Categories: Skalica

Skalica s víťazstvom na domácom trávniku

Napriek jednogólovému manku MFK Skalica dokázal duel s Liptovským Mikulášom otočiť a nakoniec jednoznačne zvíťaziť.

MFK SKALICA  4 -1 (0-1) MFK TATRAN LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ 

MFK SKALICA: Fišan – Švrček, Majerník, Szőcs, Mizerák – Opiela, Tomovič – Hlavatovič, Haša (83. Jakubek), Sombat (63. Dolný) – Šebesta (82. Majtán)

MFK TATRAN LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ : Šavol – Šimún (60. Bellás), Očenáš, Janec, Poremba, Halgoš (53. S. Andrić), Lišivka, Čery (72. Papaj), D. Andrić, Kucharčík, Ondrek 

GÓLY: 52. Hlavatovič, 66. a 69. Szőcs, 78. Haša – 13. Halgoš

ŽLTÉ KARTY: 65. Čéry

Rozhodcovia: Čiernik –Špivák, Mihalík

POČET DIVÁKOV405

Priebeh zápasu

Od úvodu zápasu sme mali loptu väčšinu času na kopačkách, ale proti kompaktnej obrane súpera sme sa nedokázali dostať na dostrel brány Šavola. V 13. minúte sme spravili obrovskú chybu v stršede ihriska Dragan Andrić vysunul Filipa Halgoša a ten si zoči voči Fišanovi dokázal poradiť a my sme prehrávali 0:1. Aj vo zvyšku prvej časti sme držali loptu na kopačkách, ale bez šancí. Naopak hostia zahrozili z pravej strany, ale strela z hranice šestnástky minula bránu. V 31. minúte sme prvýkrát trafili medzi tri žrde, ale Hlavatovičovu strelu Šavol na dvakrát zlikvidoval.

Druhý polčas sme začali podstatne agresívnejšie smerom k súperovej bránke v 47. minúte Sombat centroval do päťky, kde však chýbal náš hráč. Prvú gólovú príležitosť sme si vypracovali v 48. minúte, keď si Šebesta narazil so Sombatom, prvý menovaný sa dostal sám pred brankára súpera, ale prudkou strelou trafil iba bočnú sieť. V 52. minúte sme sa už tešili, keď Opiela vybojoval na pravej strane loptu, posunul Švrčkovi, ktorého center nasmeroval Hlavatovič od žrde do brány. Aj v nasledujúcich minútach sme pokračovali v aktívnej hre a v 55. minúte mal vedúci gól na kopačke aktívny Hlavatovič, ale loptu sám pred brankárom netrafil ideálne a obrana stihla zasiahnuť. V 59. minúte prvýkrát v druhej časti udreli aj hostia, ale Poremba v dobrej pozícii hlavičkoval mimo. Naši hráči aj naďalej pokračovali v aktívnej hre a v 66. minúte sme sa dostali do vedenia. Prudký priamy kop striedajúceho Dolného brankár iba vyrazil a pohotový Szőcs dokopol loptu do siete. Neprešli ani tri minúty a skóre sa menilo opäť a opäť zásluhou Szőcsa. Ten si opäť šikovne počkal na zadnej tyči na rohový kop Mizeráka, ktorý predĺžil Šebesta a náš stopér nezaváhal. Aj po tomto góle sme mali väčšinu času loptu pod kontrolou. V 78. minúte sme sa dočkali ďalšieho gólu, keď sa po centri Dolného presadil nekompromisnou strelou Haša. V 81. minúte sa črtalo prečíslenie Hašu so Šebestom, ale prvý menovaný sa rozhodol pre strelu, ktorú obranca zblokoval. V 84. minúte prudko centroval Majtán, ale tesne pred Jakubekom stihol odkopnúť na roh hosťujúci stopér. V 87. minúte Jakubek ideálne našiel na päťke Majtána, ale jeho pokus stačil obranca vytlačiť na roh. Z neho sa o strelu najskôr pokúšal Opiela a následne mieril mimo Tomovič.

www.mfkskalica.sk  www.NaZahori.sk 

Vlado Miček

Recent Posts

Upozornenie: Vodičov čaká týždeň obmedzení od Kútov na D2

Na diaľnici D2 od Záhoria za Kútmi v smere do Bratislavy bude počas budúceho týždňa…

6 hodín ago

V stredu pochod Sobotištská 15-ka

V stredu sa uskutoční tradičný, tento rok už 40. ročník, turistického pochodu Sobotištská pätnástka. Informujú…

8 hodín ago

Upozornenie: Hraničný most na Záhorí bude uzatvorený

Slovenská správa ciest (SSC) informuje o uzávierke hraničného mosta cez rieku Morava medzi Slovenskom a…

10 hodín ago

Aktuálne: Obmedzenie dopravy pre nehodu na Pezinskej Babe

V klesaní z Pezinskej Baby v smere od Perneku na Pezinok dopravná nehoda v zákrute,…

12 hodín ago

📷 📺 Desatoro turistu a tipy na výlet

Na čo všetko by ste mali myslieť, v rámci plánovania turistických výletov, pre vás pripravila redakcia…

17 hodín ago

📷 📺 Expozícia M.R. Štefánika Generál – osloboditeľ v jeho rodisku na Košariskách

Nová expozícia SNM – Múzea Slovenských národných rád – Múzea M. R. Štefánika v jeho…

1 deň ago