Categories: TTSK

Skalica: Na očkovanie sa dá prihlásiť cez nový formulár TTSK

Trnavský samosprávny kraj (TTSK) spustil prihlasovací formulár www.cakarentt.sk na očkovanie proti ochoreniu Covid-19 určeného pre obyvateľov kraja, ktorí patria do skupín definovaných vyhláškou Ministerstva zdravotníctva SR.

Ide predovšetkým o ťažko zdravotne postihnutých, ľudí trpiacich na ťažké a stredne ťažké ochorenia vo veku 18 až 50 rokov.

V závislosti od počtu voľných miest im bude ponúknutá možnosť nechať sa zaočkovať vakcínou od spoločnosti AstraZeneca v jednom z troch veľkokapacitných očkovacích centier prevádzkovaných Trnavskou župou v Dunajskej Strede, Skalici a Trnave

Trnavská župa predstavila systém prihlasovania sa na očkovanie pre obyvateľov s chronickými chorobami

V utorok 30.marca 2021 predstavil Trnavský samosprávny kraj cakarenTT.SK. Ide o systém prihlasovania sa na očkovanie proti ochoreniu Covid-19 pre obyvateľov kraja vo veku od 18 rokovs ťažkým zdravotným postihnutím alebo trpiacich na chronické ochorenia. Prihlásiť sa môžu aj opatrovatelia a zamestnanci prichádzajúci do kontaktu s cestujúcimi alebo zákazníkmi vo veku od 50 rokov. Záujemcovia budú pozvaní na očkovanie vakcínou od spoločnosti AstraZeneca do jedného z troch župných veľkokapacitných očkovacích centier. 

„Teším sa, že sa nám podarilo spustiť vlastný prihlasovací systém pre obyvateľov so zdravotným postihnutím alebo diagnózou zvyšujúcou riziko ťažkého priebehu ochorenia Covid-19.Veľkou výhodou je, že ak sa do očkovacieho centra nedostavia osoby, ktoré boli zaregistrované cez centrálny objednávací systém alebo sa na očkovanie v daný deň prihlásilo menej ľudí, ako je dostupný počet vakcín, vieme reagovať a pozvať na očkovanie záujemcov z rizikových skupín,“ uviedol trnavský župan Jozef Viskupič. 

Na očkovanie sa cez župný formulár môžu jednoducho a rýchlo prihlásiť ľudia s ťažkým zdravotným postihnutím a osoby so závažnou alebo stredne závažnou chorobou významne zvyšujúcou riziko závažného priebehu ochorenia Covid-19, ktoré nespĺňajú kritérium veku na prihlásenie sa do centrálnej „čakárne“. Príležitosť prihlásiť sa majú aj vybrané skupiny zamestnancov s vekom najmenej 50 rokov. Skupiny ľudí sú presne definované aktuálne platnou vyhláškou Ministerstva zdravotníctva SR republiky. 

Registrácia pre čakateľov je určená iba pre osoby, ktoré nie sú registrované na stránke vakcinacia.nczisk.sk. V prípade registrácie na stránke cakarenTT.SK už nie je potrebné sa registrovať na stránke vakcinacia.nczisk.sk, kde prebieha prihlasovanie ľudí s vekom najmenej 50 rokov. 

„V závislosti od počtu voľných miest ponúkneme našim čakateľom možnosť nechať sa zaočkovať vakcínou od spoločnosti AstraZeneca v jednom z troch veľkokapacitných očkovacích centier prevádzkovaných Trnavskou župou. Prvých z nich plánujeme zaočkovať už na Bielu sobotu, 3. apríla. Aktuálne evidujeme vyše 500 záujemcov s predpokladom rýchleho nárastu tohto počtu,“ avizoval Viskupič. 

V troch župných veľkokapacitných očkovacích centrách v Trnave, Skalici a v Dunajskej Strede bolo doteraz zaočkovaných viac ako 27-tisíc ľudí vakcínou od spoločnosti AstraZeneca. Župa je pripravená pokračovať vo vysokom tempe očkovania a v závislosti od počtu dostupných vakcín je pripravená zriadiť očkovacie centrá v ďalších mestách.

Registrácia čakateľa na očkovanie

Zmena registrácie čakateľa na očkovanie

Stiahnite a vyplňte si priložené dokumenty Dotazník anamnestické otázky a Poučenie a súhlas pacienta. Urýchlite tým proces očkovania.

Viac na www.cakarentt.sk

Redakcia

Recent Posts

Záhorácka Veterán Rallye a Svätodušný jarmok v Petrovej Vsi

Obec Petrova Ves sa aj tento rok stane dejiskom obľúbenej Záhoráckej Veterán Rallye a Svätodušného…

24 minút ago

📷 Prvomájové retro oslavy v obci Dojč

Obec Dojč v okrese Senica sa stala známa svojou tradíciou humorných spomienok na prvomájové sprievody…

11 hodín ago

Máj v Holíči: Mesiac plný podujatí a zábavy

Mesto Holíč sa v máji premení na centrum kultúry, zábavy a športu. Počas celého mesiaca…

1 deň ago

Na Záhorácku stenu slávy pribudne meno Vladimír Sedlák

Zajtra v rámci prvomájových osláv v Senici pribudne na Záhoráckej stene slávy ďalšie ozubené koliesko. Patriť…

2 dni ago

Vyhlásené pátranie po mužovi z Moravského Svätého Jána

Polícia prosí o pomoc pri pátraní. Senickí pátrači hľadajú nezvestného, 53-ročného Jacka Švandrlíka, z okresu…

2 dni ago

AKTUÁLNE: Dopravné obmedzenie na diaľnici D2

Obmedzenie na D2: Bratislavskí dopravní policajti od ranných hodín asistujú pri udalosti v cestnej premávke, ku…

2 dni ago