Categories: TTSK

TTSK: Dotácie dostanú tri projekty zo Záhoria, niektorým sa darí opakovane

Poslanci zastupiteľstva Trnavského samosprávneho kraja (TTSK)  na svojom online zasadnutí v stredu 27.1.2021 schválili 19 projektov z výzvy “Podpora regionálneho rozvoja v Trnavskej župe” , ktorú  Trnavská župa vyhlásila 30. septembra 2020.

Žiadatelia mali možnosť zasielať svoje žiadosti s projektami  elektronicky do 30.11.2020. 

Celkovo bolo doručených 118 žiadostí o dotáciu, z toho 4 žiadosti boli vyradené počas administratívnej kontroly z dôvodu, že žiadateľ nebol oprávneným prijímateľom dotácie a 2 žiadatelia podali žiadosť po termíne stanovenej vo výzve. Hodnotiaca komisia hodnotila celkovo 112 žiadostí, požadovaný objem finančných prostriedkov bol viac ako 3,5 milióna eur. Celkový objem rozpočtu TTSK vyčlenený na poskytnutie dotácií v rámci tejto výzvy je 500 000 Eur.

Dňa 15.01.2021 prebehlo online zasadnutie Hodnotiacej komisie, ktorá pozostávala z 8 členov vymenovaných predsedom TTSK, pričom 4 členov nominovala Komisia pre regionálny rozvoj, cestovný ruch a cezhraničnú spoluprácu a 4 členov určil predseda TTSK z radov odborníkov. Hodnotiaca komisia odporúča schváliť Zastupiteľstvu TTSK 19 projektov, ktoré boli hodnotené ako najlepšie pri dodržaní regionálnej proporcionality.

„Pol milióna eur sme rozdelili medzi 19 úspešných uchádzačov o dotáciu z výzvy určenej na podporu cestovného ruchu a regionálneho rozvoja. Som presvedčený, že to bude rozvojový impulz v správnej chvíli,“ uviedol v tlačovej správe TTSK župan Jozef Viskupič. 

Zo Záhoria boli z dotácie kraja podporené 3 projekty

Útulný domov dostal zelenú aj v predchádzajúcej dotačnej schéme Trnavského kraja na regionálny rozvoj na Kaštieľ v Jablonici a to sumou takmer 31. 000 eur  a MAS Partnerstvo pre Horné Záhorie bolo úspešné dokonca s dvomi projektami. Jeden projekt bol Po stopách histórie na Záhorí ,za ktorí zinkasovali z TTSK viac ako 15.000 eur a taktiež už ako subjekt Návštevnícke centrum pre územie MAS s projektom Návštevnícke centrum MAS Partnerstvo pre Horné Záhorie, za ktorý dostali viac ako 32.000 eur.

Útulný domov o.z.

Na Obnovu a revitalizáciu národnej kultúrnej pamiatky pre jej verejnoprospešné a opätovné využitie obyvateľmi Trnavskej župy Kaštieľ v Jablonici, hospodárska časť v sume 42 570 eur. 

 

Partnerstvo pre Horné Záhorie o.z.

Na Sieť smart infobodov pre územie MAS Partnerstvo pre Horné Záhorie o. z. okres Skalica v sume 42.215 eur. 

 

SEPTIMAVIA  o.z.

Na  Obnovu vstupu do národnej baziliky v Šaštíne Národná bazilika Sedembolestnej Panny Márie v Šaštíne  v sume 35. 328 eur. 

 

Zoznam projektov schválených zastupiteľstvom v januári 2021 aj tie, ktoré sitom schvaľovacej komisie neprešli nájdete, ako informuje tlačová správa TTSK na: https://osam.trnava-vuc.sk/OSamApi/fileDownloadDZ/50a6a67f-0fec-4d8b-b885-9ff322701f94

zdroj: Zastupiteľstvo TTSK a TS TTSK

 

TTSK: Schválené a neschválené dotácie projektov na regionálny rozvoj na Záhorí

archív

19. júna 2019 bolo výjazdové rokovanie poslancov Trnavského samosprávneho kraja v Piešťanoch. Záverečný účet TTSK – rok 2018 Trnavská župa skončila s prebytkom 17,3 mil. eur. Poslanci na svojom rokovaní v stredu schválili aj dotácie na regionálny rozvoj, pre ktoré bolo v rozpočte TTSK na rok 2019 vyčlenených 500 tis. eur. Podporených bolo 21 projektov.

PODPORENÉ PROJEKTY v roku 2019

Viac tu: https://www.nazahori.sk/senica/item/2502-ttsk-schvalene-a-neschvalene-dotacie-projektov-na-regionalny-rozvoj-aj-na-zahori 

Redakcia

Recent Posts

Hádzaná: Záhoráci trojgólové vedenie neudržali

Hráči HC Záhoráci Stupava/Malacky siahali v 2. kole Ligového pohára o 5. až 8. miesto Niké Handball…

23 minút ago

📷 Poznáte studničku v Mokrom Háji? Podľa povesti má zázračné účinky

V obci Mokrý Háj v okrese Skalica sa nachádza málo známa studnička, ktorá v minulosti…

10 hodín ago

Malacky: Lezenie po vlaku skončilo pre dve osoby nešťastím

Zásah elektrickým prúdom: V piatok (26.04.2024) krátko po 19.00 hod boli policajti železničnej polície KR…

11 hodín ago

Tragédia v Rohožníku: Pomoc malo zavolať dieťa

Tragédia v Rohožníku: Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby informuje o vyslaní ambulancie RLP a RZP…

12 hodín ago

Prvomájové cyklopotulky Záhorím

Komisia pre kultúru, šport a vzdelávanie vo Veľkých Levároch pozýva v stredu 1. mája 2024…

13 hodín ago

Aktuálne: Nález tela muža a zranení dvaja maloletí a žena v Rohožníku

Policajti bratislavskej krajskej kriminálky v súčasnosti preverujú okolnosti nálezu tela muža a zranenej ženy v…

13 hodín ago