Categories: Skalica

Sme radi, že primátorka Skalice Mierna (OĽaNO) špeciálne sleduje náš web

Primátorka Skalice Anna Mierna sa na svojom profile na sociálnej sieti vyjadrila k nášmu webu, za čo jej veľmi pekne ďakujeme.

„Čakala som až dodnes, či si náhodou na jednom portáli, aj webe o Záhorí nevšimnú, akú mali Skaličania úspešnú víkendovú akciu. Nevšimli….tento portál sa volá “nazahori” – strieľame do Skalice a Anny Miernej … 3 príspevky zo Senice cez víkend, predtým pavúky, možno dážď a …investigatívna práca na primátorke Skalice. Samozrejme zmanipulované informácie bez vyjadrenia mesta alebo mňa, osobné útoky…. To nemá nič spoločné s novinárskou etikou a novinármi, ktorých prácu si veľmi vážim. Je mi to ľúto, ale je to veľmi neseriózne….,“ uviedla na svojom profile 23.9. Mierna.

Je to pre nás pocta, že práve náš web je nosným informačným zdrojom o Záhorí pre primátorku Skalice, len keď už povie A, mala by dopovedať aj B.

Anna Mierna: “Čakala som až dodnes, či si náhodou na jednom portáli, aj webe o Záhorí nevšimnú, akú mali Skaličania úspešnú víkendovú akciu. Nevšimli….tento portál sa volá nazahori”.

Podľa tohto vyjadrenia je pre nás dôležité to, že primátorka číta z regiónu jedine náš portál. Pozreli sme sa na stránky ďalších webov o Záhorízahori.sk, myzahorie.sme.sk, prozahori.sk a zahorak.sk a na prekvapenie takisto nemali ani v jedinom z nich po Skalických dňoch zmienku, ako akcia dopadla (v čase zverejnenia statusu primátorkou)… Len ako dodatok treba napísať, že Skalické dni zabezpečovala súkromná spoločnosť Media Invest Company a ak bolo podujatie skvelé, je to v prvom rade zásluha tejto firmy, určite nie mesta….

Ešte na margo písania o Skalických dňoch. Podujatiu sme spravili promo, informovali sme o nich že sa uskutočňujú. http://www.nazahori.sk/index.php/skalica/item/2688-v-piatok-zacinaju-skalicke-dni-2019 a http://www.nazahori.sk/index.php/skalica/item/2692-upozornenie-obmedzenia-parkovania-a-dopravy-pocas-skalickych-dni.

Anna Mierna: 3 príspevky zo Senice cez víkend, predtým pavúky, možno dážď”

Sme slobodné médium a môžeme si našťastie písať čo chceme a dokonca aj o pavúkoch, aj keď ich nie všetci máme radi. Navyše s ostatnými mestami a obcami, aj keď sa k ním niekedy tiež vyjadrujeme kriticky, máme korektné vzťahy a na naše dotazy odpovedajú.

Anna Mierna: Strieľame do Skalice a Anny Miernej …investigatívna práca na primátorke Skalice. Samozrejme zmanipulované informácie bez vyjadrenia mesta alebo mňa, osobné útoky…. To nemá nič spoločné s novinárskou etikou a novinármi, ktorých prácu si veľmi vážim. Je mi to ľúto, ale je to veľmi neseriózne….”

Je to pre nás pocta, keď našu prácu aj samotná primátorka považuje za investigatívnu. Že v niektorých článkoch chýba vyjadrenie mesta, budeme radi ak napíše , v ktorých – to by asi musela aj primátorka priznať, že sme o vyjadrenie žiadali, ale ho nedostali… A ak poslala ona alebo mesto vyjadrenie, vždy sme ho vydali v plnom znení…

Anna Mierna: „žoldnieri, judáši a podrazáci sú hocikde.“

S týmto vašim vyhlásením plne súhlasíme a sme radi, že ste ho napísali, aj keď ste asi nemysleli to čo my.

O žoldnieroch ak píše primátorka o našom portáli, nevieme ako to myslí, keďže náš web pracuje absolútne na dobrovoľnej báze. Na druhej strane by sme mohli spomenúť, že mesto platí jednému regionálnemu rádiu dopredu niekoľkotisícovú sumu, a preto sa ani nemožno čudovať, že v ňom primátorka dostáva toľko priestoru. Napriek predvolebným sľubom Miernej oddeliť médiá od primátorky, robí spravodajstvo TV Skalica práve jej priamy podriadený zo sekretariátu primátorky, viceprimátorky a prednostky Miroslav Minďáš, čo je priamo v rozpore s jej sľubmi…Takisto si platí mesto reklamu aj v iných médiách, takže o žoldnieroch by sme mohli rozprávať my.

Judáši a podrazáci – tu by sme sa priamo spýtali Anny Miernej, na koho chrbte sa dostala na primátorský post, za aké hnutia a stranu kandidovala a ktoré hnutie ju nominovalo a či háji ich morálne hodnoty, za ktoré ich vedúci predstavitelia bojujú. Čo vy na to pani Mierna?

A na záver. Sme presvedčení, že Skaličania si zaslúžia pravdivé informácie o meste a je smutné, že o nich neinformuje samotné mesto z vlastnej iniciatívy. Práve Anna Mierna si dávala ako jeden z hlavných predvolebných bodov informovanosť Skaličanov o dianí v meste, ale veľmi rýchlo na to zabudla.

Angelika Kmecová

Recent Posts

Oprava mostov medzi Lábom a Zohorom aj na Pezinskej Babe

Správca župných komunikácií II. a III. triedy v Bratislavskom samosprávnom kraji (BSK) kraji na základe vykonanej diagnostiky…

19 minút ago

Na Záhorí nehoda mladíkov, úradovať mal alkohol, jeden je v kritickom stave

Dopravní policajti dnes 3.5.2024, v skorých ranných hodinách, riešili dopravnú nehodu medzi obcami v okrese…

2 hodiny ago

Košariská-Brezová: Prezidentka prijme prasynovca Štefánika

Prezidentka Zuzana Čaputová prijme v piatok 3. mája 2024 predpoludním prasynovca Milana Rastislava Štefánika Petra…

21 hodín ago

📷 Na Záhorí je nové zariadenie podporovaného bývania

Koncom apríla Bratislavský samosprávny kraj (BSK) rozšíril ponuku sociálnych služieb. Otvoril totiž nové zariadenie podporovaného…

23 hodín ago

📷 📺 Skalická nemocnica má nový špičkový mamograf

Mamografické vyšetrenie je v súčasnosti jediná metóda, vďaka ktorej je možné zachytiť už včasné štádium…

1 deň ago

Záhorácka Veterán Rallye a Svätodušný jarmok v Petrovej Vsi

Obec Petrova Ves sa aj tento rok stane dejiskom obľúbenej Záhoráckej Veterán Rallye a Svätodušného…

1 deň ago