Skalica

Skalica predáva loď, ktorá mala slúžiť k propagácii mesta a regiónu

Mesto Skalica vyhlásilo verejnú súťaž na predaj lode, ktorá kotví v prístave na Baťovom kanáli. Vyplýva to z informácií, ktoré zverejnilo mesto.

Predmetom súťaže je plavidlo s názvom „SI SKALICA“, ktoré je umiestnené v prístavisku na Baťovom kanáli v Skalici. Je vedené ako Plávajúca cezhraničná environmentálna expozícia a mesto ju zakúpilo ešte za čias primátorovania Stanislava Chovanca.

Predmetom súťaže je plavidlo s názvom „SI SKALICA zdroj: Mesto Skalica

Kúpna cena je stanovená na minimálne 8000 eur

Kúpna cena je stanovená v minimálnej výške 8000 eur. Jediným kritériom, ktoré rozhodne o víťazovi súťaže je cena. Záujemca musí svoju ponuku zaslať na mesto do 26. júla 2023 do 11.00 h a zložiť zábezpeku vo výške 800 eur. Komisia bude obálky otvárať ešte v ten istý deň o 15.00 h. V prípade úspešného uchádzača bude zábezpeka započítaná do výšky sumy, ktorú úspešný uchádzač ponúkol. Celá kúpna cena musí byť zaplatená do 45 dní odo dňa otvárania obálok.

Loď slávnostne pokrstili v lete 2013 a mala slúžiť ako plávajúca cezhraničná environmentálna expozícia na Baťovom kanáli. Expozícia bola navrhnutá ako plavidlo kotviace v prístave. Jeho dĺžka je približne desať metrov, šírka tri metre. Loď bola vybavená elektromotorom, akumulátory mali dobíjať fotovoltické panely. Expozícia mala kapacitu približne 22 návštevníkov.

Predmetom súťaže je plavidlo s názvom „SI SKALICA zdroj: Mesto Skalica

Projekt za 39.700 eur realizovali od 1. júna 2012

Z Prístavu Skalica sa mala loď pravidelne presúvať do ďalších prístavných miest na Baťovom kanáli. Jej návštevníci mali pomocou audiovizuálnych prezentácií a náučných tabúľ spoznávať prírodu, kultúru, turistiku a iné špecifiká dotknutej oblasti. Aktivita mala priniesť aj zvýšenie pohybu turistov medzi slovenským a českým územím.

Vytvorením plávajúcej expozície a náučného propagačného materiálu „Okolo Moravy a Baťáku“ malo mesto Skalica záujem o podporu a propagovanie cezhraničného cestovného ruchu. Projekt v hodnote 39.700 eur bol realizovaný od 1. júna 2012 a bol spolufinancovaný z prostriedkov únie, z Programu cezhraničnej spolupráce SR- ČR 2007-2013. Partnerským mestom programu bolo mesto Strážnice.

Angelika Kmecová

Recent Posts

📺 Čo všetko čaká návštevníkov Skalice v letnej sezóne?

Letná turistická sezóna v Skalici bude v novom šate. Zaháji ju v sobotu 18. mája…

10 hodín ago

V DSS pre dospelých Borský Sv. Jur využívajú smart technológie

Trnavská župa zlepšuje sociálnu starostlivosť aj vďaka SMART technológiám. Ukážkovým príkladom je DSS pre dospelých…

24 hodín ago

TTSK: Župa napreduje s výstavbou športovej haly v Senici

Trnavský samosprávny kraj (TTSK) úspešne pokračuje vo výstavbe novej športovej haly pri Strednej odbornej škole…

1 deň ago

BSK: Začala rekonštrukcia župnej cesty obcou Závod

Oprava cesty Závod: Medzi ďalšie úseky župných komunikácií, ktoré rekonštruuje Správa ciest Bratislavského samosprávneho kraja…

1 deň ago

V sobotu otvorí Trdlofest vynovenú letnú turistickú sezónu v Skalici

Skalica sa zahalí do atmosféry folklóru a privíta návštevníkov lahodnou vôňou Skalického trdelníka. V sobotu…

1 deň ago

📺 Na Búroch bude veľkolepá revival šou skladieb skupiny ABBA

Obec Borský Mikuláš pozýva na koncert známej revivalovej kapely ABBA WORLD REVIVAL z Prahy. Príďte…

1 deň ago