Categories: Myjavsko

Spartak Trnava na Spartaku Myjava?

Spartaku Trnava hrozí, že sa bude musieť sťahovať do Myjavy. 

Napriek tomu, že po vyše 40 rokoch Trnava znovu útočí na futbalový titul, v klube panuje napätie

Spartaku Trnava totiž reálne hrozí, že si v novej sezóne na najmodernejšom futbalovom štadióne na Slovensku nezahrá a bude sa musieť sťahovať do Myjavy.

V Myjave o možnej krízovej situácii vedia. „Pán Poór nás oficiálne oslovil. Prebehli rokovania a ak Trnava príde o štadión, tak sme pristúpili na možnosť, že budú hrať v Myjave. Radi ich privítame a poskytneme im priestor,“povedal šéf klubu a zároveň primátor Myjavy pre Plus JEDEN DEŇ Pavel Halabrín.

zdroj: spartaktrnava.sk

V čom je vlastne problém ?

Dôvodom sú finančné nezrovnalosti s novým štadiónom City Aréna v Trnave takmer za 30 miliónov eur.

Primátor Trnavy Peter Bročka dal podnet na Európsku komisiu, aby preskúmala, či Poórova firma, ktorá rekonštruovala štadión v Trnave, dostala na výstavbu nepovolenú štátnu podporu. City Aréna, v ktorej figuruje majiteľ Spartaka, dostala následne štadión na 30 rokov do prenájmu za jedno euro. 

„Mesto Trnava sa obrátilo na Európsku komisiu s tým, aby prešetrila tento prípad. Z viacerých verejných zdrojov bol zrekonštruovaný Štadión Antona Malatinského i vybudovaná doplnková infraštruktúra. Otázkou je, či táto pomoc vo výške viac ako 20 miliónov eur je neoprávnenou štátnou pomocou. Chceme, aby súd určil, kto je vlastníkom daných pozemkov. Európska komisia musí najprv vydať stanovisko k neoprávnenej štátnej pomoci, ak je všetko v súlade s európskymi i slovenskými zákonmi, tak žaloba padá a všetko pokračuje ako doteraz. Obávam sa však, že to tak nebude,“ povedal pre Plus JEDEN DEŇ  Bročka.

“Je pravda, že budúcu sezónu možno nebudeme mať kde hrať v našej Trnave. Primátor mesta Trnava dal totiž podnet na Európsku komisiu. Ak rozhodne v náš neprospech, nebudeme mať platné zmluvy o prenájme štadióna a budeme si musieť hľadať domovský stánok inde,“ prezradil pre Plus JEDEN DEŇ majiteľ klubu Spartak Trnava Vladimír Poór.

To, že vysťahovanie Spartaka Trnava z nového štadióna s kapacitou 19-tisíc divákov naozaj hrozí, dokazujú aj najnovšie kroky vedenia klubu. „Sme pripravení na všetko. V prípade negatívneho scenára je tu možnosť, že budeme môcť hrať v Myjave. Už sme so zástupcami klubu rokovali o tejto možnosti,“ vysvetľoval Poór

zdroj: sport24.pluska.sk

 

Redakcia

Recent Posts

Košariská-Brezová: Prezidentka prijme prasynovca Štefánika

Prezidentka Zuzana Čaputová prijme v piatok 3. mája 2024 predpoludním prasynovca Milana Rastislava Štefánika Petra…

15 hodín ago

📷 Na Záhorí je nové zariadenie podporovaného bývania

Koncom apríla Bratislavský samosprávny kraj (BSK) rozšíril ponuku sociálnych služieb. Otvoril totiž nové zariadenie podporovaného…

17 hodín ago

📷 📺 Skalická nemocnica má nový špičkový mamograf

Mamografické vyšetrenie je v súčasnosti jediná metóda, vďaka ktorej je možné zachytiť už včasné štádium…

18 hodín ago

Záhorácka Veterán Rallye a Svätodušný jarmok v Petrovej Vsi

Obec Petrova Ves sa aj tento rok stane dejiskom obľúbenej Záhoráckej Veterán Rallye a Svätodušného…

1 deň ago

📷 Prvomájové retro oslavy v obci Dojč

Obec Dojč v okrese Senica sa stala známa svojou tradíciou humorných spomienok na prvomájové sprievody…

2 dni ago

Máj v Holíči: Mesiac plný podujatí a zábavy

Mesto Holíč sa v máji premení na centrum kultúry, zábavy a športu. Počas celého mesiaca…

2 dni ago