Categories: Skalica

Skalica s plným počtom bodov aj s pomocou fans

MFK Skalica po dráme s Interom Bratislava získala tri body zásluhou Opielu v nadstavenom čase.

FK Inter Bratislava 1:2 MFK Skalica

FK Inter Bratislava

Pastornický – Yem, Štrba, Šalata, Petráš (C), Labuda – Baldovský, Kochan – Adekunle, Šulc, Fedor

Náhradníci: Kollár – Tóth, Špak, Prekop, Uda Kanu, Klooster, Osmani

MFK Skalica

Fišan – Švrček, Szocs, Majerník, Mizerák – Opiela, Šebesta – Hlavatovič, Haša, Sombat – Dolný

Náhradníci: Junas – Tomovič, Lipták, Ondriš, Jakubek, Majtán

Góly: 73. Klooster – 61. Hlavatovič, 90. Opiela

Počet divákov:  543

Rozhodcovia: Patrik Kmec – Peter Mihalík, Peter Ličko

Zápas sa od prvých minút hral z oboch strán aktívne. V prvých minútach mali viac z hry domáci futbalisti, keď z pravej strany hrozil najmä Adekunle Issa, ale jeho pokusy neboli presné. Po štvrťhodine hry sa k šanciam dostali aj naši hráči. V 15 minúte hlavičkoval nad Hlavatovič a o dve minúty mieril nepresne tiesnený Haša. Aj v ďalšom priebehu sa hralo aktívne z oboch strán, akle šancí už bolo poskromne a tak sa išlo do kabín za bezgólového vzťahu.

Druhý polčas sme začali aktívnejšie, už po troch minútach sa do šance dostával Hlavatovič, ale akciu zastavil postranný rozhodca svojim verdiktom o postavení mimo hry. V 57. minúte sme aktívnou hrou takmer donútili súperovho gólmana k chybe, ale jeho nastrelená lopta do Dolného sa mu vrátila do náručia. Skalica postupne pridávala a po hodine hry mal dobrú streleckú príležitosť Haša, brankár Pastornický bol však pozorný. V 61. minúte sme sa už tešili z úvodného gólu. Haša sa dostal k lopte na 40 metroch, ale jeho lob dokázal domáci obranca vyhlavičkovať ešte na roh. Z neho Mizerák našiel Hlavatoviča, ktorý sa dostal k voľnej lopte a nekompromisnou strelou otvoril skóre. O pár okamihov sa do nádejnej príležitosti dostal Sombat, ale jeho strela tesne minula priestor troch žrdí. V 67. minúte sa pokúsil z uhla lišiacky prekvapiť Haša domáceho gólmana, ale jeho pokus skončil na bočnej sieti.V 70. minúte sa k strele dostali aj hostia, ale striedajúci Klooster mieril mimo. O tri minúty sa už strelecky presadil, keď po strete s Fišanom vydoloval loptu a ani šmýkačkou už Laci Szocs nestihol zabrániť striedajúcemu hráčovi vyrovnaniu. Hneď po rozohrávke mal blízko po peknej kombinačnej akcii k vyrovnaniu Haša, ale jeho strele chýbali centimetre. V 80. minúte sa po Sombatovom centri dostal k hlavičke Haša, ale opäť mu chýbalo pár cetimetrov. V 82. minúte sa vyznamenal Fišan, ktorý strel prudkú strelu Kloostera. V záverečných minútach sme na súpera vyvinuli obrovský tlak. Jakubekovu hlavičku ešte domáci obranca vyhlavičkoval, ale následnú strelu Opielu už domáci gólman nedokázal zneškodniť a tak sme sa mohli tešiť z ďalšieho víťazstva.

Jozef Kostelník: “Odohrali sme kvalitné stretnutie s kvalitným súperom. Zaslúžene sme sa dostali do vedenia. Súperovi sa podarilo po ojedinelej akcii vyrovnať. Následne sme si v závere vytvorili veľký tlak, mali sme niekoľko šancí a nakoniec sme zásluhou Opielu zaslúžene strhli víťazstvo na našu stranu. Týmto triumfom sme dosiahli šieste víťazstvo v rade a v poslednom kole proti Trebišovu sa pokúsime dosiahnuť siedme a prekonať minuloročný titul.”

Roman Haša: “Vyrovnaný zápas, v ktorom sme mali viac vyložených gólových príležitostí ako domáci. Súper z ojedinelého protiútoku vyrovnal, ale v závere sme Inter pritlačili a po sérii šancí sme sa zaslúžene tešili z víťazstva. O ten gól sme boli lepší.”

skalica.sk a NaZahori.sk

Lukáš Opiela strelil v nadstavenom čase po veľkom tlaku víťazný gól v Stupave s Interom Bratislava.

Vlado Miček

Recent Posts

Záhorácka Veterán Rallye a Svätodušný jarmok v Petrovej Vsi

Obec Petrova Ves sa aj tento rok stane dejiskom obľúbenej Záhoráckej Veterán Rallye a Svätodušného…

6 hodín ago

📷 Prvomájové retro oslavy v obci Dojč

Obec Dojč v okrese Senica sa stala známa svojou tradíciou humorných spomienok na prvomájové sprievody…

17 hodín ago

Máj v Holíči: Mesiac plný podujatí a zábavy

Mesto Holíč sa v máji premení na centrum kultúry, zábavy a športu. Počas celého mesiaca…

1 deň ago

Na Záhorácku stenu slávy pribudne meno Vladimír Sedlák

Zajtra v rámci prvomájových osláv v Senici pribudne na Záhoráckej stene slávy ďalšie ozubené koliesko. Patriť…

2 dni ago

Vyhlásené pátranie po mužovi z Moravského Svätého Jána

Polícia prosí o pomoc pri pátraní. Senickí pátrači hľadajú nezvestného, 53-ročného Jacka Švandrlíka, z okresu…

2 dni ago

AKTUÁLNE: Dopravné obmedzenie na diaľnici D2

Obmedzenie na D2: Bratislavskí dopravní policajti od ranných hodín asistujú pri udalosti v cestnej premávke, ku…

2 dni ago