorenia COVID-19 pristupujeme so všetkou vážnosťou a naliehavosťou. V piatok ráno o 7.30 hodine zasadal Krízový štáb FNsP Skalica, a.s.  Zamestnanci, ktorí sú v potenciálnom riziku, boli dnes doobeda pretestovaní,” informoval Ivan Uhliarik.

Skalická nemocnica s  platnosťou od dnes 18.9. vydala zákaz návštev na lôžkových oddeleniach nemocnice.

“Na základe zvýšeného rizika infekcie sme v pohotovostnom režime, ktorý nám umožňuje reagovať na situáciu pružnejšie a implementovať efektívnejšie riešenia (testovacie kapacity a pod.). Všetky ostatné kroky budú realizované na základe dnešných výsledkov vyšetrení. Prioritne budú zavádzané opatrenia na lokálnej úrovni, vždy s ohľadom na aktuálnu situáciu na konkrétnom pracovisku (napr. prípadné obmedzenie činnosti oddelenia),” spresnil opatrenia nemocnice predseda predstavenstva FNsP Skalica.

Nový koronavírus COVID-19

Na Slovensku za štvrtok 17.9.2020 pribudlo 235 nakazených novým koronavírusom, Celkový počet tak stúpol na 6256. Laboratóriá otestovali 5542 vzoriek. Z ochorenia COVID-19 sa vyliečilo ďalších 102 pacientov. V súvislosti s novým koronavírusom nepribudlo žiadne úmrtie, počet úmrtí je 39. Informuje o tom Národné centrum zdravotníckych informácií na webe https://covid-19.nczisk.sk/sk.

Ministerstvo zdravotníctva Slovenskej republiky aktuálne informuje, že pozitívne testovaných bolo 116 žien a 119 mužov, sú vo veku od niekoľkých mesiacov do 89 rokov v okresoch Bratislava (48), Námestovo (12), Skalica (12), Snina (11), Trnava (10), Košice (9), Nitra (8), Topoľčany (8), Nové Zámky (7), Prievidza (7), Banská Bystrica (6), Dunajská Streda (6), Trebišov (6), Trenčín (6), Levice (5), Piešťany (5), Senica (5), Stará Ľubovňa (5), Žilina (5), Galanta (4), Liptovský Mikuláš (4), Michalovce (4), Tvrdošín (4), Bánovce nad Bebravou (3), Humenné (3), Poprad (3), Spišská Nová Ves (3), Žiar nad Hronom (3).

Po dvoch prípadoch zaznamenali okresy Detva, Dolný Kubín, Ilava, Komárno, Prešov, Senec. Jeden pozitívny prípad bol v okresoch Brezno, Čadca, Lučenec, Malacky, Partizánske, Pezinok, Púchov, Ružomberok, Svidník, Turčianske Teplice a Veľký Krtíš.

Počet hospitalizovaných pacientov v nemocniciach s novým koronavírusom alebo s podozrením naň vzrástol podľa rezortu o sedem, aktuálne je v nemocniciach 128 ľudí, z nich potvrdené ochorenie má 106 pacientov.

Na jednotke intenzívnej starostlivosti je desať pacientov, podporu umelej pľúcnej ventilácie potrebuje 12 ľudí.

Počet uzdravených sa zvýšil na 3390. Slovensko v súčasnosti eviduje 2827 aktívnych prípadov.  

Angelika Kmecová

Recent Posts

Hádzaná: Záhoráci trojgólové vedenie neudržali

Hráči HC Záhoráci Stupava/Malacky siahali v 2. kole Ligového pohára o 5. až 8. miesto Niké Handball…

4 minúty ago

📷 Poznáte studničku v Mokrom Háji? Podľa povesti má zázračné účinky

V obci Mokrý Háj v okrese Skalica sa nachádza málo známa studnička, ktorá v minulosti…

10 hodín ago

Malacky: Lezenie po vlaku skončilo pre dve osoby nešťastím

Zásah elektrickým prúdom: V piatok (26.04.2024) krátko po 19.00 hod boli policajti železničnej polície KR…

11 hodín ago

Tragédia v Rohožníku: Pomoc malo zavolať dieťa

Tragédia v Rohožníku: Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby informuje o vyslaní ambulancie RLP a RZP…

12 hodín ago

Prvomájové cyklopotulky Záhorím

Komisia pre kultúru, šport a vzdelávanie vo Veľkých Levároch pozýva v stredu 1. mája 2024…

12 hodín ago

Aktuálne: Nález tela muža a zranení dvaja maloletí a žena v Rohožníku

Policajti bratislavskej krajskej kriminálky v súčasnosti preverujú okolnosti nálezu tela muža a zranenej ženy v…

13 hodín ago