Categories: Skalica

Skaličan Patrik Rybár do Detroit Red Wings

Slovenský hokejový brankár zo Záhoria Patrik Rybár (24) podpísal jednoročný nováčikovský kontrakt v NHL s klubom Detroit Red Wings.

Dvadsaťštyriročný Záhorák odchytal uplynulé dve sezóny v českej extralige v drese Hradca Králové, naposledy pomohol tímu k postupu do semifinále play off. 

Patrik Rybár 

  • Dátum narodenia: 9. novembra 1993 Skalica
  • Výška: 1,88 m
  • Hmotnosť: 70 kg
  • Pozícia: Brankár

Patrik Rybár svoju hokejovú kariéru začal v týme HK 36 Skalica. V priebehu mládeže zamieril do mužstva HC Slovan Bratislava , kde chytal za dorast a juniorku. V sezóne 2010/11 tiež odohral jeden zápas za “áčko” vtedy pôsobiaci vo slovenského extralige . Kvôli väčšiemu hernému vyťaženie v mužskej kategórii pomáhal v ďalších rokoch formou striedavých štartov či hosťovaní tiež tímom HK Spišská Nová Ves , HK Púchov , HK Orange 20 , HK Trnava, HK 95 Považská Bystrica a HC Dukla Senica . V roku 2014 Slovan definitívne opustil a podpísal zmluvu s celkom ŠHK 37 Piešťany , kde dostal prvú väčšiu šancu v najvyššej súťaži. 

Patrik Rybár / Mountfield HK z Hradca Králové

V máji 2016 odišiel do zahraničia a upísal sa českému extraligovému mužstvu Mountfield HK z Hradca Králové. V klube bol spočiatku ako tretí brankár a chytal za Štadión Litoměřice , prvoligovú Královohradeckom farmu.Následne dostal po neveľmi vydarenom vstupe Hradca do štartu ročníka priestor medzi troma žrďami a predvádzal veľmi podarené výkony. S Hradcom Králové sa predstavil na konci roka 2016 na prestížnom Spenglerovom pohári , kde bolo mužstvo vyžrebovali do Torrianiho skupiny spoločne s celkami HC Lugano ( Švajčiarsko ) a Avtomobilist Jekaterinburg ( Rusko ) a skončilo v základnej skupine na druhom mieste. Vo štvrťfinále potom vypadlo po prehre 1: 5 nad európskym výberom Kanady. V sezóne 2016/17 s klubom prvýkrát v jeho histórii postúpil v najvyššej súťaži do semifinále play-off, kde bol tím vyradený neskorším majstrom – Kometou Brno v pomere 2: 4 na zápasy, ale Rybár spoločne so spoluhráčmi a trénerov získal bronzovú medailu. 

So slovenskými reprezentáciou do 18 rokov sa Rybár predstavil na Majstrovstvá sveta 2011 v Nemecku, kde Slovensko zostúpilo do 1. divízie. Od sezóny 2015/16 je seniorským reprezentantom svojej krajiny, za ktorú odchytal zatiaľ dve prípravné stretnutia. Jeho otec Pavol je bývalý hokejový brankár.

 

    Klubové štatistiky – Patrik Rybár

Rybár je piatym slovenským brankárom, ktorý si má šancu zachytať v NHL. Pred ním pôsobili v profilige Rastislav Staňa (Washington Capitals), Ján Lašák (Nashville Predators), v súčasnosti v nej pôsobia Jaroslav Halák (New York Islanders) a Peter Budaj (Tampa Bay Lightning).

zdroj: www.nhl.com/redwings a wikipedia.org/wiki/Patrik_Rybár

Patrik Rybár po skončení sezóny 2017/18 – Mountfield HK

Redakcia

Recent Posts

Záhorácka Veterán Rallye a Svätodušný jarmok v Petrovej Vsi

Obec Petrova Ves sa aj tento rok stane dejiskom obľúbenej Záhoráckej Veterán Rallye a Svätodušného…

5 hodín ago

📷 Prvomájové retro oslavy v obci Dojč

Obec Dojč v okrese Senica sa stala známa svojou tradíciou humorných spomienok na prvomájové sprievody…

16 hodín ago

Máj v Holíči: Mesiac plný podujatí a zábavy

Mesto Holíč sa v máji premení na centrum kultúry, zábavy a športu. Počas celého mesiaca…

1 deň ago

Na Záhorácku stenu slávy pribudne meno Vladimír Sedlák

Zajtra v rámci prvomájových osláv v Senici pribudne na Záhoráckej stene slávy ďalšie ozubené koliesko. Patriť…

2 dni ago

Vyhlásené pátranie po mužovi z Moravského Svätého Jána

Polícia prosí o pomoc pri pátraní. Senickí pátrači hľadajú nezvestného, 53-ročného Jacka Švandrlíka, z okresu…

2 dni ago

AKTUÁLNE: Dopravné obmedzenie na diaľnici D2

Obmedzenie na D2: Bratislavskí dopravní policajti od ranných hodín asistujú pri udalosti v cestnej premávke, ku…

2 dni ago