Categories: Skalica

Skaličan Boris Janata obhájil prvenstvo v Stupave na fatbiku

Cez víkend 19.-20.1.2019 sa v Stupave konal 11. ročník cyklistických a bežeckých pretekov Stupava WinterTrophy.

V sobotu boli preteky MTB na horských bicykloch (25km/500 prevýšenie) a 25km beh a v nedeľu 10km beh. Na pretekoch štartoval aj skalický kros triatlonista Boris Janata, ktorý sa predstavil v kategórii fatbike a obhajoval minuloročné prvenstvo.

Na 25km MTB trati štartovalo celkovo 199 pretekárov s medzinárodnou účasťou zo Slovenska, Českej republiky, Maďarska, Poľska a Ukrajiny. Boris ovládol kategóriu fatbike a podarilo sa mu zopakovať triumf z minulého roka. Celkovo sa spomedzi 199 účastníkov umiestnil na 21. mieste.

Po sobotňajších pretekoch sa ako jediný zástupca z kategórie fatbike zúčastnil aj v kombinácii MTB+Run a v nedeľu absolvoval zimný bežecký pretek na 10km a celkovo dobehol na 12. mieste a v kategórii muži 19-29 rokov obsadil 6. miesto. V celkovom hodnotení kombinácii MTB+Run obsadil 7. miesto.

Boris Janata zhodnotil svoj výkon pre NaZahori.sk: „Celkový štart do sezóny sa mi vydaril a s obidvomi pretekmi som spokojný. Na sobotňajších cyklistických pretekoch panovali naozaj drsné podmienky a väčšina trate sa išla po ľade. Kolesá sa šmýkali, preklzávali a takmer vôbec neumožnili súvislú jazdu. Bolo veľa pádov, na čo som si dával veľký pozor, pretože štartové pole bolo dosť nahustené a musel som byť neustále v strehu. Mal som čo robiť aj na fatbiku aby som to ustál na ľade. Od začiatku som bol prakticky na vedúcej pozícii, ktorú sa mi podarilo udržať až do konca ale bola to naozaj drina a dosť som si zamakal. Takýto pretek som ešte nezažil a veľa mi to dalo do budúcna. Nedeľňajší beh sa išiel po takej istej trati ako MTB akurát v skrátenej verzii. Bežal som svoje momentálne maximum na čo mám, keďže s tréningmi som začal len nedávno vzhľadom na predchádzajúcu sezónu, ktorú som si predĺžil svetovým šampionátom na Havaji a tak aj oddych po sezóne som mal kratší. Dával som si pozor na zľadovatené úseky, aby som sa vyhol prípadnému pádu a zraneniu, čo sa mi úspešne podarilo. Preteky sa mi páčili, mali super organizáciu a som rád, že mám na čom stavať, pretože sezóna sa pomaly rozbieha.“

Redakcia

Recent Posts

📷 Prvomájové retro oslavy v obci Dojč

Obec Dojč v okrese Senica sa stala známa svojou tradíciou humorných spomienok na prvomájové sprievody…

11 hodín ago

Máj v Holíči: Mesiac plný podujatí a zábavy

Mesto Holíč sa v máji premení na centrum kultúry, zábavy a športu. Počas celého mesiaca…

23 hodín ago

Na Záhorácku stenu slávy pribudne meno Vladimír Sedlák

Zajtra v rámci prvomájových osláv v Senici pribudne na Záhoráckej stene slávy ďalšie ozubené koliesko. Patriť…

2 dni ago

Vyhlásené pátranie po mužovi z Moravského Svätého Jána

Polícia prosí o pomoc pri pátraní. Senickí pátrači hľadajú nezvestného, 53-ročného Jacka Švandrlíka, z okresu…

2 dni ago

AKTUÁLNE: Dopravné obmedzenie na diaľnici D2

Obmedzenie na D2: Bratislavskí dopravní policajti od ranných hodín asistujú pri udalosti v cestnej premávke, ku…

2 dni ago

1. máj sviatok práce

Sviatok práce alebo aj 1. máj je medzinárodný sviatok pracujúcich. História sviatku sa začala písať pred 137 rokmi,…

2 dni ago