Categories: Skalica

TTSK: Finišuje hlasovanie za projekty aj z okresov Senica a Skalica

Elektronicky hlasovať za projekty aj zo Záhoria, ktoré sa uchádzajú o financie z participatívneho rozpočtu TTSK, môžete do štvrtka 23. mája 2019.

Hlasovať môže každý obyvateľ kraja aj v okresoch Senica a Skalica na Záhorí vo veku nad 15 rokov, a to len raz a za minimálne tri projekty v rámci celého kraja.

V okrese Skalica bojuje o hlasy občanov 14 projektov, z ktorých viac ako polovicu predložili subjekty priamo zo Skalice. Je zaujímavé, že primátorka mesta Skalica Anna Mierna (OĽaNO, SaS a NOVA) sa rozhodla verejne na svojej FB stránke podporiť zo všetkých skalických projektov “bojujúcich” o hlasy občanov z participatívneho rozpočtu kraja, len jeden konkrétny.

PS FB

Týmto konštatovaním, ale v žiadnom prípade nehodnotíme tento konkrétny projekt. Len poukazujeme na fakt, že primátor je verejná funkcia a zastupuje všetkých občanov mesta. Vyzdvihovaním niekoho, alebo niečoho primátorom mesta v rámci svojej pôsobnosti, je zásah do prebiehajúceho hlasovania. Svojim statusom na sociálnej sieti jeden skalický projekt primátorka zvýhodnila a ostatné naopak znevýhodnila. To, že ide o projekty škôl, škôlok či Jednoty dôchodcov, alebo kultúrnych spolkov len na okraj.

PS FB

Aký to rozdiel s primátorom mesta Senica Martinom Džačovským (nezávislý kandidát), ktorý na svojom profile na FB stránke podporil všetky tri projekty, ktoré sa uchádzajú v rámci okresu Senica za mesto o finančný príspevok z TTSK.

V okrese Senica sa o financie uchádza 14 projektov, ktoré žiadajú o celkovú sumu 52.000 eur. Kraj pre okres vyčlenil 27.000 eur.

V okrese Skalica sa uchádza rovnako 14 projektov a žiada o financie v celkovej sume 43.000 eur. Na okres je podľa počtu obyvateľov vyčlenených 21.000 eur.

Viete na aké projekty môžete hlasovať v okresoch Senica a Skalica?

Za projekty v okresoch Skalica aj Senica môžete hlasovať ešte do 23. mája na webových stránkach https://tvorimekraj.hlasobcanov.sk/all-projects

Viac aj tu: http://www.nazahori.sk/index.php/senica/item/2387-viete-na-ake-projekty-mozete-hlasovat-v-okresoch-senica-a-skalica

Redakcia

Recent Posts

📷 Poznáte studničku v Mokrom Háji? Podľa povesti má zázračné účinky

V obci Mokrý Háj v okrese Skalica sa nachádza málo známa studnička, ktorá v minulosti…

9 hodín ago

Malacky: Lezenie po vlaku skončilo pre dve osoby nešťastím

Zásah elektrickým prúdom: V piatok (26.04.2024) krátko po 19.00 hod boli policajti železničnej polície KR…

10 hodín ago

Tragédia v Rohožníku: Pomoc malo zavolať dieťa

Tragédia v Rohožníku: Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby informuje o vyslaní ambulancie RLP a RZP…

10 hodín ago

Prvomájové cyklopotulky Záhorím

Komisia pre kultúru, šport a vzdelávanie vo Veľkých Levároch pozýva v stredu 1. mája 2024…

11 hodín ago

Aktuálne: Nález tela muža a zranení dvaja maloletí a žena v Rohožníku

Policajti bratislavskej krajskej kriminálky v súčasnosti preverujú okolnosti nálezu tela muža a zranenej ženy v…

12 hodín ago

Ekocentrum Stupava: Atraktívny májový program

Aj v máji pripravilo Ekocentrum Stupava atraktívny program, naplno sa už rozbehnú aj výpravy do…

14 hodín ago