Záhorská Bystrica

Tragická zrážka nákladiaka s chodcom na diaľnici D2

Policajti zasahovali pri tragickej udalosti v sobotu (26.02.2022) v čase o 00:55 h na diaľnici D2 v úseku 54 km (kataster obce Záhorská Bystrica). NaZahori.sk o tom informoval Michal Szeiff, hovorca KR PZ v Bratislave.

Vodič nákladného motorového vozidla zn. DAF MPZ počas vedenia vozidla po diaľnici, spozoroval v krátkej vzdialenosti chodca. Čelnej zrážke s ním už zabrániť nedokázal. 41-ročný muž z okresu Komárno na mieste zraneniam podľahol.

K zraneniu iných osôb nedošlo, prítomnosť alkoholu nebola u vodiča nákladného motorového vozidla dychovou skúškou zistená. Na nevyhnutne potrebný čas bola premávka z dôvodu dokumentovania okolností tejto nehody obmedzená a usmerňovaná dopravnými policajtmi a dopravným značením. Bolo začaté trestné stíhanie vo veci trestného činu usmrtenia.

Polícia apeluje na chodcov aby nezabúdali na povinnosť, ktorú ukladá zákon:

„Za zníženej viditeľnosti musí mať chodec idúci po krajnici alebo po okraji vozovky na sebe viditeľne umiestnené reflexné prvky alebo oblečený reflexný bezpečnostný odev.“ Táto povinnosť platí pre chodcov, ktorí sa pohybujú mimo obce, ale aj v obci!

Reflexný prvok odporúčame umiestniť na dobre viditeľné miesto, na hornú alebo dolnú časť tela – a to na tú stranu, ktorá je bližšie k vozovke, k stredovej deliacej čiare. Majme na pamäti, že finančne nenáročný reflexný prvok zvýši viditeľnosť chodca až na vzdialenosť 200 metrov!,“ dopĺňa krajská hovorkyňa polície.

Policajné správy

Recent Posts

📷 📺 Expozícia M.R. Štefánika Generál – osloboditeľ v jeho rodisku na Košariskách

Nová expozícia SNM – Múzea Slovenských národných rád – Múzea M. R. Štefánika v jeho…

8 hodín ago

Hádzaná: Záhoráci doma nestačili na Nové Zámky

Ani v treťom zápase Ligového pohára Niké Handball extraligy sa Záhoráci bodov nedočkali, keď na domácej…

9 hodín ago

📺 História Mohyly M. R. Štefánika na Bradle

Mohyla M. R. Štefánika bola slávnostne odhalená na Bradle v nedeľu 23. septembra 1928. O…

16 hodín ago

Svetový deň slobody tlače: Slobodné médiá sú súčasťou demokracie

Svetový deň slobody tlače: Zachovanie slobodných, nezávislých a pluralitných médií je kľúčové pre odolné a zdravé demokracie. Ochrana…

1 deň ago

V predvečer 105. výročia smrti Štefánika prijala jeho prasynovca prezidentka

Prezidentka SR Zuzana Čaputová prijala dnes 3. mája 2024 prasynovca Milana Rastislava Štefánika Petra Kaňku.…

1 deň ago

Oprava mostov medzi Lábom a Zohorom aj na Pezinskej Babe

Správca župných komunikácií II. a III. triedy v Bratislavskom samosprávnom kraji (BSK) kraji na základe vykonanej diagnostiky…

2 dni ago