Categories: Skalica

Skalica: Vyjadrenie prednostky Lukianovej

Prednostka Mestského úradu v Skalici Eva Lukianová v nedeľu 3.3.2019 poslala ako tlačovú správu médiám list adresovaný poslancom mestského zastupiteľstva a Skaličanom k vyjadreniam viceprimátora Vladislava Horňáka, ktoré odzneli na MsZ v Skalici 13.februára 2019.

List uvádzame v plnom znení bez redakčných úprav. 

Vážené pani poslankyne, vážení páni poslanci, vážení Skaličania,

dňa 13. februára 2019 na rokovaní mestského zastupiteľstva sa postavil zástupca primátorky Vladislav Horňák nepriamo do role vyšetrovateľa, sudcu a prokurátora v jednej osobe a zahral úžasné divadlo v priamom prenose, kde sa snažil zo mňa spraviť obeť svojich súkromných ambícií. 

Celý tento vykonštruovaný príbeh, hra, ktorá nemá relevantné podklady a dôkazy, je len cieľom diskreditácie mojej osoby, poškodenie dobrého mena, mena mojej rodiny, odstránenie mojej osoby z verejného života a dovolím si povedať i poškodenie mena primátorky Mesta Skalica a samotného mesta Skalica.

Žijeme v právnom štáte, kde sa i nepravdivo obvinení môžu brániť a ja túto možnosť najčistejším spôsobom využívam.  Verejne týmto oznamujem, že som na svoju ochranu proti takémuto hrubému osočeniu a klamstvám podala trestné oznámenie.

Nie je možné, aby krivo a lživo bol obvinený človek, zneužili sa hrubo, necitlivo a verejne osobné, rodinné, zdravotné údaje a z tohto sa vykonštruoval proces na základe domnienok a nerelevantných podkladov, a to:

1.    Zmluva  SPRÁVY MESTSKÉHO MAJETKU, s.r.o. (ďalej len „ SMM, s.r.o.) s dodávateľom – prvá strana – verejná listina,
2.    Fotka z FB – verejne dostupná,
3.    Dohoda o splátkach dlhu č. 058-Z/2018 medzi SMM, s.r.o. a Úradom pre verejné obstarávanie,
4.    Výpis z obchodného registra – verejná listina,
5.    Rozhodnutie Úradu pre verejné obstarávanie adresované SMM, s.r.o.,
6.    Záznam o provedení kontroly dodržovaní režimu dočasně práce neschopného pojištěnce zo dňa 22.08.2018,
7.    Výzva na úhradu uloženej pokuty adresovanú SMM, s.r.o.,
8.    Zápisnica zo zasadnutia dozornej rady SMM, s.r.o. konanej dňa 06.02.2019.

Ani jeden doklad neslúži k priamemu obvineniu, a už vôbec nie k dôkazu, že som vplývala na proces verejného obstarávania. Toto nech však posúdia orgány činné v trestnom konaní. Touto cestou verejne vyzývam Vladislava Horňáka k podaniu trestného oznámenia na moju osobu s predložením relevantných dôkazov.

Moje kompetencie ako zamestnanca Mestského úradu v Skalici boli jasne vymedzené:

