Categories: Skalica

Štvorbodový Jarolín: Najdôležitejšie je, aby Skalica vyhrávala, Hluch: Musíme tvrdo pracovať

Hokejisti HK Skalica majú za sebou ďalší krok v boji o konečnú prvú priečku po základnej časti. Proti Spišskej Novej Vsi sa pomalšie rozbiehali, ale nakoniec dosiahli presvedčivé víťazstvo 5:2.

V tejto fáze už nie sú ľahké zápasy

Pred zápasom sa dal hodnotiť súboj proti 7. mužstvu tabuľky, ktorému sa v poslednej dobe príliš nedarí ako povinná jazda. Lenže aj napriek tomu, že Spišiaci pricestovali na Záhorie iba s 13 hráčmi do poľa, dokázali prvú tretinu držať s favoritom krok. „Proti takýmto súperom sa hrá najťažšie. Prišli v oklieštenej zostave. Vedeli sme, že ak budeme korčuľovať, tak kondične to budú mať náročné. To sa nakoniec potvrdilo a my sme si splnili povinnosť a získali tri body,“ zhodnotil duel Tomáš Hluch.

Tým, že Skalica je lídrom tabuľky, vzniká súperom motivácia navyše. „Nám sa proti každému mužstvu hrá ťažko, lebo na nás sa chce každý vytiahnuť. Vedeli sme, že prišli v oklieštenej zostave. Aj sme si to hovorili, napriek tomu nám úvod súboja nevyšiel. Nakoniec sme však zabrali a sme radi za tie tri body,“ zhodnotil zápas René Jarolín.

Tomáš Hluch skóroval aj v druhom stretnutí v rade

V minulej sezóne sa Hluch ťažšie rozbiehal, ale na prelome rokov išla jeho produktivita nahor a nakoniec z toho bola bilancia 35 bodov v 43 dueloch. V tejto sezóne však stále čaká na výraznejšie presadenie sa. V zápase so Spišskou Novou Vsou sa mu prvýkrát v sezóne podarilo skórovať v druhom stretnutí v rade. „Minulú sezónu mi to začalo padať skôr. Verím, že to dokážem zlomiť aj v tejto. Keď je pohoda v päťke, dáme si dve-tri prihrávky, tak to funguje. Musíme ďalej tvrdo pracovať a ono to príde. Veľa je to aj o hlave,“ verí vysoký útočník.

Jarolín pohrdol hetrikom: Dôležitejšie sú víťazstvá Skalice

Už v 8. minúte mal Jarolín na svojom konte dva presné zásahy, keď sa po spolupráci celého útoku dostal do zakončenia v podstate do prázdnej bránky. „Takéto góly naozaj často nedávam. Bol to výsledok výbornej práce celej päťky, tá naša hrala naozaj dobre. Neťahali sme puky, snažili sme sa nahrávať, o tom je hokej,“ potvrdil skúsený útočník.

V ďalšom priebehu mal niekoľko príležitostí na hetrik. V nádejných šanciach však radšej volil prihrávku alebo bola proti žŕdka. Nakoniec duel zakončil s bilanciou 2+2, keď štyri body si pripísal aj jeho kolega v útoku Janáč a tri Jurák.

V niektorých šanciach sa až zdalo, že sa mu nechce platiť do tímovej kasičky za hetrik. „Nie že by sa mi nechcelo platiť, rád by som zaplatil. Ale keď som videl, lepšie postaveného spoluhráča, tak som radšej prihral. Mne je úplne jedno, kto dá góly, ja chcem v prvom rade aby Skalica vyhrávala, čo je to najdôležitejšie,“ ukázal kolektívny duch Jarolín.

Na Skalicu čakajú až na zápas v Topoľčanoch iba domáce súboje. „Iba raz sme doma prehrali, takže domáci ľad je našou veľkou výhodou. Spravíme všetko preto, aby sme boli aj naďalej úspešní a prvé miesto udržali aj po poslednom kole,“ má jasno Jarolín pred záverečnými stretnutiami základnej časti.

Vlado Miček

Recent Posts

📷 Poznáte studničku v Mokrom Háji? Podľa povesti má zázračné účinky

V obci Mokrý Háj v okrese Skalica sa nachádza málo známa studnička, ktorá v minulosti…

10 hodín ago

Malacky: Lezenie po vlaku skončilo pre dve osoby nešťastím

Zásah elektrickým prúdom: V piatok (26.04.2024) krátko po 19.00 hod boli policajti železničnej polície KR…

11 hodín ago

Tragédia v Rohožníku: Pomoc malo zavolať dieťa

Tragédia v Rohožníku: Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby informuje o vyslaní ambulancie RLP a RZP…

11 hodín ago

Prvomájové cyklopotulky Záhorím

Komisia pre kultúru, šport a vzdelávanie vo Veľkých Levároch pozýva v stredu 1. mája 2024…

12 hodín ago

Aktuálne: Nález tela muža a zranení dvaja maloletí a žena v Rohožníku

Policajti bratislavskej krajskej kriminálky v súčasnosti preverujú okolnosti nálezu tela muža a zranenej ženy v…

13 hodín ago

Ekocentrum Stupava: Atraktívny májový program

Aj v máji pripravilo Ekocentrum Stupava atraktívny program, naplno sa už rozbehnú aj výpravy do…

15 hodín ago