Categories: Skalica

Skaličania získali tri body s Trnavou, Jarolín sa proti Prešovu spolieha na Petríka

Hokejisti HK Skalica dokázali doma zdolať Trnavu 3:2, ale herne nebol ich výkon ani zďaleka ideálny.

Za stavu 1:0 aj 3:1 mali domáci viacero príležitostí, pri ktorých mohli duel zlomiť, ale herné situácie riešili zbytočne komplikovane. Potvrdzujú to aj slová trénera Michala Ružičku: „Zápas sme si skomplikovali sami. Mali sme veľké množstvo šancí, ktoré sme neriešili dobre. Miesto strely sme prihrávali a komplikovali si situácie. Potom sme inkasovali lacný gól a trápili sme sa.

S výkonom nebol spokojný ani autor víťazného gólu René Jarolín: „My sme vedeli, že Trnava dobre korčuľuje a kvalitne napáda, čo sa aj potvrdilo. Aj keď ten výkon nebol taký, aký by sme si my sami predstavovali, zaplať pánboh za tri body.

Dubnica hráčov v hlavách nemátala

Aj v Dubnici mali Skaličania duel pod kontrolou, keď po úvodnej časti viedli trojgólovým rozdielom, ale nakoniec v zápase museli dokonca duel otáčať a o víťazstve rozhodli až v predĺžení. Tréner Ružička videl proti Trnave podobné chyby ako v Dubnici. „V podstate to isté bolo aj v Dubnici. Tam sme prvú tretinu všetko splnili a dali tri góly. Ale potom sme do druhej časti vstúpili zle, zbytočne sme lietali po klzisku, boli sme všade a nikde. Opakujeme chyby, keď sa dostaneme do šancí, miesto strely volíme prihrávku navyše,“ prízvukuje tréner fakt, že Záhoráci musia zjednodušiť svoju hru.

Jarolín si po tom, ako Trnava znížila v tretej časti, scenár z predchádzajúceho stretnutia nepripúšťal. „V Dubnici sme to mali výborne rozbehnuté, viedli sme 3:0, ale sami sme si to skomplikovali svojimi chybami a laxným prístupom. Za Trnavu nastupujú mladí chlapci, dobre korčuľujú a hokej je práve o korčuľovaní. Robili nám veľké problémy.

Priznal však, že je cítiť prístup, keď sa nastupuje proti súperovi z vrchných priečok a iné to je, ak sa proti ním postaví papierovo slabší súper. „To je tak, keď sem príde silný súper, my tie hlavy máme nastavené tak, že musíme brániť, hrať zodpovedne. A keď príde predsa len ľahší súper, ten problém v hlavách tam trochu je.

V stredu opäť doma, tentoraz priamy súboj o druhé miesto proti Prešovu

Budúci týždeň v stredu sa Skalica predstaví opäť v domácom prostredí. V priamom súboji vyzve od 17:00 o druhé miesto súpera z východu Prešov Penguins. „Proti Prešovu to bude úplne iný zápas. Musíme sa na neho poctivo pripraviť a ponaučiť sa z chýb, ktoré robíme a dať do toho všetko. Aby sme boli proti silnému súperovi úspešní,“ naznačuje Ružička.

Pri otázke na Renka Jarolína, ako to bude vyzerať v zápase proti Prešovu sa pri ňom pristavil brankár Petrík a skúsený útočník neváhal s odpoveďou: „Keď nám v stredu zachytá brankár Petrík, verím, že vyhráme. Ideálne s nulou, aby konečne zaplatil do kabíny 10 eur. Vtedy budeme spokojní úplne všetci,“ s úsmevom na tvári zaprognózoval Jarolín a už vážne doplnil: „Prešov je korčuliarsky na tom dobre, má dobre prepracovanú obranu. Musíme sa dobre pripraviť na tento zápas, aby sme aj po ňom mohli byť pred týmto súperom.

V Skalici ocenili hráčov mesiaca, sú nimi Školiak a Janáč

Pred zápasom už tradične v Skalici vyhlásili najlepších hráčov klubu za predchádzajúci mesiac. Medzi mládežníkmi sa ocenenie ušlo Maximovi Školiakovi a medzi mužmi honor hráča mesiaca získal Patrik Janáč.

Vlado Miček

Recent Posts

Na Záhorí skolaboval pretekár, vrtuľník ho prevážal v kritickom stave

V sobotu (27.4.2024) sa konal jediný Spartan Honor race v celej Európe v lokalite Záhoria.…

2 hodiny ago

Hádzaná: Záhoráci trojgólové vedenie neudržali

Hráči HC Záhoráci Stupava/Malacky siahali v 2. kole Ligového pohára o 5. až 8. miesto Niké Handball…

3 hodiny ago

📷 Poznáte studničku v Mokrom Háji? Podľa povesti má zázračné účinky

V obci Mokrý Háj v okrese Skalica sa nachádza málo známa studnička, ktorá v minulosti…

12 hodín ago

Malacky: Lezenie po vlaku skončilo pre dve osoby nešťastím

Zásah elektrickým prúdom: V piatok (26.04.2024) krátko po 19.00 hod boli policajti železničnej polície KR…

14 hodín ago

Tragédia v Rohožníku: Pomoc malo zavolať dieťa

Tragédia v Rohožníku: Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby informuje o vyslaní ambulancie RLP a RZP…

14 hodín ago

Prvomájové cyklopotulky Záhorím

Komisia pre kultúru, šport a vzdelávanie vo Veľkých Levároch pozýva v stredu 1. mája 2024…

15 hodín ago