Categories: Skalica

Skalickí poslanci neschválili zmenu rozpočtu

Na MsZ v Skalici na svojom riadnom zasadnutí 10.apríla poslanci neschválili zmenu rozpočtu, zvolali k nemu nové zastupiteľstvo na 29. apríla 2019.

Poslanci pred stredajším zastupiteľstvom niekoľkokrát rokovali, zhodu s mestom a primátorkou nenašli a neschválili ani jeden návrh zmeny.

Súčasťou návrhu bolo, aj to, že poslanci uložia Mestskému úradu do troch týždňov pripraviť taký návrh, ktorý korešponduje s predstavou MsZ.

„Lenže na stretnutí poslancov prednostka mesta Eva Lukianová oznámila, že nemajú právo ukladať MsÚ a vedeniu mesta nejaké podmienky a úlohy. Z toho dôvodu som nezahlasoval za zmenu rozpočtu, lebo ako poslanci by sme de facto stratili právo rozhodovať o tom, kedy bude ďalšia zmena rozpočtu, ktorá by zohľadnila tie požiadavky, ktoré požadujeme,“ povedal prítomným médiám v prestávke viac ako 7 hodinového rokovania poslanec a bývalý primátor Ľudovít Barát.

Primátorka Anna Mierna potrebu schválenia rozpočtu argumentovala poslancom, prehratým súdnym sporom mesta s obyvateľmi Skalice z časti Krivé kúty. Po právoplatnosti rozhodnutia súdom bude musieť mesto zaplatiť sumu 130.314,62 eura.

„Ekonomická komisia sa jednohlasne všetkými hlasmi rozhodla neschváliť zmenu tohto rozpočtu. Komisia dala MsÚ podklady, rozpočet sme dostali tesne pred hlasovaním a neboli v ňom zapracované pripomienky komisie. Mal som predovšetkým výhrady k tomu, že sa mali navýšiť reprezentačné výdaje o približne 45.000 eur, kým napríklad športovým klubom sa neušlo nič. Dokonca bolo z pôvodného návrhu odobraných 47.000 eur z opráv chodníkov a ciest“ uviedol poslanec a bývalý viceprimátor Skalice Milan Roman.

Za zmenu rozpočtu zahlasovalo iba 5 poslancov, 14 poslancov bolo proti alebo sa zdržalo hlasovania.

Na návrh poslankyne Jany Rekošovej sa schválilo ďalšie zasadnutie mestského zastupiteľstva na 29. apríla 2019, kde sa bude opäť rokovať aj o zmene rozpočtu.

Angelika Kmecová

Recent Posts

Svetový deň slobody tlače: Slobodné médiá sú súčasťou demokracie

Svetový deň slobody tlače: Zachovanie slobodných, nezávislých a pluralitných médií je kľúčové pre odolné a zdravé demokracie. Ochrana…

7 hodín ago

V predvečer 105. výročia smrti Štefánika prijala jeho prasynovca prezidentka

Prezidentka SR Zuzana Čaputová prijala dnes 3. mája 2024 prasynovca Milana Rastislava Štefánika Petra Kaňku.…

9 hodín ago

Oprava mostov medzi Lábom a Zohorom aj na Pezinskej Babe

Správca župných komunikácií II. a III. triedy v Bratislavskom samosprávnom kraji (BSK) kraji na základe vykonanej diagnostiky…

13 hodín ago

Na Záhorí nehoda mladíkov, úradovať mal alkohol, jeden je v kritickom stave

Dopravní policajti dnes 3.5.2024, v skorých ranných hodinách, riešili dopravnú nehodu medzi obcami v okrese…

14 hodín ago

Košariská-Brezová: Prezidentka prijme prasynovca Štefánika

Prezidentka Zuzana Čaputová prijme v piatok 3. mája 2024 predpoludním prasynovca Milana Rastislava Štefánika Petra…

1 deň ago

📷 Na Záhorí je nové zariadenie podporovaného bývania

Koncom apríla Bratislavský samosprávny kraj (BSK) rozšíril ponuku sociálnych služieb. Otvoril totiž nové zariadenie podporovaného…

1 deň ago