–    SMM, s.r.o. je obchodná spoločnosť, ktorá podniká za účelom zisku, na vlastné meno a zodpovednosť, ktorú nesú konatelia spoločnosti,
–    obstarávateľom verejného osvetlenia realizovaného v roku 2016bola SMM, s.r.o., to znamená zodpovednosť a rozhodovanie bolo výlučne na pleciach samotných konateľov,
–    v roku 2016 som bola v rámci štruktúry mestského úradu na pozícii iba vedúcej oddelenia, ktorá nebola a ani právne nemohla byť v riadiacom, resp.koordinačnom spojení s dcérskou spoločnosťou. Áno, aj ja som mala vo svojej náplni práce aj kompetencie verejného obstarávania, ale VÝHRADNE a VÝLUČNE iba    pre potreby môjho oddelenia, tak ako to majú v náplni i ďalší vedúci oddelení mestského úradu.
–    v rámci hierarchie na úrade som nemala a nemohla mať absolútne žiadnym spôsobom umožnené vplývať a mať dosah na procesy verejného obstarávania vykonávané SMM, s.r.o.Nebola som zúčastnená žiadneho rokovania, poradenstva, konzultácie, vyhodnocovania, či podpisovania dokumentov a zmluvy z predmetného verejného obstarávania. Nebola som členom ani poradnej a ani vyhodnocovacej komisie. Moje meno, podpis a ani moja prítomnosť nefiguruje na žiadnych dokumentoch, stretnutiach, čo by ma mohlo len spájať alebo uviesť do podozrenia manipulácie verejného obstarávania,
–    Môj zdravotný stav je podložený lekárskymi správami,vyšetreniami a závermi a som znechutená, že moja pracovná neschopnosť a môj súčasný zdravotný stav je konšpiračne spájaný s touto kauzou. Kontrolou sociálneho zabezpečenia (podotýkam v auguste roku 2018), ktorého záznam Vladislav Horňák časovo nesúrodo s touto kauzou spojil a zneužil, sa preukázalo mnou dodržiavanie liečebného procesu. Ďalší odporný ťah zasahujúci do môjho súkromia, intimity, tak citlivého ako je moje zdravie. Jeho výrok o mojom zázračnom uzdravení je ďalším prejavom nevhodnosti a necitlivosti k súkromiu človeka, znevažovanie lekárskej profesionality a odbornosti.

Vážení Skaličania, slová o manipulácii boli pripravené veľmi sofistikovane, zdanlivo logicky a manipulatívne boli pospájané fakty s domnienkami a navyše boli v krátkej minulosti na mňa ako prednostku úradu prostredníctvom falošných profilov na sociálnej sieti vyvíjané útoky na moju osobu v podobe ohovárania so snahou diskreditácie mojej osoby.

Vladislav Horňák, zástupca primátorky ako človek zlyhal, ako kolega a kamarát sklamal, ako politik sa precenil.

Vážené pani poslankyne, vážení páni poslanci, vážení občania, celú dobu ma trápi otázka, na ktorú neviem odpovedať a preto Vás vyzývam odpovedzte si spolu so mnou: KTO ZA TÝMTO STOJÍ, AKÝ JE PRAVÝ DÔVOD TEJTO HRY, KOMU A K AKÉMU CIEĽU MÁ POSLÚŽIŤ A KOMU MÁ PRINIESŤ PROSPECH?

             S úctou  Eva Lukianová

 

Skalica: Viceprimátor Horňák žiada odstúpenie prednostky Lukianovej, primátorka Mierna za ňou stojí

Mimoriadne hustá atmosféra bola na MsZ v Skalici 13.2.2019, kde viceprimátor Vladislav Horňák vyjadril svoje podozrenia, že súčasná prednostka Eva Lukianová zneužila svoju funkciu pri verejnom obstarávaní na dodávateľa verejného osvetlenia.

VIAC TU: http://www.nazahori.sk/index.php/skalica/item/2064-skalica-viceprimator-hornak-ziada-odstupenie-prednostky-lukianovej-primatorka-mierna-za-nou-stoji

Zasadnutie MsZ v Skalici 13.2.2019

zdroj: TV Skalica TVS / 13.2.2019
Tlačová správa

Recent Posts

📷 Poznáte studničku v Mokrom Háji? Podľa povesti má zázračné účinky

V obci Mokrý Háj v okrese Skalica sa nachádza málo známa studnička, ktorá v minulosti…

8 hodín ago

Malacky: Lezenie po vlaku skončilo pre dve osoby nešťastím

Zásah elektrickým prúdom: V piatok (26.04.2024) krátko po 19.00 hod boli policajti železničnej polície KR…

9 hodín ago

Tragédia v Rohožníku: Pomoc malo zavolať dieťa

Tragédia v Rohožníku: Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby informuje o vyslaní ambulancie RLP a RZP…

9 hodín ago

Prvomájové cyklopotulky Záhorím

Komisia pre kultúru, šport a vzdelávanie vo Veľkých Levároch pozýva v stredu 1. mája 2024…

10 hodín ago

Aktuálne: Nález tela muža a zranení dvaja maloletí a žena v Rohožníku

Policajti bratislavskej krajskej kriminálky v súčasnosti preverujú okolnosti nálezu tela muža a zranenej ženy v…

11 hodín ago

Ekocentrum Stupava: Atraktívny májový program

Aj v máji pripravilo Ekocentrum Stupava atraktívny program, naplno sa už rozbehnú aj výpravy do…

13 hodín ago