Categories: Senica

Trnavský kraj prijíma preventívne opatrenia, v Malackách zamestnanci centra sociálnych služieb sú negatívni na koronavírus

Z dôvodu opatrení, ktoré prijal Bratislavský samosprávny kraj, ako aj toho, že trnavská župa je pre študentov tranzitným regiónom, bolo dnes rozhodnuté o prijatí niektorých preventívnych opatrení na zabránenie šírenia koronavírusu.

Do konca týždňa budú zavreté stredné školy, v Úrade TTSK platí zákaz návštev a budú zrušené všetky verejné akcie organizované župou.

Foto: TTSK FB

Od zajtrajšieho dňa, utorka 10. marca, až do piatka 13. marca 2020, budú zavreté všetky stredné školy v zriaďovateľskej pôsobnosti TTSK. V piatok bude situácia prehodnotená a župa rozhodne o ďalšom postupe. Kraj tiež pristupuje k úplnej dezinfekcii školských zariadení.

V Úrade Trnavského samosprávneho kraja začína platiť zákaz návštev. To znamená, že všetka agenda je od dnešného dňa riešená s verejnosťou telefonickým a e-mailovým kontaktom. Prosíme ľudí, aby do úrad prichádzali len v nevyhnutnom prípade, pričom ich agenda bude vybavená len v podateľni úradu. Župa tiež obmedzuje, respektíve ruší pracovné cesty zamestnancov. Tieto opatrenia platia do piatku tohto týždňa, kedy bude situácia prehodnotená na základe aktuálneho vývoja.

Divadlo Jána Palárika v Trnave ruší do piatka tohto týždňa všetky predstavenia a župa vydáva zákaz organizovania všetkých verejných akcií. Kultúrne inštitúcie ostávajú otvorené len pre individuálne návštevy. 

Po dohode s autodopravcami TTSK tiež pristupuje k dezinfekcii autobusov prímestskej dopravy, a to na dennej báze do konca mesiaca marec. 

Trnavská župa  považuje za nevyhnutné, aby Centrálny krízový štáb začal priamo informovať župy o ďalšom postupe, aby sa predišlo situáciám, keď sa informácie kompetentným úradom dostavajú len sprostredkovane a neskoro.

Drobné svetlo upokojenia v Malackách

Juraj Říha primátor mesta Malacky na svojom FB profile v pondelok povedal: “Drobné svetlo upokojenia prišlo z aktuálnych výsledkov testov na prítomnosť koronavírusu. Všetci traja zamestnanci Mestského centra sociálnych služieb v úplne najbližšom kontakte s nakazenou vrátane riaditeľky sú negatívni.

Tlačová správa

Recent Posts

📺 História Mohyly M. R. Štefánika na Bradle

Mohyla M. R. Štefánika bola slávnostne odhalená na Bradle v nedeľu 23. septembra 1928. O…

3 hodiny ago

Svetový deň slobody tlače: Slobodné médiá sú súčasťou demokracie

Svetový deň slobody tlače: Zachovanie slobodných, nezávislých a pluralitných médií je kľúčové pre odolné a zdravé demokracie. Ochrana…

17 hodín ago

V predvečer 105. výročia smrti Štefánika prijala jeho prasynovca prezidentka

Prezidentka SR Zuzana Čaputová prijala dnes 3. mája 2024 prasynovca Milana Rastislava Štefánika Petra Kaňku.…

19 hodín ago

Oprava mostov medzi Lábom a Zohorom aj na Pezinskej Babe

Správca župných komunikácií II. a III. triedy v Bratislavskom samosprávnom kraji (BSK) kraji na základe vykonanej diagnostiky…

23 hodín ago

Na Záhorí nehoda mladíkov, úradovať mal alkohol, jeden je v kritickom stave

Dopravní policajti dnes 3.5.2024, v skorých ranných hodinách, riešili dopravnú nehodu medzi obcami v okrese…

1 deň ago

Košariská-Brezová: Prezidentka prijme prasynovca Štefánika

Prezidentka Zuzana Čaputová prijme v piatok 3. mája 2024 predpoludním prasynovca Milana Rastislava Štefánika Petra…

2 dni ago