Categories: Skalica

Skalica vyrovnala 10 sekúnd pred koncom a v predĺžení strhla víťazstvo na svoju stranu

Hokejisti HK Skalica zvládli náročný duel, keď napriek nepresvedčivému výkonu v závere strhli víťazstvo na svoju stranu.

HK Skalica – HK 91 Považská Bystrica 2:1 (0:0, 0:1, 1:0, 1-0)

Góly a asistencie: 34. Ligas (Koleda)  – 59. Horváth, 61. Škápik

HK Skalica: Petrík (Košút) – Horváth, Škápik, Mikéska, Sloboda, Pavečic, Janík, Straka, Kukliš – Hujsa, Vereš, Vaškovič – Janáč, Jarolín, Jurák – Kniazev, Kučera, Hluch – Okoličány, Schmidt, Kotzman

HK 95 Považská Bystrica: Dzubina (Klinčúch) – Leško, Solar, Poláček, Nahálka, Palovič, Saboš, Filo, Miro – Klíma, Zlocha, Ligas – Koleda, Mišura, Szalay – Rodionov, Schroner, Stanislav – Bednár, Turan, Danielčák

Rozhodcovia: Mĺkvy, Druga, Beniač – Konc

Oproti prvému stretnutiu bolo tempo podstatne nižšie. Hostia pozorne strážili obrannú modrú a Skaličania márne hľadali recept, ako sa na dlhšiu dobu dostať do útočného pásma. Naopak doplácali na svoju nedisciplinovanosť a v prvej tretine strávili dlhú dobu v oslabení. O tom, ako sa hralo opatrne svedčí aj fakt, že za prvú tretinu zasahovali brankári iba 13-krát.

V druhej časti pokračoval opatrný priebeh a hostia sa čoraz viac začali osmelovať. V 33. minúte išli na oboch stranách na trestnú Vereš a za hostí Turan. Miesto toho, aby domáci dokázali využiť svoje technické prednosti, prepadli v útoku a z protiútoku sa v 34. minúte ujala Považská Bystrica vedenia.

Tak to bol hektický záver poslednej tretiny, kedy sa domácim podarilo desať sekúnd pred koncom vyrovnať, vďaka dorážke Petra Horvátha, ktorý pretlačil puk za Dzubinu v hodine dvanástej a zariadil predĺženie. 

V prvej minúte predĺženia napokon  Ľubomír Škápik  potiahol puk bližšie smerom k bráne a vypálil nechytateľnú ranu k ľavej žrďke. Dzubina nemal absolútne žiadnu šancu. Tento zákrok napokon rozhodol o druhej výhre domácej Skalice v zápase play – off s Považskou Bystricou  2:1. 

Dnes to bolo ťažké, keby sme nemali na konci šťastie, tak dnes prehráme. Môžeme si za to sami, naša hra bola 50 minút zlá“, povedal na margo hektického zápasu tréner HK Skalica Michal Ružička. 

Vlado Miček

Recent Posts

Oprava mostov medzi Lábom a Zohorom aj na Pezinskej Babe

Správca župných komunikácií II. a III. triedy v Bratislavskom samosprávnom kraji (BSK) kraji na základe vykonanej diagnostiky…

2 hodiny ago

Na Záhorí nehoda mladíkov, úradovať mal alkohol, jeden je v kritickom stave

Dopravní policajti dnes 3.5.2024, v skorých ranných hodinách, riešili dopravnú nehodu medzi obcami v okrese…

3 hodiny ago

Košariská-Brezová: Prezidentka prijme prasynovca Štefánika

Prezidentka Zuzana Čaputová prijme v piatok 3. mája 2024 predpoludním prasynovca Milana Rastislava Štefánika Petra…

23 hodín ago

📷 Na Záhorí je nové zariadenie podporovaného bývania

Koncom apríla Bratislavský samosprávny kraj (BSK) rozšíril ponuku sociálnych služieb. Otvoril totiž nové zariadenie podporovaného…

1 deň ago

📷 📺 Skalická nemocnica má nový špičkový mamograf

Mamografické vyšetrenie je v súčasnosti jediná metóda, vďaka ktorej je možné zachytiť už včasné štádium…

1 deň ago

Záhorácka Veterán Rallye a Svätodušný jarmok v Petrovej Vsi

Obec Petrova Ves sa aj tento rok stane dejiskom obľúbenej Záhoráckej Veterán Rallye a Svätodušného…

1 deň ago