Categories: Malacky

Strojár Malacky nezvládol baráž s Piešťanmi

Malackí hádzanári zlyhali v dvojzápase o záchranu v extralige, s víťazom prvej ligy MHK Piešťany prehrali v celkovom skóre o osem gólov.

Domáce víťazstvo 26:25 nemohlo odčiniť prehru 21:30 z Piešťan. Strojár Malacky s veľkou pravdepodobnosťou v budúcej sezóne hrať extraligu nebude, Malačanom zostáva miestenka v prvej lige. O ich osude sa však rozhodne v najbližších dňoch. 

Do domácej odvety vkročili malackí hádzanári opatrnejšie, než sa vzhľadom na ich pozíciu očakávalo. Piešťany si pohodlne kontrolovali skóre, aj keď gólov príliš veľa v úvode zápasu nepadalo. Po polovici prvého polčasu Strojár viedol 5:4, rozhodcovia zvolili prísny meter a žlté karty spolu s dvojminútovými trestami neboli nijakou výnimkou. Domácim však akoby chýbala chuť a chcenie, Piešťanci mali ľahší krok a po prvom polčase vyhrávali 13:11. Pre MHK Piešťany by bola miestenka v extralige obrovským úspechom, ktorého vidina piešťanských hráčov viedla aj v odvete. 

V prvom polčase z domácich hráčov vyčnieval Anur Burnazovič, ktorý dal šesť gólov. V tom druhom pridal ďalšie štyri vrátane víťazného, ale žiaden z jeho spoluhráčov sa k nemu strelecky nepriblížil. Hneď na začiatku druhého dejstva mohli diváci v slušne zaplnenej ŠH Malina vidieť kurióznu situáciu. V nervóznom úseku hry od 34. minúty boli na oboch stranách vylúčení traja hráči, a tak na palubovke bolo vo formáte troch na troch netradične riedko. Presne takýto impulz zápas potreboval, mužstvá sa striedali vo vedení, ale Piešťany mali naďalej všetko vo svojich rukách. Vyrovnaný zápas sa dočkal svojho rozuzlenia až desať sekúnd pred koncom, kedy Anur Burnazovič rozhodol o najtesnenejšom víťazstve Strojára Malacky 26:25.

Malačania síce na domácej palubovke zdolali Piešťany o gól, na Považí však prehrali o deväť čo znamená, že barážový dvojzápas vyznieva v prospech prvoligistu. S veľkou pravdepodobnosťou tak Strojár Malacky po dvoch sezónach opustí extraligu a vracia sa do prvej ligy. O osude malackých hádzanárov sa však bude rozhodovať v najbližších dňoch, Malacky by sa zachránili len v prípade, že by sa nejaký z tímov extraligy rozhodol v súťaži nepokračovať. 

TJ Strojár Malacky – 1. MHK Piešťany 26:25 (11:13)

Zostava Malaciek: Dušan Roško (Marek Kuklovský) – Jakub Krajčír (1), Tomáš Baláž (2), Pavol Bízek, Martin Hlaváč (1), Robert Baláž (1), Ivan Oslej (3), Ján Fekete (1), Dušan Baďura (2), Anur Burnazovič (10), Roman Valachovič (3), Vladimír Pavlík, Mário Prevaj, Marijo Grab (2), Andrej Dobrocký. 

 

Angelika Kmecová

Recent Posts

📷 Poznáte studničku v Mokrom Háji? Podľa povesti má zázračné účinky

V obci Mokrý Háj v okrese Skalica sa nachádza málo známa studnička, ktorá v minulosti…

4 hodiny ago

Malacky: Lezenie po vlaku skončilo pre dve osoby nešťastím

Zásah elektrickým prúdom: V piatok (26.04.2024) krátko po 19.00 hod boli policajti železničnej polície KR…

5 hodín ago

Tragédia v Rohožníku: Pomoc malo zavolať dieťa

Tragédia v Rohožníku: Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby informuje o vyslaní ambulancie RLP a RZP…

6 hodín ago

Prvomájové cyklopotulky Záhorím

Komisia pre kultúru, šport a vzdelávanie vo Veľkých Levároch pozýva v stredu 1. mája 2024…

7 hodín ago

Aktuálne: Nález tela muža a zranení dvaja maloletí a žena v Rohožníku

Policajti bratislavskej krajskej kriminálky v súčasnosti preverujú okolnosti nálezu tela muža a zranenej ženy v…

7 hodín ago

Ekocentrum Stupava: Atraktívny májový program

Aj v máji pripravilo Ekocentrum Stupava atraktívny program, naplno sa už rozbehnú aj výpravy do…

9 hodín ago