Skalica

Skalica si body s Trenčínom rozdelila po bezgólovej remíze

Základnú časť uzavreli Záhoráci doma s Trenčínom za bezgólovej remízy. Po 22. kolách prvej časti ligy tak patrí MFK Skalica 9. miesto so ziskom 23 bodov.

Na prvé jarné víťazstvo Záhoráci stále čakajú. V budúcom týždni sa predstavia na domácom ihrisku, keď nastúpia v prvom kole skupiny o udržanie proti Banskej Bystrici, ktorej patrí 8. priečka.

MFK Skalica – AS Trenčín 0:0

R Kráľovič, 1048 divákov

MFK Skalica: M. Luksch – M. Hradecký, O. Podhorin, M. Ranko, M. Černek, M. Nagy, M. Hollý (89. M. Mášik), A. Morong, R. Haša (90. D. Baumgartner), D. Smékal, A. Gaži (61. R. Matejov)

AS Trenčín: M. Kukučka – S. Kozlovský, L. Stojsavljević, T. Bondarenko, M. Kmeť, D. Bariš, A. Gajdoš, R. Rahim Ibrahim, E. Domingos Rocha Soares (88. J. Sunday), H. Gong Chuhwak (74. E. Chimereucheya Uchegbu), N. Kupusović (74. C. Emeka)

Tréner Pavol Majerník mal na zápas k dispozícii pomerne oklieštený káder. Pre zranenie v pohári chýbal Vlasko, taktiež aj Davi Alves a Thompson. Na lavičke sedel Junas, ktorého ešte pre problémy s ramenom tréner šetrí. Kvôli kartovému trestu stál Krčík, ktorý v poslednom zápase s Košicami uvidel piatu žltú kartu a na Slovensko sa ešte nevrátil ani Yao.

Priebeh zápasu

Trenčínu v tomto stretnutí išlo o veľa, pretože pred zápasom mali šancu prvej šestky. Už v 4. minúte stretnutia prišiel zo strany hostí nepríjemný center od Gajdoša, ktorý musel Luksch vyraziť na roh. Prvý výraznejší vzruch priniesla 13. minúta, kedy si po ľavej strane potiahol loptu Soares, poslal center na Gonga, no jeho pokus hlavou Luksch kontroloval a lopta skončila nad brvnom našej brány.

Šancu pre domácich priniesla 16. minúta, kedy Nagy kopal priamy kop do šestnástky, lopta sa dostala k Černekovi a ten ju dával na zadnú tyč, kde Smékala v zložitom zakončení vychytal Kukučka a loptu vyrazil na roh. V 23. minúte kombinovali pred trenčianskou šestnástkou Gaži s Hollým, na čo Gaži vyslal prudkú strelu, ale trafil Smékala. Po tlaku súpera sa v 30. minúte dostal k strele z diaľky Kmeť, no jeho pokus vyrazil Luksch. O desať minút to skúšal ten istý hráč ľavačkou, no jeho nepríjemná strela skončila mimo tri žrde. V prvom polčase mal Trenčín hernú prevahu, no pozornou defenzívou Záhoráci súpera nepustili do vyloženej šance.

Krátko po výmene strán kopal priamy kop Podhorin, no loptu poslal len do múru. V 54. minúte výborne zahral priamy kop do pokutového územia Nagy, loptu tesne minul hlavou Haša a tá skončila tesne vedľa pravej žrde. V 66. minúte strieľal z vnútra šestnástky Kmeť nad bránu. Pekná šanca hostí prišla v 72 minúte, kedy Gajdošova sľubná strela z vnútra šestnástky bola stečovaná na roh. Hostia sa v 80. minúte na chvíľu tešili, keď Emeka volejom prekonal Lukscha, no jeho gól nebol uznaný pre postavenie mimo hru. V závere zápasu to skúšal striedajúci Uchegba, no tiesnený našimi obrancami poslal strelu povedľa brány. Napriek tomu, že sa v nadstavenom čase hostia snažili vytvárať tlak, vytúžený gól im to neprinieslo.

Tlačová správa

Recent Posts

V sobotu cyklistické preteky Šaštínske kolečko

V sobotu 11.mája 2024 sa v rekreačnej oblasti Gazárka v Šaštíne - Strážach uskutoční 5.…

3 hodiny ago

Pre poškodený cyklochodník sa stretli zainteresovaní vo Vysokej pri Morave

Poškodenie cyklochodníka v BSK. Cyklotrasa EuroVelo 13, známa aj ako trasa Železnej opony, prechádza cez…

3 hodiny ago

📺BSK: Aké zmeny prináša novela stavebného zákona?

Od 1. apríla 2024 nadobudla účinnosť novela stavebného zákona, ktorá prináša viaceré dôležité zmeny. So…

7 hodín ago

Školy aktuálne nečelia ďalšej hrozbe, výučba bude pokračovať

Výučba na slovenských školách bude vo štvrtok plynule pokračovať. Polícia skontrolovala všetky školy, v ktorých…

1 deň ago

Aktuálne: Nikolasa z Myjavy obvinili za šírenie poplašnej správy

V rámci včerajšieho poobedia (7.5.2024) polícia na linke 158 zaznamenala oznam o nachádzajúcej sa bombe…

1 deň ago

Mlyny zo Záhoria sa zapoja do Dňa otvorených mlynov v Česku

V sobotu 11. mája 2024 sa po prvýkrát uskutoční v Českej republike Deň otvorených mlynov.…

1 deň ago