Categories: Malacky

Strojár Malacky doma podľahol prešovskému béčku

Malackým hádzanárom sa v 3. kole skupiny o záchranu mužskej extraligy nepodarilo nadviazať na dobrý výsledok z Modry a proti B tímu Tatranu Prešov prehrali 21:25.

Keďže ich súper v boji o záchranu Slovan Modra zdolal Nové Zámky, na predposledné miesto Malačania pred druhou polovicou záchranárskych zápasov strácajú už tri body. To znamená, že s určitosťou budú hrať baráž o zotrvanie

 

TJ Strojár Malacky–Tatran Prešov II. 21:25(8:12)

Zostava Malaciek: Dušan Roško (1) (Roman Piaček, Marek Kuklovský) – Dušan Frýbert, Jakub Krajčír (4), Tomáš Baláž (1), Pavol Bízek (1), Martin Hlaváč (1), Robert Baláž (2), Anur Burnazovič (7), Lukáš Konečný, Tomáš Stachovič, Roman Valachovič (2), Mário Prevaj (2), Marijo Grab, David Rybjanský. 

Stretnutie sa od začiatku pre domácich nevyvíjalo dobre. Ich prvý gól zaznamenal Anur Burnazovič až v 8. minúte, keď už prehrávali o tri góly. Úvodný presný zásah ale Strojár nenakopol, a tak musel v 11. minúte za stavu 1:5 domáci tréner siahnuť po oddychovom čase. Tatran v prvom polčase dominoval a domácich sotva púšťal k ohrozeniu svojej brány. Počet gólov na strane hostí narastal a s malackou nádejou na body to na konci prvej tridsaťminútovky vyzeralo zle. Prešov po prvom polčase vyhrával pohodlne 12:8. 

Strojár sa zo začiatku druhého dejstva snažil dotiahnuť sa na svojho súpera, ale na bližšie než dva góly sa to nepodarilo. Nepomohol ani zlepšený výkon v obrane a zvýšená početnosť streľby. Prešov sa opäť dostal do pohodlnejšieho náskoku, k čomu mu pomohli aj zbytočné vylúčenia domáceho tímu. V 46. minúte už východniari viedli 20:14 a o víťazovi stretnutia bolo rozhodnuté. Víťazstvo si hostia nenechali ujsť a svoj náskok si uhájili až do konca. Domácich divákov potešil aspoň brankár Dušan Roško, ktorému sa podarilo skórovať cez celé ihrisko. 

Na najbližší domáci zápas vybehnú naši hádzanári v nedeľu 25. marca o 15.00 h. proti Novým Zámkom. Strojár si od súťažných zápasov neoddýchne ani po skončení nadstavbovej časti, čaká ho totiž baráž o zotrvanie v extralige s tímom z prvej ligy

 zdroj: malacky.sk

 

Angelika Kmecová

Recent Posts

📷 Poznáte studničku v Mokrom Háji? Podľa povesti má zázračné účinky

V obci Mokrý Háj v okrese Skalica sa nachádza málo známa studnička, ktorá v minulosti…

7 hodín ago

Malacky: Lezenie po vlaku skončilo pre dve osoby nešťastím

Zásah elektrickým prúdom: V piatok (26.04.2024) krátko po 19.00 hod boli policajti železničnej polície KR…

8 hodín ago

Tragédia v Rohožníku: Pomoc malo zavolať dieťa

Tragédia v Rohožníku: Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby informuje o vyslaní ambulancie RLP a RZP…

9 hodín ago

Prvomájové cyklopotulky Záhorím

Komisia pre kultúru, šport a vzdelávanie vo Veľkých Levároch pozýva v stredu 1. mája 2024…

10 hodín ago

Aktuálne: Nález tela muža a zranení dvaja maloletí a žena v Rohožníku

Policajti bratislavskej krajskej kriminálky v súčasnosti preverujú okolnosti nálezu tela muža a zranenej ženy v…

10 hodín ago

Ekocentrum Stupava: Atraktívny májový program

Aj v máji pripravilo Ekocentrum Stupava atraktívny program, naplno sa už rozbehnú aj výpravy do…

12 hodín ago