Categories: Skalica

Skalický strojár Peter Miták druhý na ZENIT-e

Stredná odborná škola polytechnická v Dolnom Kubíne – Kňažej hostila víťazov krajských kôl odbornej súťaže ZENIT v deviatich kategóriách.

Skalický strojár Peter Miták súťažil ako víťaz krajského kola v kategórii strojárstvo B1 v silnej konkurencii najlepších strojárov z celého Slovenska. Súťažiaci ukázali svoje odborné vedomosti a zručnosti, zároveň ukázali kvalitnú odbornú prípravu na súťaž.

Peter Miták s učiteľom odborných predmetov Ing. Jánom Molčanom

Na 19. ročníku celoštátnej súťaže ZENIT v strojárstve, ktorá sa konala v dňoch 20. – 22. marca 2018 v priestoroch SOŠ polytechnickej v Dolnom Kubíne – Kňažej pod záštitou Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR a Štátneho inštitútu odborného vzdelávania, stál na stupni víťazov aj skalický strojár Peter Miták, ktorý získal 2.miesto.

Je to historicky najlepšie umiestnenie žiaka SOŠ strojníckej Skalica. Peter Miták sa pripravoval na súťaž s učiteľom odborných predmetov Ing. Jánom Molčanom a majstrami odbornej výchovy. Odborné zručnosti získal aj počas odborného výcviku v strojárskej výrobe.

Peter Miták je žiakom 4.ročníka v študijnom odbore mechanik nastavovač na SOŠ strojníckej v Skalici a jeho príprava na súťaž bola zároveň aj prípravou na maturitnú skúšku, ktorá ho čaká v máji v rámci praktickej časti a v júni v rámci teoretickej časti.

Na súťaži si otestoval nielen praktické zručnosti, ale aj teoretické znalosti, nakoľko na súťaži musel prejsť aj náročným testovaním z technológie, strojárskej technológie a technické kreslenie. Súčasťou bolo vypracovanie technologického postupu

“Úspech žiaka svedčí o kvalitnej odbornej príprave. Prístup učiteľa odborných predmetov, majstrov odbornej výchovy, spolupráca so zamestnávateľom, zvyšovanie kvality odbornej prípravy sa odzrkadľuje aj v úspechoch školy a jej žiakov. V rámci rozvoja odborného vzdelávania a prípravy sme pristúpili aj k inováciám a technickej tvorivosti v rámci výchovno-vzdelávacieho procesu,” ozrejmila Žaneta Sirková, riaditeľka SOŠ strojníckej v Skalici.

Redakcia

Recent Posts

Košariská-Brezová: Prezidentka prijme prasynovca Štefánika

Prezidentka Zuzana Čaputová prijme v piatok 3. mája 2024 predpoludním prasynovca Milana Rastislava Štefánika Petra…

2 hodiny ago

📷 Na Záhorí je nové zariadenie podporovaného bývania

Koncom apríla Bratislavský samosprávny kraj (BSK) rozšíril ponuku sociálnych služieb. Otvoril totiž nové zariadenie podporovaného…

4 hodiny ago

📷 📺 Skalická nemocnica má nový špičkový mamograf

Mamografické vyšetrenie je v súčasnosti jediná metóda, vďaka ktorej je možné zachytiť už včasné štádium…

5 hodín ago

Záhorácka Veterán Rallye a Svätodušný jarmok v Petrovej Vsi

Obec Petrova Ves sa aj tento rok stane dejiskom obľúbenej Záhoráckej Veterán Rallye a Svätodušného…

12 hodín ago

📷 Prvomájové retro oslavy v obci Dojč

Obec Dojč v okrese Senica sa stala známa svojou tradíciou humorných spomienok na prvomájové sprievody…

23 hodín ago

Máj v Holíči: Mesiac plný podujatí a zábavy

Mesto Holíč sa v máji premení na centrum kultúry, zábavy a športu. Počas celého mesiaca…

1 deň ago