Categories: Skalica

Skalica Za slušné Slovensko – ani dážď nás neodradí!

Piatok 16.3. v čase od 17:00 do 19:00 sa stretneme na zhromaždení Za slušné Slovensko v Skalici

„Chcel som byť mimo diania, ale táto tragikomédia to nedovoľuje! Podajú demisie a ďalej mocou a cashom všetko ovládajú!“ píše na sociálnej sieti Jozef Kuciak, brat zavraždeného Jána.

„Nedajme sa manipulovať! Ani opozícia nechce úradnícku vládu a prečo?! Nezastavme sa pokiaľ nás neprestanú sústavne zavádzať a týmito divadlami získavať čas na upratovanie dôkazov!“ píše sa v jeho statuse. 

 „Hoci doposiaľ bol v otázke protestov zdržanlivý, aktuálne politické dianie zmenilo jeho názor: „Jednoznačne ma ovplyvnil vývoj udalostí a najmä kroky, ktoré politici robia a ktoré nikam nevedú. Respektíve vedú, ale nie dopredu, ale dookola, aby si získali čas. Výmena, pri ktorej je jasné, že moc budú mať aj tak tí istí, nevedie vôbec nikam. Pravda je len jedna.”

Zhromaždenia Za slušné Slovensko sa budú v piatok 16.3. opäť konať v desiatkach slovenských miest, ako aj v niektorých mestách v zahraničí.

Ich organizátori požadujú dôkladné a nezávislé vyšetrenie vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej za spoluúčasti medzinárodných vyšetrovateľov, vyšetrenie viacerých káuz, demisiu vlády a predčasné voľby.

Vyjadrenie Organizátorov Zhromaždenia Za slušné Slovensko

Pán Fico, pán Danko a špeciálne pán Bugár svojim rozhodnutím ponížili a oklamali celú občiansku verejnosť. Ich snaha sa za každú cenu udržať pri moci, je jasným dôkazom toho, že chcú zamiesť pod koberec všetky korupčné kauzy. Kauzy, o ktorých písal aj zavraždený investigatívny novinár Ján Kuciak.

Nesmieme zabudnúť na všetko, čo za posledné dni vyplávalo na povrch. Chyby pri vyšetrovaní vraždy Jána a Martiny, všetky korupčné kauzy, na ktoré aj Ján poukázal, prepojenia politikov na mafiu, korupcia, rozkrádanie eurofondov…

Celé to zastrašovanie, pohŕdanie slušnými ľuďmi a ľahostajnosť voči aktívnym občanom, to všetko je dostatočným dôvodom na to, aby sme sa mohli opätovne rozhodnúť o tom, komu odovzdáme moc.

Potrebujeme novú šancu pre slušné a spravodlivé Slovensko, a preto požadujeme predčasné voľby. Toto je momentálne jediná možnosť, ako sa pokúsiť o obnovu dôvery ľudí v štát. Jediná možnosť ako vrátiť politike slušnosť.

Študenti, učitelia, pracujúci, podnikatelia, politici, máme historickú šancu začať upratovať Slovensko od korupcie. Je len na nás, ako sa k tejto výzve postavíme. Veríme, že nám osud tejto krajiny nie je ľahostajný a v piatok spolu prídeme do ulíc.

Nenechajme sa zastrašiť! My všetci sme tí, na ktorých sme čakali.

Organizátori Zhromaždenia Za slušné Slovensko  vo vyhlásení uviedli, že predsedovia troch koaličných strán ponížili a oklamali celú občiansku verejnosť a ich snaha udržať sa pri moci za každú cenu je dôkazom snahy zamiesť pod koberec všetky korupčné kauzy.

Podľa organizátorov zhromaždení Za slušné Slovensko odstúpenie ministra vnútra Roberta Kaliňáka a premiéra Roberta Fica nestačí, požadujú demisiu vlády a vypísanie predčasných volieb. „Jeho odchod musí byť len začiatkom. Začiatkom veľkého upratovania, pretože je legitímnou požiadavkou občianskej verejnosti, aby sme žili v krajine, kde korupcia nie je štandardom. Kde vo vládnych kruhoch neexistuje prepojenie na organizovaný zločin,” povedali na margo odchodu Roberta Kaliňáka.

“Potrebujeme novú šancu pre slušné a spravodlivé Slovensko, a preto požadujeme predčasné voľby. Toto je momentálne jediná možnosť, ako sa pokúsiť o obnovu dôvery ľudí v štát. Jediná možnosť, ako vrátiť politike slušnosť,” uviedli organizátori demonštrácií. Podľa slovenskej ústavy demisia premiéra znamená pád celého kabinetu.

http://www.nazahori.sk/index.php/skalica/item/553-skalicou-dnes-znel-strngot-klucov 

Redakcia

Recent Posts

📷 Poznáte studničku v Mokrom Háji? Podľa povesti má zázračné účinky

V obci Mokrý Háj v okrese Skalica sa nachádza málo známa studnička, ktorá v minulosti…

1 hodinu ago

Malacky: Lezenie po vlaku skončilo pre dve osoby nešťastím

Zásah elektrickým prúdom: V piatok (26.04.2024) krátko po 19.00 hod boli policajti železničnej polície KR…

2 hodiny ago

Tragédia v Rohožníku: Pomoc malo zavolať dieťa

Tragédia v Rohožníku: Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby informuje o vyslaní ambulancie RLP a RZP…

3 hodiny ago

Prvomájové cyklopotulky Záhorím

Komisia pre kultúru, šport a vzdelávanie vo Veľkých Levároch pozýva v stredu 1. mája 2024…

4 hodiny ago

Aktuálne: Nález tela muža a zranení dvaja maloletí a žena v Rohožníku

Policajti bratislavskej krajskej kriminálky v súčasnosti preverujú okolnosti nálezu tela muža a zranenej ženy v…

4 hodiny ago

Ekocentrum Stupava: Atraktívny májový program

Aj v máji pripravilo Ekocentrum Stupava atraktívny program, naplno sa už rozbehnú aj výpravy do…

6 hodín ago