Categories: Skalica

FOTO a ROZHOVOR: Skalickí hokejbalisti sú najlepší, štvorica z nich aj na MS

Hokejbalisti Skalice sú majstrami Slovenska 2018/2019, až trojica z nich po víťazstve ukončila klubovú kariéru na Záhorí. No a štvorica z víťazného tímu nominovaná na MS v hokejbale.

Skvelý úspech dosiahli hokejbalisti Skalice, ktorí si na svoje konto pripísali už druhý titul majstra Slovenska. Ten je o to obdivuhodnejší, že až na Mira Božika je to partia zo Skalice a blízkeho okolia, ktorej jadro je spolu už poriadne dlhé obdobie.

Už pred stretnutím bolo jasné, že trojica hráčov Milan Rampáček, Michal Patinka, Ľuboš Krajsa sa so skalickým dresom rozlúči a ukončí svoju bohatú kariéru.

Ako vnímali okamihy tesne po poslednom zápase?

Ľubomír Krajsa: Pocity po výhre sú fantastické. Je to pre mňa záver kariéry, bol to môj posledný zápas, ktorý som odohral. Je to nádherný pocit skončiť s titulom majstra Slovenska. V hokejbalovej extralige pôsobím už 12 rokov, čo je dosť dlhá doba. Sú tu už mladší hráči a nech sa hokejbalom bavia oni. Je to krásny šport, titul patrí všetkým ľuďom, ktorí na hokejbal za ten čas prišli, Skaličanom, ktorí nás podporovali. Titul chcem venovať predovšetkým rodine, mojej úžasnej žene, deťom a rodičom.”

Milan Rampáček: Po dvoch rokoch získať opäť titul, je niečo úžasné. Je to sen, rozlúčiť sa doma v Skalici s titulom majstra Slovenska. Mám tu rodinu, všetkých kamarátov, dcéru, ktorá sa tu teraz pri rozhovore na mňa pozerá. Je to zadosťučinenie, obetoval som hokejbalu veľmi veľa, ako aj ostatní chlapci. Veľký klobúk dolu pred súperom, ale majstri sme my!”

Michal Patinka: “Najkrajšie, čo môže byť, je posledný zápas vyhrať a k tomu získať titul majstra Slovenska. Brankár nám vychytal posledné dva zápasy, my sme mu len trocha pomohli. Neviem, čo k tomu viac dodať. Nemám slov, už len to osláviť a ešte aj počasie nám vyšlo.”

 

Radoslav Rekoš – asistent trénera: “Bolo to ťažké, ešte stále tomu neverím. Ale sme radi hlavne kvôli skalickým fanúšikom, vybojovali sme aj im titul. Víťazstvo sa však nerodilo ľahko. Finálová séria začala doma, čo nie je výhoda. Prvý zápas doma sme vyhrali v predĺžení. V druhom zápase v Skalici bol súper o krok lepší. Po domácich zápasoch bola teda remíza 1:1. My sme stále verili, že tá séria bude úspešná. Tretí zápas už v Považskej Bystrici bol z našej strany zlý, ale my sme si povedali v kabíne, že to hodíme za hlavu. A tak sa aj stalo, nálada v tíme bola dobrá. V štvrtom stretnutí sa prejavila sila kolektívu, ktorý je spolu už 6-7 rokov. Druhý zápas vonku bol v plnej réžii nášho mužstva. Rozhodujúc zápas sa to prevaľovalo z jednej strany na druhú, ale my sme dali góly a rozhodli o titule.”

 

Miroslav Božik (v zime prestúpil do Skalice z Jokeritu Petržalka):Hneď od začiatku ako som prišiel do Skalice, bola nálada v kolektíve výborná, partia super. Takže inak ako titulom to nemohlo ani skončiť… Úplne to ešte nevnímam, celé nám to asi príde za 2-3 dni. Vo finále sa stretli dva najkvalitnejšie tímy hokejbalovej extraligy. Neboli to ľahké zápasy, každú chvíľku mal navrch niekto iný. Ale nakoniec sme to my dotiahli do toho šťastnejšieho konca a som tomu veľmi rád.”

Michal Salajka:Ďalší obrovský úspech v mojej kariére, ešte stále tomu nemôžem uveriť. Vytvorila sa výborná partia Skaličanov a Miro Božik, ktorý k nám od začiatku úplne zapadol. Morálna sila kolektívu, zomkla sa obrovská partia ľudí, my sme boli rodina. Každý sa obetoval za každého a nikto nebol navyše. Budeme si to užívať a oslavovať. Sme radi, že nás mesto, sponzori podporovali, že máme krásny areál, ľudia sa na nás chodia pozerať. Čo viac si môžeme priať. Spravili sme z tohto športu fenomén Skalice.”

Štvorica majstrov Slovenska z Hokejmarketu Skalica na MS

Deň po stretnutí dostala štvorica hráčov Hokejmarket Skalica ďalšiu skvelú správu. Jaroslav Martinusík, Milan Rampáček, Michal Salajka a Miroslav Božík sa ocitli v oficiálnej nominácii reprezentačných trénerov na Majstrovstvá sveta v hokejbale 2019, ktoré sa už v závere budúceho týždňa začnú v Košiciach.

FOTO: V Skalici končí hokejbalová legenda Milan Rampáček, rozlúči sa s titulom?

Rozhovor pred posledným finálovým zápasom v Skalici a ziskom titulu.

VIAC TU: http://www.nazahori.sk/index.php/skalica/item/2446-foto-v-skalici-konci-hokejbalove-legenda-milan-rampacek-rozluci-sa-s-titulom

Hokejbal: Rozhovory s majstrami Slovenska

TVS Skalica
Angelika Kmecová

Recent Posts

Aktuálne: Kriminálka je pri náleze tela a zranenej ženy v Rohožníku

Policajti bratislavskej krajskej kriminálky v súčasnosti preverujú okolnosti nálezu tela muža a zranenej ženy v…

9 minút ago

Ekocentrum Stupava: Atraktívny májový program

Aj v máji pripravilo Ekocentrum Stupava atraktívny program, naplno sa už rozbehnú aj výpravy do…

2 hodiny ago

Vrtuľníková záchranka dnes večer zasahovala v Malackách

Záchranársky vrtuľník z Bratislavy bol v piatok (26.4.2024) večer vyslaný na Záhorie do Malaciek na…

10 hodín ago

Cez víkend čaká vodičov obmedzenie na D2 v smere od Záhoria

Polícia Slovenskej republiky vydala upozornenie pre vodičov na víkend ohľadom dopravného obmedzenia na diaľnici D2.…

11 hodín ago

Tajomstvo 300-ročnej lipy: Svedok histórie obce Smrdáky

V malebnej kúpeľnej obci Smrdáky na Záhorí, známej svojimi liečivými prameňmi, stojí výnimočný prírodný pamätník…

16 hodín ago

Stretnutie s históriou: Zaujímavé príbehy Záhorákov v Amerike

Cyklus Stretnutie s históriou v Malackách pokračuje v máji prednáškou na tému Zaujímavé príbehy Záhorákov…

17 hodín ago