Categories: Skalica

Skalica: Po stretnutiach o platoch zamestnancov mesto spokojné, ale odbory nie

Mesto, zamestnanci a odbory riešili vzniknutú situáciu po zverejnení listu zamestnancov mesta Skalica s nespokojnosťou zamestnancov mesta s určením ich platov. Prinášame vyjadrenie mesta Skalica a stanovisko výboru ZO SLOVES pri MsÚ v Skalici.

7.2.2019 nám bol do redakcie doručený list zamestnancov mesta Skalica, adresovaný svojmu zamestnávateľovi, v ktorom vyjadrujú svoju nespokojnosť s určením ich platov od 1.1.2019.

51 podpísaných zamestnancov mesta v liste doručenom do podateľne úradu a aj primátorke mesta Skalica Anne Miernej, vyjadrujú sťažnosť so znížením resp. zrušením osobných príplatkov.

Následne sa vyjadrila k celej situácii aj primátorka mesta Skalica Anna Mierna:” “Stretli sme sa tri strany – mesto, zamestnanci a odborári. Dohodli sme sa na normálnych pravidlách vyjednávania. Za dva týždne 21. februára si spoločne sadneme za stôl a budeme spolu rokovať. Budeme hľadať možnosti a keď bude treba, zverejníme informácie. Pokiaľ nenájdeme spoločné riešenie, nebudeme sa zatiaľ k veci vyjadrovať.“

Na otázky redakcie adresované 26.2.2019 mestu Skalica k avizovanému stretnutiu na 21.2.2019 zamestnancov, mesta a odborárov k situácii okolo platov a k ich riešeniu – prípadne k výstupu z tohto stretnutia, nám bolo doručené toto stanovisko:

“Primátorka Anna Mierna sa stretla od uvedeného termínu so zástupcami odborovej organizácie a zamestnancov niekoľkokrát. Jednania prebehli konštruktívne a bezproblémovo. Výsledkom sú nové platové dekréty, ktoré schválili všetky tri strany a ktoré boli pracovníkom odovzdané do 28. februára. Vec považujeme týmto za vyriešenú a uzavretú,” informoval redakciu 28.2.2019 Miroslav Minďáš zo sekretariátu primátora, viceprimátora a prednostu Mesta Skalica.

Stanovisko ZO SLOVES pri MsÚ Skalica

– k postupu zamestnávateľa pri určení platov zamestnancov Mesta Skalica k 1.1.2019 a nesúhlasom so znížením osobných príplatkov.

Prinášame vám aj stanovisko výboru odborovej organizácie ZO SLOVES pri MsÚ v Skalici, ktoré redakcii poskytla 4.3.2019 predsedníčka ZO SLOVES pri MsÚ v Skalici Lucia Kubová.

“Požiadavkami výboru bolo vrátenie osobných príplatkov na pôvodnú výšku a individuálne prehodnotenie ich výšky v spolupráci s priamymi nadriadenými. Výsledkom vyjednávania bola ústna dohoda, s ktorou súhlasili obe strany (vyhovenie našim požiadavkám v plnej výške).  Na druhý deň po tejto dohode sme boli zavolaní znova na ďalšie vyjednávanie, pričom podmienky boli zo strany zamestnávateľa opätovne zmenené v neprospech zamestnancov. Vyjednávanie zamestnávateľa s odborovou organizáciou trvali cca tri týždne. Zápisnice z týchto jednaní sú súčasťou zápisníc odborovej organizácie. Požiadavkám výboru ZO SLOVES pri MsÚ nebolo vyhovené a osobné príplatky neboli vrátené na pôvodnú výšku,” informovala Lucia Kubová.

Zamestnanci vyjadrili listom vedeniu mesta Skalica sťažnosť na nezákonnosť s určením ich platov

VIAC TU: http://www.nazahori.sk/index.php/skalica/item/2041-zamestnanci-vyjadrili-listom-vedeniu-mesta-skalica-staznost-na-nezakonnost-s-urcenim-ich-platov

Angelika Kmecová

Recent Posts

Tragédia v Rohožníku: Pomoc malo zavolať dieťa

Tragédia v Rohožníku: Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby informuje o vyslaní ambulancie RLP a RZP…

22 minút ago

Prvomájové cyklopotulky Záhorím

Komisia pre kultúru, šport a vzdelávanie vo Veľkých Levároch pozýva v stredu 1. mája 2024…

1 hodinu ago

Aktuálne: Nález tela muža a zranení dvaja maloletí a žena v Rohožníku

Policajti bratislavskej krajskej kriminálky v súčasnosti preverujú okolnosti nálezu tela muža a zranenej ženy v…

2 hodiny ago

Ekocentrum Stupava: Atraktívny májový program

Aj v máji pripravilo Ekocentrum Stupava atraktívny program, naplno sa už rozbehnú aj výpravy do…

4 hodiny ago

Vrtuľníková záchranka dnes večer zasahovala v Malackách

Záchranársky vrtuľník z Bratislavy bol v piatok (26.4.2024) večer vyslaný na Záhorie do Malaciek na…

12 hodín ago

Cez víkend čaká vodičov obmedzenie na D2 v smere od Záhoria

Polícia Slovenskej republiky vydala upozornenie pre vodičov na víkend ohľadom dopravného obmedzenia na diaľnici D2.…

13 hodín ago