Categories: Skalica

Skalica video: Poslanec Horňák reagoval na obvinenia primátorky Miernej

Poslanec Mestského zastupiteľstva v Skalici Vladislav Horňák reagoval na obvinenia primátorky mesta Anny Miernej, ktoré odzneli v diskusii na poslednom zastupiteľstve a týkali sa súdneho sporu, ktoré mesto prehralo s obyvateľmi Krivých kútov. Prinášame obe vyjadrenia bez úprav.

Video TV Skalica diskusia po 3:48:30 h

Vo štvrtok 19.11.2020 sa vyjadril na svojom poslaneckom profile na sociálnej sieti FB poslanec Vladislav Horňák

VINNÝ Z OBHAJOVANIA PRÁV OBČANOV SKALICE V PLNOM ROZSAHU.

Vážení občania,

dovoľte mi reagovať na pokus primátorky Miernej o diskreditáciu mojej osoby tým, že ma obviňuje z obhajovania práv očanov tohto mesta. Od roku 2016 skutočne obhajujem práva občanov tohto mesta v lokalite Krivé kúty vo veci vrátenia Mestom Skalica nezákonne vyberaných financií na údajnú výstavbu inžinierskych sietí. Teda dávno predtým, ako som sa stal poslancom MsZ.

Problém okolo financovania inžinierskych sietí v lokalite Krivé kúty sa ťahá už od roku 2008. Ako jeden z aktivistov sa tomuto problému venujem od roku 2016 a kto má záujem môže si fakty overiť či už na mojom FB profile alebo v FB skupine Krivé kúty Skalica, kde sa priebežne objavovali informácie. Alebo sa jednoducho spýtať kohokoľvek z Krivých kútov.

Stručné zhrnutie celého problému je, že Mesto Skalica protizákonne vybralo od občanov, ktorí stavali domy v lokalite Krivé kúty finančné prostriedky, niečo ako “špeciálnu selektívnu daň” na účel výstavby inžinierskych sietí. Toto samo o sebe bolo hrubo v rozpore so zákonom. V konečnom dôsledku Mesto Skalica nakoniec financie vybrané od stavebníkov do sietí neinvestovalo.

Keďže Mesto prestalo v tejto veci s občanmi komunikovať a nebolo ochotné problém riešiť, rozhodli sme sa využiť služby právnej kancelárie a oficiálne sme vyzvali Mesto Skalica k náprave, t.j. aby vrátilo peniaze, ktoré od občanov nezákonne vyberalo. Na túto výzvu z roku 2017 Mesto Skalica opäť nereagovalo, preto právna kancelária, ktorá nás zastupovala podala na jar 2018 hromadnú žalobu o vrátenie financií, ktoré Mesto Skalica vybralo protizákonne.

Skutočnosti, ktoré primátorka Mierna uviedla vo svojom vyhlásení na zasadnutí MsZ dňa 16.11.2020 a následne vo svojom FB statuse sú klamstvá a polopravdy účelovo vytrhnuté z časovej línie, aby navodili dojem, že Mesto Skalica niekto pripravil o financie, a že ja ako poslanec sa súdim s Mestom a poškodzujem tak záujmy Mesta. V skutočnosti už od roku 2016 ako občiansky aktivista alebo neskôr ako poslanec MsZ som stál a stále stojím na strane obyvateľov, pokiaľ bude Mesto Skalica poškodzovať ich záujmy. Preto po rozhodnutí Krajského súdu Mesto Skalica nepríde o financie, ale iba vráti skupine obyvateľov na Krivých kútoch to, čo od nich neoprávnene vybralo. Celková čiastka 130 314,62 € sa rozdelí medzi 15 poškodených.

Okolnosti za, ktorých Mesto Skalica túto žalobu prehralo sú osobitná záležitosť, nakoľko prehralo z dôvodu, že nereagovalo na výzvu súdu. Miernej fabulácia o podozreniach, pre ktoré chce podávať trestné oznámenie je iba manipulatívnym pokusom o politickú kampaň nakoľko som za žiadnych okolností nemohol ovplyvniť to, že Mesto Skalica nereagovalo na súdnu výzvu v riadnom termíne. Pár dní po voľbách som odcestoval a v termíne doručenia súdnej výzvy na Mesto Skalica som sa nachádzal na opačnej strane planéty na palube plachetnice smerujúcej k Mysu Horn bez dostupnosti akýchkoľvek komunikačných prostriedkov.

Mierna vo svojom vyhlásení vedome a účelovo klame. Od nášho prvého stretnutia, pred voľbami v roku 2018 kedy ma žiadala o podporu vo voľbách vedela o súdnom spore i o mojej plánovanej ceste. Jej snaha spojiť môj mandát poslanca a funkciu viceprimátora s prehratým súdnym sporom je naivne účelový, nakoľko som mandát poslanca a menovací dekrét do funkcie pr:48evzal až dva mesiace po spomínaných udalostiach. Súdny spor nebol utajovaná skutočnosť a po mojom návrate v januári 2019 som sa pri skladaní poslaneckého sľubu k celej záležitosti už vtedy vyjadroval.

Mierna sa snaží celú záležitosť iba vulgárne prekrútiť a využiť ju na politický boj bez ohľadu na to, že sa jedná o práva občanov, ktorým je primátorkou. Mierna svojim prístupom opäť robí hanbu funkcii, ktorú zastáva.

Svoje vyjadrenie primátorka Anna Mierna z MsZ v Skalici 16.11.2020 zverejnila aj na sociálnej sieti FB

 

Angelika Kmecová

Recent Posts

📷 Poznáte studničku v Mokrom Háji? Podľa povesti má zázračné účinky

V obci Mokrý Háj v okrese Skalica sa nachádza málo známa studnička, ktorá v minulosti…

3 hodiny ago

Malacky: Lezenie po vlaku skončilo pre dve osoby nešťastím

Zásah elektrickým prúdom: V piatok (26.04.2024) krátko po 19.00 hod boli policajti železničnej polície KR…

4 hodiny ago

Tragédia v Rohožníku: Pomoc malo zavolať dieťa

Tragédia v Rohožníku: Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby informuje o vyslaní ambulancie RLP a RZP…

4 hodiny ago

Prvomájové cyklopotulky Záhorím

Komisia pre kultúru, šport a vzdelávanie vo Veľkých Levároch pozýva v stredu 1. mája 2024…

5 hodín ago

Aktuálne: Nález tela muža a zranení dvaja maloletí a žena v Rohožníku

Policajti bratislavskej krajskej kriminálky v súčasnosti preverujú okolnosti nálezu tela muža a zranenej ženy v…

6 hodín ago

Ekocentrum Stupava: Atraktívny májový program

Aj v máji pripravilo Ekocentrum Stupava atraktívny program, naplno sa už rozbehnú aj výpravy do…

8 hodín ago